6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
2014. február 17-i ülésére

Tárgy:   Beszámoló a Belvíz III. beruházásról
Készítette:   Pardi László
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő
Véleményező bizottság:   Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság, Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Rövid előterjesztés formájában szeretnénk tájékoztatni a T. Képviselő-testületet a Belvíz III. tárgyú beruházásunkban az elmúlt időszakban bekövetkezett fejleményekről.
 
Kivitelezés előrehaladása:
A 2013. október végén megkezdett Fűzfás-zugi holtág hidromechanizációs kotrása 2014. január utolsó hetében befejeződött. Megkezdődött az úszókotró lebontása, és áttelepítése a Csókási holtág első kazettájába.
 
Műszaki tartalom változások:
Csókási holtág:
A projekt kivitelezése során egy kedvezőbb és gyorsabb műszaki technológia alkalmazására nyílt lehetőség a Csókási holtág meder kotrása tekintetében.
 Az új technológia alapján, „hagyományos” lánctalpas kotrógépek a holtág széléről és egy úszó hosszúgémes kotró közepén haladva a holtágmedret kikotorják, és a kitermelt anyagot partrendezésre használják fel.
A megváltoztatott műszaki tartalommal az eredeti vízmélységek változatlanul kialakításra kerülnek, továbbá kialakításra kerül egy úgynevezett parti sáv, mely a mostaninál rendezettebb, esztétikusabb és kezelhetőbb vízpartot eredményez. A kitermelt anyag kizárólag a holtág területén, és a korábban megkötött mederhasználati megállapodásban rögzített magánterületeken kerül elhelyezésre.
A műszaki tartalom változással kapcsolatban 2014. február 6-án lakossági tájékoztató került megrendezésre ahol Polgármester Úr és a kivitelező tájékoztatta a holtággal szomszédos ingatlanok tulajdonosait az új kivitelezési technológiáról.
 
Hantoskerti holtág:
A kivitelező jelezte az Önkormányzat számára, hogy a holtág Hantoskerti utcai gyalogoshídtól a szivattyútelepig tartó szelvényeiből a kitermelt iszap nem szivattyúzható el a pocos kertben található zagytározó térbe.
Alternatív megoldásként került felvetésre a PV bázis és a Hármas Körös védtöltése között található részben önkormányzati tulajdonú szántó terület. Előzetes egyeztetést kezdeményeztünk az ingatlan tulajdonosaival, az egyeztetések jelenleg is folyamatban vannak.
 
Koordinációk és határidők:
2014. január 16-án megbeszélés történt, melynek fő témája a már említett műszaki tartalom változások, a kivitelezés menete és a határidők tartása volt.
A megbeszélésen részt vett a kivitelező, műszaki ellenőr és a projekt menedzser is. Kérdésünkre elhangzott, hogy igény szerint a március végi végteljesítési határidő a szükséges műszaki tartalom változtatások és a pótmunkák miatt kitolható.
 
Pótmunka:
A 2013. szeptemberében benyújtott pótmunka igény az Irányító Hatóság támogatásban részesítette, tehát Gyomaendrődre jutó beruházási költség 50 millió forinttal megnövekedett.
A pótmunkák kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési dokumentáció kidolgozása folyamatban van.
 
 
 

 


Döntéshozói vélemények

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság  

A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a Belvíz III. beruházásról szóló beszámoló elfogadását.

 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  

A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a Belvíz III. beruházásról szóló beszámoló elfogadását.

 
Döntési javaslat

"Beszámoló elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Építési, beruházási ügyek
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a Belvíz III. beruházásról szóló beszámoló elfogadását.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 02. 17.
Felelős: Várfi András
Hivatali felelős: Pardi László

« Vissza
Vissza a főmenübe