15. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2013. február 28-i ülésére

Tárgy:   IKSZT 2013 évi finanszírozási terve
Készítette:   Farkas Zoltánné önkormányzati intézmény vezető, Mile Erika
Előterjesztő:   Várfi András polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a 371/2008. (IX. 25.) Gye. Kt. határozatával támogatta a Rózsahegyi Iskola Diákjaiért Közhasznú Alapítvány IKSZT kialakítására vonatkozó pályázatának benyújtását.
Az Alapítvány, mint IKSZT címbirtokos szervezet 2012 február 3.-tól biztosítja az Öregszőlőben épült Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér szolgáltatásait.
A 656/2011. (XI. 29.) Gye. Kt. határozatban foglalt felhatalmazás birtokában Gyomaendrőd Város Önkormányzata és a Rózsahegyi Iskola Diákjaiért Alapítvány megállapodásba foglalta az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér működtetésére vonatkozó feltételeket, vállalásokat.
„5. A projekt keretében az alapítvány az IKTSZ működtetésének személyi feltételeiként vállalta 2 fő részmunkaidős munkatárs foglalkoztatását heti 20 és heti 30 órában.
6.         Felek megállapodnak, hogy az önkormányzat vállalja a projekt lezárását követően az 5 éves kötelező fenntartási időszak alatt a 2 fő részmunkaidős munkavállalóra eső bér és járulék terhek összegének megfelelő támogatást.
7.         Felek megállapodnak, hogy az 5 éves kötelező fenntartási időszakot követően is a projekt célokat megvalósítják mindaddig, ameddig a támogatással létrejött ingatlan más formában történő működtetése nem indokolt úgy, hogy az önkormányzat erre az időszakra is kötelezi magát, hogy az ebben az időszakban a működéshez szükséges munkaerő biztosításához támogatást nyújt.”
A pályázat keretein belül működési kiadásokra is nyert támogatást, melynek összege az első 3 működési évben mindösszesen maximum 6 024 150 Ft. (112/2009.(VIII. 29.) FVM rendelet 5. (13) bekezdése alapján) A támogatással személyi jellegű ráfordításokat lehet elszámolni (pl. munkabér, járulékok, helyi és helyközi utazási költségtérítés, étkezési költségtérítés, stb.)
A Képviselő-testület 2012. január 26.-i ülésen tárgyalta az IKSZT 2012 évi finanszírozási kérelmét.
Farkas Zoltánné, az Alapítvány elnöke benyújtotta az IKSZT 2013 évi finanszírozási tervét az önkormányzat felé, mely az előterjesztés mellékletét képezi.
Kérem a tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megvitatására.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  

A Bizottság javasolja az előterjesztésben foglaltak elfogadását.

 
Döntési javaslat

"IKSZT 2013 évi finanszírozási terve"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: KÖZÉRDEKŰ KÖTELEZETTSÉG VÁLL.
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

1.
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az öregszőlői Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér 2013. évre tervezett 3 475 000,- Ft személyi jellegű kiadásait előfinanszírozza a Rózsahegyi Iskola Diákjaiért Közhasznú Alapítvány részére, amelyet támogatásként igényel az MVH-tól.
2.
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az IKSZT második működési évére tervezett bruttó 2 700 000,- Ft kiadásaira forrást biztosít  az önkormányzat 2013. évi költségvetésében.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2013. 02. 28.
Felelős: Várfi András
Hivatali felelős: Mile Erika

« Vissza
Vissza a főmenübe