2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. január 30-i ülésére

Tárgy:   Az Orvosi Ügyelet 2013. évben végzett tevékenységéről szóló beszámoló elfogadása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Várfi András polgármester
Véleményező bizottság:   Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Gyomaendrőd Város és Hunya Község Önkormányzata az orvosi ügyelet működtetésére 2007. év december hó 20. napján szerződést kötött a SANI-MED TRANS Kft-vel (továbbiakban: Szolgáltató), figyelemmel a Békési Kistérségi Társulás és a Szolgáltató közötti megállapodásra.
 
A szerződés 7.) pontja értelmében a Szolgáltató köteles minden tárgyévről az adott év december hó 31. napjáig írásbeli beszámolót készíteni az ügyeleti szolgáltatás teljesítéséről, mely beszámolót az Önkormányzat képviselője köteles a Képviselő-testület következő év januárjában esedékes ülése elé terjeszteni.
 
Dr. Piriczky Béla a SANI-MED TRANS Kft. képviselője az előterjesztés mellékletét képező beszámolóját 2014. január 16-án megküldte.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet szíveskedjen a beszámolót megvitatni és elfogadni.
 

 


Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság  

A Bizottság azt javasolja a Képviselő-testület számára, hogy ne fogadja el az ügyelet 2013. évi tevékenységéről készítetett beszámolót azzal, hogy a Képviselő-testület 2014. februári ülésén tárgyalja a szolgáltató által a lakossági panaszokra tett intézkedéseivel kiegészített beszámolóval kapcsolatos előterjesztést.

A Bizottság javasolja továbbá a Képviselő-testület számára, hogy az ügyelet működtetésével kapcsolatos lehetőségeket vizsgálja meg.

 

 
Döntési javaslat

"Döntés az Orvosi Ügyelet 2013. évben végzett tevékenységéről szóló beszámoló tárgyalásával kapcsolatban"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Egészségügy
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nem fogadja el Dr. Piriczky Béla a SANI-MED TRANS Kft. képviselőjének az orvosi ügyelet 2013. évi munkájáról készített beszámolóját, ezzel egyidejűleg felkéri a Szolgáltatót, hogy a beszámolót a 2014. februári ülésre egészítse ki a lakossági panaszokkal kapcsolatban megtett intézkedéseivel.

 

 Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete utasítja az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottságot, hogy a Városi Egészségügyi Intézménnyel közösen vizsgálja meg az ügyelet további működtetésének lehetőségeit és a vizsgálat alapján javaslatát terjessze be a Képviselő-testület soron következő ülésére.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe