24/1999. (I. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Dinya Lajos és társa telekvásárlási kérelme

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

24/1999. (I.28.) KT számú határozata

 

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete az Önkormányzat tulajdonában lévő az ingatlan-nyilvántartásban 2919/13 hrsz alatt felvett 37681 m2 közpark művelési ágba sorolt ingatlanból, a területrendezési terv elkészültével, illetve a megosztást követően keletkező ingatlanrészt értékesíti - amennyiben az alábbi pontokban szereplő feltételeket a garázssor építésére létrejött építőközösség elfogadja - bruttó

60.000,-Ft/garázshely vételáron.

 

Az értékesítés feltételei:

 

1./ Az értékesítéshez a vevőknek építőközösséget kell alakítaniuk, a mellékelt vázrajzon megjelölt területet csak egészében lehet értékesíteni.

2./ Az Önkormányzatot terheli a közműhálózat (elektromos energia, út) bővítéséhez szükséges tervek elkészíttetésének és annak engedélyezésének költségei.

 

3./ Az építőközösséget terheli a garázsokhoz vezető út megépítése, illetve a szükséges elektromos áram közmű kialakítása, valamint a telek átalakítással kapcsolatos műszaki munkarészek készítése, továbbá a felmerülő költségek.

 

4./ A garázsokat az építéshatóság által megjelölt és elfogadott formában lehet megépíteni.

5./ A használatbavételi engedélyek kiadását követően csak garázsként lehet használni az ingatlanokat.

 

6./ A megosztással keletkező új ingatlant - mivel a város egyik központjában helyezkedik el - bruttó 60.000,-Ft/garázshely vételáron értékesíti.

 

Kérelmezőknek 1999. február 28-ig írásban nyilatkozniuk kell, hogy a határozatban szereplő feltételek mellett megkívánják-e vásárolni a megjelölt ingatlanrészt.

 

A Képviselő-testület utasítja a polgármestert, hogy az adásvételi szerződés megkötését követően a " Részletes rendezési és telek-átalakítási terv " módosítását készítse elő.

 

A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a rendezési terv módosításának elkészülte után a többször módosított 24/1994. (X.24.) számú rendelet módosítását terjessze a Képviselő-testület elé.

 

Határidő: 1999. március 31.

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe