18. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. február 27-i ülésére

Tárgy:   531/2013. (X. 31.) Gye. Kt. határozat módosítása
Készítette:   Nyíri Szmolár Eszter
Előterjesztő:   Várfi András polgármester

 

 
Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Körös Kajak SE 2013. év őszén kérelemmel fordult Önkormányzatunkhoz, pályázat útján elnyert támogatása igénybevételének elősegítése végett.
 
Az 531/2013. (X. 31.) sz. határozatban a Tisztelt Képviselő-testület felajánlotta a Körös Kajak SE „Szabadidősporttal az egészséges életmódért – Kajakkal, kenuval és sárkányhajóval a Hármas Körösön” című, DAOP-5.1.3-11-2011-0050 jelű pályázatának megvalósításához az Ipari Park önkormányzati tulajdonú területet, mint biztosítékot.
Külön megállapodást végül nem kellet készíteni, mert nem pénzbeli támogatás, hanem ingatlan fedezet lett felajánlva. Egy elnyert támogatásról van szó, ahhoz, hogy a támogatási szerződés megvalósítható, teljesíthető legyen, a beruházást meg tudja valósítani az egyesület, biztosítékot kellet rendelkezésre bocsátani. Amennyiben ez nem történt volna meg, az elnyert összeget nem lehetne igénybe venni, felhasználni.
A felajánlott ingatlanról készült értékbecslés, mely a fenti számú határozattal együtt a közreműködő szervezet részére megküldésre került. A közreműködő szervezet azonban némi kifogást emelt a határozattal kapcsolatban, ezért vált szükségessé ennek megfelelően a módosítása:
- Kérik a határozatban feltüntetni az érintett ingatlan helyrajzi számát,
- Kérik a határozatban említett megállapodást csatolni, ennek hiányában a szövegezést módosítani,
- A határozatban szerepelnie kell, hogy az ingatlan fedezi a támogatási összeget és annak járulékait. (a támogatási összeg: 36.947.265.- Ft, az ingatlan értéke 68.520.000 Ft-ra lett felbecsülve. A támogató hatóság a becsült érték 70%-át tudja figyelembe venni, mely ez esetben 47.964.000 Ft. Ez az összeg fedezi a fenti értékeket.)
- A Testületnek meg kell hatalmaznia a Polgármestert a szükséges eljárások lefolytatására.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a döntési javaslat elfogadására!

 


Döntési javaslat

"531/2013. (X. 31.) Gye. Kt. határozat módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete módosítja az 531/2013. (X.31.) Gye. Kt határozatát az alábbiak szerint:
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja a Körös Kajak SE „Szabadidősporttal az egészséges életmódért – Kajakkal, kenuval és sárkányhajóval a Hármas Körösön” című, DAOP-5.1.3-11-2011-0050 jelű pályázatának megvalósítását a 3741/52. hrsz. Ipari Park önkormányzati tulajdonú terület biztosíték nyújtásával, mely fedezetet nyújt a támogatási összegre és annak járulékaira. Egyúttal meghatalmazza a Polgármestert a szükséges eljárások lefolytatására.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 02. 27.
Felelős: Várfi András
Hivatali felelős: Pardi László

« Vissza
Vissza a főmenübe