396/2011. (VI. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Kecsegés zugi Tájvédelmi Egyesülettel kötött haszonbérleti szerződés módosítása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
396/2011. (VI.30.) Gye. Kt. határozata
 
Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete a Kecsegés zugi Tájvédelmi Egyesület (Gyomaendrőd, Petőfi u. 60/1. ) és Gyomaendrőd Város Önkormányzata között a Gyomaendrődi 0776 hrsz. alatt bejegyzett 7,4 hektár területű Kecsegés zugi holtág haszonbérletére 2000. február 1. napján létrejött haszonbérleti szerződés 5. pontját
"Felek megállapodnak abban, hogy a haszonbér összege 15.000,-Ft/hektár/év, mely pénzben fizetendő a Haszonbérbe adó részére, minden tárgyév december 15-ig. 2000. évben a haszonbér összege 110.000,- Ft, azaz Egyszáztízezer Ft. A haszonbér összege 2001-től a tárgyévet megelőző évben a KSH által meghatározott infláció mértékével növekszik. A haszonbérlő köteles a holtágban az ökológiai vízcserét a jó gazda gondosságával elvégezni, és a vízkormányzási feladatokat elvégezni. Amennyiben a lehullott csapadék mértéke évente meghaladja az 550 mm-t, és ennek következtében a holtág vízszintje meghaladja az üzemi vízszintet, úgy az üzemi vízszint eléréséig a vízszivattyúzási feladatok a Haszonbérlőt terhelik.
A 2000 és 2001 években a Haszonbérbe vevő a haszonbér megfizetése helyett köteles elvégezni a holtágban a vízcserével (indokolt esetben víz holtágba történő beszivattyúzásával vagy abból történő kiszivattyúzásával járó feladatokat elvégezni."
 
az alábbiak szerint módosítja
 
"Felek megállapodnak abban, hogy a haszonbér összege 22.800,-Ft/hektár/év, mely pénzben fizetendő a Haszonbérbe adó részére, minden tárgyév december 15-ig. 2011. évben a haszonbér összege 168.720,- Ft, azaz Százhatvannyolcezer - hétszázhúsz forint. A haszonbér összege 2012-től a tárgyévet megelőző évben a KSH által meghatározott infláció mértékével növekszik. A haszonbérlő köteles a holtágban az ökológiai vízcserét a jó gazda gondosságával elvégezni, és a vízkormányzási feladatokat elvégezni. Amennyiben a lehullott csapadék következtében a vízszint a holtág üzemeltetési szabályzatában meghatározott maximális üzemi vízszintje fölé emelkedik, úgy az üzemi vízszint eléréséig a vízszivattyúzási feladatok a Haszonbérlőt terhelik, amely költségeinek megtérítését kérheti a Haszonbérbe adótól..
 
Haszonbérlő köteles a vízmérés leolvasásának gyakoriságát, az adatokat, a helyszínen vezetett üzemnaplóban (mérési napló, gépüzemnapló) rögzíteni.
 
Haszonbérlő köteles jelezni a Haszonbérbeadó felé, ha a holtág vízszintje meghaladta az üzemi vízszintet, melyet a gépüzemnaplóba fel kell vezetni. Az üzemi vízszint elérését követően ismételten rögzíteni kell az adatokat. Haszonbérlő amennyiben kéri az üzemi vízszint eléréséig szükséges vízszivattyúzási feladatok költségeinek megtérítését, akkor az üzemi vízszint elérését követően legkésőbb 60 napon belül köteles leszámlázni a kiadásokat a Haszonbérbe adó felé, mellékelve a költségeket alátámasztó bizonylatok másolatával."
 
Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy a haszonbérleti szerződés módosítására állapodjon meg a Kecsegés zugi Tájvédelmi Egyesülettel. Amennyiben az Egyesület nem fogadja el a haszonbérleti szerződésmódosítást, akkor egyeztetést kell lefolytatni, és annak eredményét be kell terjeszteni Képviselő – testületi ülésre.

« Vissza
Vissza a főmenübe