22. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. február 27-i ülésére

Tárgy:   Gyomaendrődi Úszó Sport Egyesület kérelme
Készítette:   Mag Barbara
Előterjesztő:   Várfi András polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Gyomaendrődi Úszó Sport Egyesület azzal a kéréssel fordult Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felé, hogy a 2014. július 19-én megrendezendő Békés Megyei bajnokságban szereplő III. Liget Fürdő Kupa regionális úszóverseny tekintetében támogassák szakosztályukat.
 
Az úszóverseny a Magyar Úszó Szövetség ranglista versenye is lenne egyben, melynek feltételei többek között a hátúszó kapaszkodó és a fordító panel. Ezek költségeihez kér az Egyesület önkormányzati támogatást, melyeknek együttes bekerülési költsége a megkért árajánlatok alapján 612.779,- Ft. Az Egyesület elnöke tájékoztatásul közölte, hogy a verseny további anyagi költségeit részben önerőből, részben pedig helyi vállalkozók támogatásából biztosítanák. A részletes kérelem a tervezett rendezési költségekkel, árajánlatokkal, valamint fényképekkel együtt a mellékletben megtalálható.
 
Az önkormányzati támogatásból finanszírozott hátúszó kapaszkodó és fordító panel mobilisek, a verseny megrendezése után leszerelésre kerülnének, és az Egyesület tervei szerint a továbbiakban a Liget Fürdő tulajdonát képeznék, ezért javasoljuk a kért összeget a Fürdő részére utalni, hiszen ezek az eszközök az egyetemes úszó sport fejlődését szolgálják.
 
Telefonos egyeztetés során az Egyesület elnöke elmondta, hogy a Liget Fürdővel előzetes egyeztetések történtek a helyszín biztosításának tekintetében, a további egyeztetések a verseny megrendezéséhez nyújtott támogatás függvényei.
 
A napirendi pontot a Bizottság Elnöki Munkacsoport is tárgyalta 2014. február 12-i ülésén, ahol néhány kérdés merült fel a rendezvény lebonyolításával kapcsolatosan, a helyszín, az úszómedence paramétereinek megfelelőségének tekintetében. Ezeket a kérdéseket feltettük a Magyar Úszó Szövetségnek, azonban válaszukat még nem küldték meg, ezért javasoljuk a döntéshozatal elhalasztását a válaszadás függvényének tekintetében. A Liget Fürdő, illetve a Békés Megyei Úszó Szövetség véleményét is megkértük, ezek az előterjesztés mellékletét képezik.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni, és azt a határozati javaslat szerint elfogadni.

 

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  

A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Képviselő-testület számára.

 
Döntési javaslat

"Gyomaendrődi Úszó Sport Egyesület kérelme"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Sport
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Úszó Szövetség válaszának függvényében dönt a Gyomaendrődi Úszó Sport Egyesület kérelméről. A Magyar Úszó Szövetség válaszadását követően kerüljön újratárgyalásra az Egyesület kérelme.

 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe