193/2012. (VI. 19.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Regionális Hulladékkezelőmű eszközök átadása a társtulajdonos településeknek

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

193/2012. (VI. 19.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. Határozat

 

"Megállapodás tervezet elfogadása"

 

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság javasolja Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének, javasolja, mint a társaságalapító résztulajdonos, a Gyomaendrődi Regionális Hulladékkezelőmű telephely létesítése során a beruházással létrehozott eszközök átadása a tulajdonos önkormányzatok részére az alábbi megállapodás alapján történjen.

 

MEGÁLLAPODÁS

BERUHÁZÁSSAL LÉTREHOZOTT ESZKÖZÖK ÁTADÁSÁRA

( tervezet )

 

 

amely létrejött egyrészről

Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500, Gyomaendrőd, Szabadság tér 1 sz. képviseli: Várfi András polgármester), mint Gesztor

-         továbbiakban: Gesztor

 

másrészről

Szarvas Város Önkormányzata (5540, Szarvas, Szabadság út 25-27 képviseli Babák Mihály polgármester),

Hunya Község Önkormányzata (5555, Hunya, Rákóczi út 19. sz. képviseli: Petényi Szilárdné polgármester),

Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata (5551, Csabacsűd, Szabadság út 41 képviseli Molnár József polgármester),

Csárdaszállás Község Önkormányzata (5621, Csárdaszállás, Petőfi S. út 17. sz. képviseli: Petneházi Bálintné polgármester),

Kardos Község Önkormányzata (5552, Kardos, Gyomai út 24 sz. képviseli: Brlás János polgármester),

Kondoros Nagyközség Önkormányzata (5553, Kondoros, Hősök tere 4-5 sz., képviseli Dankó Béla polgármester),

Örménykút Község Önkormányzata (5556, Örménykút, Dózsa György út 26 sz. képviseli: Szakács Jánosné polgármester) és

Kétsoprony Község Önkormányzata (5674, Kétsoprony, Dózsa Gy. u. 11., képviseli: Völgyi Sándor polgármester)

 

-         továbbiakban együtt: Szerződő felek/tulajdonostársak -

 

között alulírott napon és helyen a következő feltételekkel:

 

 

I.       Előzmények

 

 

1./ A Tulajdonosok 2000. március 17-én gesztori megállapodást kötöttek egymással a működési területükön keletkező kommunális szilárd hulladék összegyűjtésére, szállítására, és a kezelésére vonatkozó feladatok közös ellátására.

A hulladéklerakó telep - Gyomaendrődi Regionális Hulladékkezelőmű - a Gyomaendrőd 0130/15 helyrajzi számú, természetben a Gyomaendrőd, külterület, Tanya, VI. kerület 104. szám alatti, Gyomaendrőd Város Önkormányzatának tulajdonában álló telken valósult meg.

2./ A Szarvasi Földhivatal Gyomaendrődi Kirendeltsége 2010. július 7. keltezésű Egyszerűsített Határozatával az építményt bejegyezte az ingatlan-nyilvántartásba a 35389/2010.06.23. számú határozatával.

3./ A Regionális Hulladékkezelőmű telephely ingatlan tulajdonviszonyainak rendezése megtörtént, ezt követően kerülhet sor a beruházással létrehozott eszközök vagyonkezelésbe, üzemeltetésbe adására gazdasági társaság részére, vagy önkormányzati társulás részére.

 

Az alábbiakban részletezett gépek, berendezések, járművek Gyomaendrőd Város Önkormányzata könyveibe vannak felvezetve a 16. számlacsoportban, mint üzemeltetésre átadott eszközök.

 

Megnevezés

Bruttó érték

MTZ 820. mezőgazdasági vontató

3599430

MUT Meiler RK. 20.65 görgős konténer szállító felépítmény Renault premium 370.269 6x2D járóképes alvázra szerelve

23700000

2 db HP Q PC D330M és a hozzátartozó szoftver, 1 db HP laserjet 2300 D típ. nyomtató                                                                  

1440000

SFA 01 K típusú késes aprító

1890000

VSH 200-CS típusú hídmérleg

3845000

TANA G-290 kompraktor

59000000

Gépek, berendezések, járművek összesen:

93474430

 

 

 

II.    A Szerződés tárgya

 

4./ Szerződő felek rögzítik, hogy jelen szerződéssel közös tulajdont kívánnak létrehozni a 3. pontban meghatározott eszközökre az alábbi eszmei tulajdoni hányadokban:

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata           3383/10000     

Szarvas Város Önkormányzata                      3909/10000     

Csabacsűd Község Önkormányzata                463/10000     

Csárdaszállás Község Önkormányzata          120/10000     

Kardos Község Önkormányzata                       182/10000     

Kétsoprony Község Önkormányzata               327/10000     

Kondoros Nagyközség Önkormányzata       1317/10000

Örménykút Község Önkormányzata                124/10000

Hunya Község Önkormányzata                         175/10000

 

5./ A Szerződő felek jelen megállapodás aláírásával feltétel nélkül és visszavonhatatlanul hozzájárulnak ahhoz, hogy az eszközök a 3. pontban meghatározott eszmei tulajdoni hányadokban az Önkormányzatok tulajdonába kerüljön és az így létrejött közös tulajdon az Önkormányzatok könyveiben bejegyzést nyerjenek.

 

6./ Az átadáskor mind a gesztornak, mind a társönkormányzatoknak át kell vezetniük a 11-13. számlacsoportban aktivált eszközeinek értékét a 16. üzemeltetésre, kezelésre átadott, koncesszióba adott, vagyonkezelésbe adott, illetve vagyonkezelésbe vett eszközök számlacsoport megfelelő alszámlájára a szerződés 1. számú mellékletében feltüntetett tulajdoni hányadnak megfelelő bruttó értékkel, valamint az aktuális elszámolt értékcsökkenés összegével. A beruházás évekkel korábban befejeződött, az eszközök felvezetése, az értékcsökkenés elszámolása lezárt költségvetési éveket érint, ezért az önkormányzatok könyveiben a szükséges helyesbítéséket az önellenőrzés szabályinak megfelelően kell végrehajtani.

III.Jogok és kötelezettségek

 

7./ Szerződő felek rögzítik, hogy a tulajdonostársak mindegyike jogosult a gépek, berendezések, járművek birtoklására és használatára a hulladéklerakó telep üzemeltetése érekében.

 

8./ Szerződő felek megállapodnak, hogy a gépek, berendezések, járművek birtoklása, használata, hasznosítása, valamint a rendes gazdálkodás körét meg nem haladó kiadások kérdésében a tulajdonostársak szótöbbséggel határoznak, figyelembe véve, hogy minden tulajdonostársnak tulajdoni hányada arányában van szavazati joga, amennyiben a Gyomaendrődi Térségi Kommunális Szolgáltató Társulás alapító okirata másképp nem rendelkezik.

 

9./ A tulajdonostársakat tulajdoni hányaduk arányában terhelik a gépek, berendezések, járművek fenntartásával járó illetve az üzemeltetésével kapcsolatos egyéb kiadások, a közös tulajdoni viszonyból eredő kötelezettségek, és ugyanilyen arányban viselik az azokban bekövetkező kárt is.

 

10./Az állag megóvásához és fenntartásához feltétlenül szükséges rendkívüli munkálatokat bármelyik tulajdonostárs jogosult elvégezni, azonban az ilyen kiadások ráeső részét mindegyik tulajdonostárs viselni köteles. Ilyen jellegű kiadások előtt minden tulajdonostársat értesíteni kell.

 

11./ Szerződő felek megállapodnak, hogy amennyiben a közös tulajdonban lévő gépekkel, berendezésekkel, járművekkel kapcsolatban szótöbbséggel hozott határozat az okszerű gazdálkodást sérti, vagy a kisebbség jogos érdekeinek lényeges sérelmével jár, a kisebbség a határozatot a bíróságnál megtámadhatja. A megtámadás a határozat végrehajtását nem gátolja, a bíróság azonban indokolt esetben a végrehajtást felfüggesztheti. Jelen pontban foglalt rendelkezést kell alkalmazni abban az esetben is, ha a tulajdonostársak között vitás a tervezett munkálat szükségessége a gépek, berendezések, járművek állagának megóvásához és fenntartásához.

  

12./ A tulajdonostársak, tulajdonosi közösség egyhangú határozata szükséges

a) a rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadásokhoz,

b) az egész gépek, berendezések, járművek feletti tulajdonjog átruházásához, használatba adásához vagy más módon való megterheléséhez.

 

13./ Saját tulajdoni hányadával bármelyik tulajdonostárs rendelkezhet, azonban a tulajdonostárs tulajdoni hányadára a többi tulajdonostársat harmadik személlyel szemben elővásárlási, előbérleti, illetőleg előhaszonbérleti jog illeti meg, de a közös cél érdekében létrehozott gépekben, berendezésekben és járművekben levő tulajdoni hányadot a működési körből nem vonhatja ki.

 

14./ Szerződő felek rögzítik, hogy a tulajdonjog védelmében bármelyik tulajdonostárs önállóan is felléphet és amennyiben a gépeket, berendezéseket, járműveket érintő bármilyen veszteségtől való megóvás érdekében szükséges, a tulajdonostársak előzetes írásbeli jóváhagyása nélkül is jogosult szerződést kötni, vagy jognyilatkozatot tenni, erről a tulajdonos társakat 3 napon belül írásban értesíteni köteles, amelyet utólag a tulajdoni közösségnek el kell fogadnia.

 

 

IV. Egyéb rendelkezések

 

 

15./ A Gesztor szavatosságot vállal a gépek, berendezések, járművek per-, teher és igénymentességéért.

16./ A gépek, berendezések, járművek működésével, felújításával kapcsolatos döntéseket a tulajdonosok közössége hozza meg, amennyiben azok nem tartoznak a Gyomaendrődi Térségi Kommunális Szolgáltató Társulás hatáskörébe. A döntéseket az üzemeltetésre létrehozott Kft. köteles végrehajtani.

17./ A Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései és az egyéb vonatkozó jogszabályok az irányadók.

 

Szerződő felek a jelen – …. számozott oldalból álló - megállapodást 14 egymással szó szerint megegyező példányban, annak elolvasása és értelmezése után, mint az akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag írják alá.

 

 

Gyomaendrőd , 2012. …….

 

 

 

……………………     ………………..                        …………………     ……………………

Dankó Béla                    Zsindely Ferencné                          Várfi András                  Dr. Csorba Csaba

Polgármester                    jegyző                                       polgármester                    jegyző

 

Kondoros Nagyközség Önkormányzata                    Gyomaendrőd Város Önkormányzata

 

                         P.H.                                                                            P.H.

 

 

 

………………..               …………………                 …………………     ……………………

Babák Mihály                   Dr. Melis János                         Molnár József             Kasikné Csík Zsuzsanna

Polgármester                         jegyző                                   polgármester              jegyző

 

Szarvas Város Önkormányzata                                      Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata

 

                   P.H.                                                                                     P.H.

 

 

 

………………..             ……………….                  ……………………    ……………………

Petneházi Bálintné             Dr. Földesi Szabolcs                     Völgyi Sándor          Surinné Szász Margit

Polgármester                   jegyző                                                     polgármester             jegyző

 

Csárdaszállás Község Önkormányzata                      Kétsoprony Község Önkormányzata

 

                             P.H.                                                                           P.H.

 

 

 

………………..           ……………………                   ……………………     …………………….

Petényi Szilárdné               Miskó Bence                               Brlás János                     Zsindely Ferencné

Polgármester                     kör jegyző                                             polgármester                   jegyző

 

Hunya Község Önkormányzata                                 Kardos Község Önkormányzata

 

                P.H.                                                                                   P.H.

 

 

                  

                                            

                                            ……………………       …………………..

                                            Szakács Jánosné                  Miskó Bence

                                            Polgármester                       körjegyző

                              

                                            Örménykút Község Önkormányzata

 

                                                                      P.H.

 

1. számú melléklet

 

A gyomaendrődi 0130/15 hrsz.-ú hulladéklerakó telep beruházása során közösen létrehozott

gépek, berendezések és járművek tulajdonjogának felosztása a megállapodás alapján

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tárgyieszköz nyilvántartó lapok a 2012. április 1.-i állapotot tartalmazzák, az adatok forintban

 

 

 

 

 

 

Megnevezés

bruttó érték

elszámolt ÉCS

nettó

ÉCS%

 

MTZ 820. mezőgazdasági vontató

3599430

3599430

0

20

 

MUT Meiler RK. 20.65 görgős konténer szállító felépítmény Renault premium 370.269 6x2D járóképes alvázra szerelve

23700000

23700000

0

20

 

2 db HP Q PC D330M és a hozzátartozó szoftver, 1 db HP laserjet 2300 D típ. nyomtató                                                                   

1440000

1440000

0

33

 

SFA 01 K típusú késes aprító

1890000

1840083

49917

14,5

 

VSH 200-CS típusú hídmérleg

3845000

3743440

101560

14,5

 

TANA G-290 kompraktor

59000000

57441584

1558416

14,5

 

összesen:

93474430

91764537

1709893

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

településenkénti felosztás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szarvas Város Önkormányzata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tulajdoni részarány

 

3909

10000

 

 

 

bruttó

écs

nettó

 

 

MTZ 820. mezőgazdasági vontató

1407017

1407017

0

 

 

MUT Meiler RK. 20.65 görgős konténer szállító felépítmény Renault premium 370.269 6x2D járóképes alvázra szerelve

9264330

9264330

0

 

 

2 db HP Q PC D330M és a hozzátartozó szoftver, 1 db HP laserjet 2300 D típ. nyomtató                                                                  

562896

562896

0

 

 

SFA 01 K típusú késes aprító

738801

719288

19513

 

 

VSH 200-CS típusú hídmérleg

1503011

1463311

39700

 

 

TANA G-290 kompraktor

23063100

22453915

609185

 

 

összesen:

36539155

35870758

668397

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tulajdoni részarány

 

3383

10000

 

 

 

bruttó

écs

nettó

 

 

MTZ 820. mezőgazdasági vontató

1217687

1217687

0

 

 

MUT Meiler RK. 20.65 görgős konténer szállító felépítmény Renault premium 370.269 6x2D járóképes alvázra szerelve

8017710

8017710

0

 

 

2 db HP Q PC D330M és a hozzátartozó szoftver, 1 db HP laserjet 2300 D típ. nyomtató                                                                  

487152

487152

0

 

 

SFA 01 K típusú késes aprító

639387

622500

16887

 

 

VSH 200-CS típusú hídmérleg

1300764

1266406

34358

 

 

TANA G-290 kompraktor

19959700

19432488

527212

 

 

összesen:

31622400

31043943

578457

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kondoros Község Önkormányzata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tulajdoni részarány

 

1317

10000

 

 

 

bruttó

écs

nettó

 

 

MTZ 820. mezőgazdasági vontató

474045

474045

0

 

 

MUT Meiler RK. 20.65 görgős konténer szállító felépítmény Renault premium 370.269 6x2D járóképes alvázra szerelve

3121290

3121290

0

 

 

2 db HP Q PC D330M és a hozzátartozó szoftver, 1 db HP laserjet 2300 D típ. nyomtató                                                                   

189648

189648

0

 

 

SFA 01 K típusú késes aprító

248913

242339

6574

 

 

VSH 200-CS típusú hídmérleg

506387

493011

13375

 

 

TANA G-290 kompraktor

7770300

7565057

205243

 

 

összsen:

12310582

12085390

225193

 

 

 

 

 

 

 

 

Csabacsűd Község Önkormányzata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tulajdoni részarány

 

463

10000

 

 

 

bruttó

écs

nettó

 

 

MTZ 820. mezőgazdasági vontató

166654

166654

0

 

 

MUT Meiler RK. 20.65 görgős konténer szállító felépítmény Renault premium 370.269 6x2D járóképes alvázra szerelve

1097310

1097310

0

 

 

2 db HP Q PC D330M és a hozzátartozó szoftver, 1 db HP laserjet 2300 D típ. nyomtató                                                                  

66672

66672

0

 

 

SFA 01 K típusú késes aprító

87507

85196

2311

 

 

VSH 200-CS típusú hídmérleg

178024

173321

4702

 

 

TANA G-290 kompraktor

2731700

2659545

72155

 

 

összesen:

4327866

4248698

79168

 

 

 

 

 

 

 

 

Kétsoprony Község Önkormányzata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tulajdoni részarány

 

327

10000

 

 

 

bruttó

écs

nettó

 

 

MTZ 820. mezőgazdasági vontató

117701

117701

0

 

 

MUT Meiler RK. 20.65 görgős konténer szállító felépítmény Renault premium 370.269 6x2D járóképes alvázra szerelve

774990

774990

0

 

 

2 db HP Q PC D330M és a hozzátartozó szoftver, 1 db HP laserjet 2300 D típ. nyomtató                                                                   

47088

47088

0

 

 

SFA 01 K típusú késes aprító

61803

60171

1632

 

 

VSH 200-CS típusú hídmérleg

125732

122410

3321

 

 

TANA G-290 kompraktor

1929300

1878340

50960

 

 

összesen:

3056614

3000700

55914

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kardos Község Önkormányzata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tulajdoni részarány

 

182

10000

 

 

 

bruttó

écs

nettó

 

 

MTZ 820. mezőgazdasági vontató

65510

65510

0

 

 

MUT Meiler RK. 20.65 görgős konténer szállító felépítmény Renault premium 370.269 6x2D járóképes alvázra szerelve

431340

431340

0

 

 

2 db HP Q PC D330M és a hozzátartozó szoftver, 1 db HP laserjet 2300 D típ. nyomtató                                                                  

26208

26208

0

 

 

SFA 01 K típusú késes aprító

34398

33490

908

 

 

VSH 200-CS típusú hídmérleg

69979

68131

1848

 

 

TANA G-290 kompraktor

1073800

1045437

28363

 

 

összesen:

1701235

1670115

31120

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hunya Község Önkormányzata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tulajdoni részarány

 

175

10000

 

 

 

bruttó

écs

nettó

 

 

MTZ 820. mezőgazdasági vontató

62990

62990

0

 

 

MUT Meiler RK. 20.65 görgős konténer szállító felépítmény Renault premium 370.269 6x2D járóképes alvázra szerelve

414750

414750

0

 

 

2 db HP Q PC D330M és a hozzátartozó szoftver, 1 db HP laserjet 2300 D típ. nyomtató                                                                   

25200

25200

0

 

 

SFA 01 K típusú késes aprító

33075

32201

874

 

 

VSH 200-CS típusú hídmérleg

67288

65510

1777

 

 

TANA G-290 kompraktor

1032500

1005228

27272

 

 

összesen:

1635803

1605879

29923

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Örménykút Község Önkormányzata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tulajdoni részarány

 

124

10000

 

 

 

bruttó

écs

nettó

 

 

MTZ 820. mezőgazdasági vontató

44633

44633

0

 

 

MUT Meiler RK. 20.65 görgős konténer szállító felépítmény Renault premium 370.269 6x2D járóképes alvázra szerelve

293880

293880

0

 

 

2 db HP Q PC D330M és a hozzátartozó szoftver, 1 db HP laserjet 2300 D típ. nyomtató                                                                  

17856

17856

0

 

 

SFA 01 K típusú késes aprító

23436

22817

619

 

 

VSH 200-CS típusú hídmérleg

47678

46419

1259

 

 

TANA G-290 kompraktor

731600

712276

19324

 

 

összesen:

1159083

1137880

21203

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csárdaszállás Község Önkormányzata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tulajdoni részarány

 

120

10000

 

 

 

bruttó

écs

nettó

 

 

MTZ 820. mezőgazdasági vontató

43193

43193

0

 

 

MUT Meiler RK. 20.65 görgős konténer szállító felépítmény Renault premium 370.269 6x2D járóképes alvázra szerelve

284400

284400

0

 

 

2 db HP Q PC D330M és a hozzátartozó szoftver, 1 db HP laserjet 2300 D típ. nyomtató                                                                   

17280

17280

0

 

 

SFA 01 K típusú késes aprító

22680

22081

599

 

 

VSH 200-CS típusú hídmérleg

46140

44921

1219

 

 

TANA G-290 kompraktor

708000

689299

18701

 

 

összesen:

1121693

1101174

20519

 

 

 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe