12/2020. (II. 11.) Roma Nemzetiségi Önkormányzati határozat
Tárgy: Együttműködési megállapodások

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata

12/2020. (I. 11.) RNÖ határozata

 

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata együttműködési megállapodást köt a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzattal az alábbi tartalommal:

 

E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S I   M E G Á L L A P O D Á S

Mely létrejött egyfelől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat (székhelye: 5630 Békés, Petőfi S. u. 4., képviseli Kovács Gusztáv elnök,

másfelől a Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata  (székhelye: 5500 Gyomaendrőd, Fő út 80, képviseli: Szécsi Zsolt elnök, a továbbiakban együtt: Felek között, az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel:

 

Az együttműködés célja: Közös rendezvények szervezése/lebonyolítása, esetenként közös pályázat benyújtása/megvalósítása, egymás rendezvényének látogatása, cigány kisebbség érdekvédelme, a roma nyelv és kultúra ápolása.
 

1. A Felek sajátos eszköz- és kapcsolatrendszerükkel hozzá kívánnak járulni a magyarországi roma közösség társadalmi életének színesítéséhez, közvetlen környezetünk életterének fejlődéséhez, a személyes boldogulásához.

2. A Felek egymást kölcsönösen segítik információkkal a pályázatok felkutatásában, a partnerség szellemében tartós együttműködést vállalnak fel., közös pályázati megjelenésben, partnerkapcsolatok ápolásában, újak kialakításában.

3. A Felek közös ügyüknek tekintik a kölcsönös előnyöket és lehetőségeket tartalmazó programok együttes kimunkálását a magyarországi roma közösség hagyományápolás, a régmúlt emlékeinek gyűjtése, megőrzése és terjesztésében.

 

4. A megállapodó Felek bevonják egymást a hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerükbe.
 

5. A Felek szakmai segítséget adnak az iskolák pedagógiai célkitűzései megvalósításához.

 

6. A jelen megállapodás aláírása a Felek részéről pénzügyi kötelezettségvállalást nem jelent. Amennyiben az együttműködés során anyagi fedezet biztosítása válik szükségessé, arról a Felek külön megállapodás keretében rendelkeznek.

 

7. A jelen megállapodást a Felek Képviselő-testületei határozataikkal elfogadták.
 

8. A Felek a felvállalt együttműködés tapasztalatait évenként egyszer közösen értékelik, de a jelentkező aktuális feladatok által megkívánt időpontban és gyakorisággal is találkozhatnak.

 

9. A jelen megállapodást a Felek határozott időtartamra kötik, a jelen megállapodás aláírásának napjától kezdődően 2020. december 31. napjáig hatályos.

 

10 A felek megállapodnak, hogy jelen megállapodásból eredő esetleges jogviták eldöntésére az illetékességgel rendelkező Járásbíróságot kötik ki.

 

11. A Felek a jelen megállapodásban foglalt feltételekkel egyetértenek, azokat elfogadják, és a jelen megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt aláírják.

 

Kelt: 2020. február

 

…………..………………………………………                     …….….…………………………………………………

     Békési Roma Nemzetiségi                                  Gyomaendrőd Város Roma  Nemzetiségi                                                                    Önkormányzata                                                             Önkormányzata

« Vissza
Vissza a főmenübe