20. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. december 18-i ülésére

Tárgy:   Földtulajdon felajánlása
Készítette:   Enyedi László
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Podani Jánosné, Budapest, Balaton u. 17. 5/3. szám alatti földtulajdonos nevében fia, Dr. Podani János, a mezőőri járulék kivetése során megkereste önkormányzatunkat, a gyomaendrődi, külterület 0461/5 hrsz-ú földrészlet tulajdonlásával kapcsolatosan. A tulajdonos idős korú, a nevezett földterületet nem is tudják, hogy hol van, arról sincs információjuk, hogy azt ki műveli, használja. Előzőekre tekintettel Podani Jánosné a tulajdonában álló földrészlet tulajdonjogáról lemondana az önkormányzat javára.
 
Az ingatlan legelő művelési ágú, 6009 m2, 5,23 Ak értékű. A fölterület Gyomaendrőd közigazgatási határán, a Dan-zug holtágnál, a folyó gátjának a tövében helyezkedik el.
 
A megkeresést, valamint az ingatlan tulajdoni lapját és az elhelyezkedését bemutató térképmásolatokat az előterjesztés melléklete tartalmazza.
 
Kérem az előterjesztés megtárgyalását és döntésük meghozatalát.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  

A Bizottság egyöntetüen javasolja a T. Képviselő-testületnek a felajánlás elfogadását, a 0461/5 hrsz-ú földrészlet tulajdonba vételét.

 
Döntési javaslat

"Földtulajdon felajánlása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete köszönettel elfogadja Podani Jánosné felajánlását, mely szerint a gyomaendrődi, külterület 0461/5 hrsz-ú földterület tulajdonjogáról lemond az önkormányzat javára. Felkéri a polgármestert, hogy a földrészlet tulajdonjogának megszerzése érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg.

 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Csényi István

« Vissza
Vissza a főmenübe