17. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2014. április 15-i ülésére

Tárgy:   Templárius Alapítvány kérelme
Készítette:   Mag Barbara
Előterjesztő:   Márjalaki József kompenzációs listás önkormányzati képviselő

Tisztelt Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság!
 
Ungvölgyi János, a Templárius Alapítvány kuratóriumi elnöke kérelemmel fordult Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága felé, mely kérelem az előterjesztés mellékletét képezi.
 
Civil szervezetük négy éve működteti a Gyomaendrődi Éjszakai Asztalitenisz Klubot, melynek keretein belül rendszeresen tartanak foglalkozásokat a fiatalok számára. Szerettek volna támogatásban részesülni a 2014. évi Sport Alapból, azonban nem pályázhattak arra, mivel nem felelnek meg a Sport Alap pályázati kiírásának 3.2. pontjának. „3.2. Azok a sportról szóló 2004. évi I. törvény hatálya alá tartozó sport szervezetek nyújthatják be elektronikus pályázatukat, amelyeket a bíróság 2013. december 31-ig jogerősen nyilvántartásba vett, és az alapszabályuknak, illetve alapító okiratuknak megfelelő sport tevékenységüket ténylegesen Gyomaendrődön folytatják.”
 
Az Alapítvány kuratóriumi elnöke arra kéri a Tisztelt Bizottságot, tegye lehetővé szervezetüknek, hogy egyedi támogatási kérelemmel terembérleti költségre és eszközvásárlásra 400.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesülhessenek.
 
Tájékoztatom a Tisztelt Bizottságot, hogy a támogatást szolgáló alapokra – így a Sport Alapra is – a pályázatok benyújtásának határideje 2014. március 31. napja volt. A határidőre benyújtott pályázatokban kért támogatási igények összege meghaladja az adható támogatási keretet, továbbá a Sport Alap egyedi támogatási igény alapján adható kötött felhasználású támogatására is határidőre beérkeztek a kérelmek.
 
Kérem a Tisztelt Bizottságot az előterjesztést megtárgyalni, és arról dönteni szíveskedjen.

 


1. döntési javaslat

"Templárius Alapítvány kérelmének elutasítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: PÉNZBENI TÁMOGATÁS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága elutasítja a Templárius Alapítvány kuratóriumi elnökének méltányossági kérelmét, forrás hiányában nem biztosítja szervezetüket 400.000,- Ft vissza nem téríthető támogatásban.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"Templárius Alapítvány kérelmének támogatása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: PÉNZBENI TÁMOGATÁS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága helyt ad a Templárius Alapítvány kuratóriumi elnökének méltányossági kérelmének, és szervezetüket 400.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti, melynek forrásául a …………………………………… jelöli ki.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe