21. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. február 27-i ülésére

Tárgy:   GYÜSZ-TE előfinanszírozással kapcsolatos kérelme
Készítette:   Mag Barbara
Előterjesztő:   Várfi András polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság, Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület tájékoztatta Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testületét arról, hogy a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében benyújtott, 100 %-ban vissza nem térítendő pályázata pozitív elbírálásban részesült.
 
A támogatás kifizetése utófinanszírozással történik, a kifizetési kérelem benyújtásának határideje 2014. május 31. Az Egyesület a Képviselő-testület segítségét kéri, hogy pályázatuk sikeres lebonyolításához szíveskedjék biztosítani a támogatás teljes összegét, azaz 2.987.605,- Ft-ot, előfinanszírozás céljából. Az előfinanszírozás kezdő napja 2014. április 15.
 
A támogatás összege várhatóan legkésőbb 2014. november 15-ig érkezik meg, így az Egyesület még a 2014-es évben visszautalná az önkormányzat részére az előfinanszírozott támogatási összeget.
 
Az Egyesület kérelme, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatóságának határozata a mellékletben olvasható.
 
Tájékoztatom a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést a Bizottság Elnöki Munkacsoport is tárgyalta, és annak elfogadását javasolja.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni, és azt a határozati javaslat szerint elfogadni.

 

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  

A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Képviselő-testület számára.

 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság  

A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Képviselő-testület számára.

 
Döntési javaslat

"GYÜSZ-TE előfinanszírozással kapcsolatos kérelmének jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Pénzbeni támogatások
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete helyt ad a Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület kérelmének, és előfinanszírozás céljából biztosítja az Egyesület számára a pályázati támogatás összegét, azaz 2.987.605,- forintot. Ezt az összeget Gyomaendrőd Város Önkormányzata a 2014. évi költségvetési rendeletébe építse be.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe