129/2015. (IV. 22.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Lakbér és közüzemi díjhátralékra részletfizetési kérelem- Lehóczki Gergő

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
129/2015. (IV. 22.) Gye. Kt. Üokke. Határozata
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága a 75/2015. (II. 18.) Gye. Kt. Üokke határozatát visszavonja, s ezzel egyidejűleg kötelezi Lehóczki Gergő (szi.: 1988. 07. 07. szh.: Gyula, an.: Timár Margit) Gyomaendrőd, Apponyi u. 24/C. szám alatti bérlőt, hogy a 2015. február 15. napjáig kimutatott közüzemi díjhátralék összegeit (16.163,- Ft villanydíj-, 67.783,- Ft gázdíj-, és 35.000,- Ft összegű vízdíj hátralék) 2015. május 31. napjáig egyösszegben fizesse meg, s az erről szóló igazolást mutassa be a bérlakásokat kezelő Gyomaszolg Ipari Park Kft. részére.
Amennyiben Lehóczki Gergő bérlő a közüzemi díjhátralék (2015. május 31. napjáig történő) egyösszegű kifizetésének eleget tesz, úgy a Bizottság a kimutatott lakbérhátralék fizetésére - az aktuális havi lakbérfizetése mellett - 2015. június 1. napjától három havi részletfizetést engedélyez.
A Bizottság felhívja a bérlő figyelmét, hogy amennyiben a közüzemi díjhátralék egyösszegű fizetésének nem tesz leget, úgy a Bizottság a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 23. § (1) c) pontja, valamint 25. §. (1), (5) bekezdései alapján a Gyomaendrőd, Apponyi u. 24/C. szám alatti bérlakás bérleti jogviszonyát 2015. június 30. napjával felmondja.
 
A Bizottság felhívja a bérlő figyelmét, hogy amennyiben a bérlakás bérleti jogviszonya megszűnik, úgy köteles a bérlakást az átvételkori állapotnak megfelelően helyreállítani, a bérlakást tisztán kimeszelt, rendeltetésszerű állapotban a Gyomaszolg Ipari Park Kft. részére leadni. Amennyiben a megadott határnapig a bérlakás nem kerül leadásra, úgy a kezelő a munkálatokat a bérlő terhére elvégezteti.
 
A Bizottság felhívja a bérlakásokat kezelő Gyomaszolg Ipark Park Kft. figyelmét, hogy amennyiben a bérlő a fizetési kötelezettségét nem teljesíti, úgy lakbér- és a közüzemi díjhátralék behajtására bírósági eljárást kezdeményezzen.
 
A határozat a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 23. § (1) c) pontján és a 25. § (1) (5) bekezdésein alapszik, mely kimondja:
23. § (1) „A szerződés az alábbi esetekben szűnik meg:
a) …;
b) …;
c) az arra jogosult felmond;”
 
25. § (1) „Ha a bérlő a bérfizetésre megállapított időpontig a lakbért nem fizeti meg, a bérbeadó köteles a bérlőt — a következményekre figyelmeztetéssel — a teljesítésre írásban felszólítani. Ha a bérlő a felszólításnak nyolc napon belül nem tesz eleget, a bérbeadó további nyolc napon belül írásban felmondással élhet.”
(5) „A felmondás az (1) bekezdés esetében az elmulasztott határnapot követő hónap, utolsó napjára szólhat. A felmondási idő nem lehet rövidebb tizenöt napnál.”

« Vissza
Vissza a főmenübe