5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2014. május 20-i ülésére

Tárgy:   Fő út 85. szám alatti volt óvoda épület használatba adása
Készítette:   Csényi István
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő
Véleményező bizottság:   Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság, Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

 

A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtása során a Kormány a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló rendeletben foglaltaknak megfelelően az állami köznevelési közfeladat ellátásában fenntartóként részt vevő szervként, ennek keretében az állami fenntartású köznevelési intézmények fenntartói jogai és kötelezettségei gyakorlására 2013. január 1-jei hatállyal a KIK-et jelölte ki.
 
A törvény végrehajtásával 2013. év elején a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyomaendrődi Tagintézménye ( továbbiakban: pedagógiai szakszolgálat ) az önkormányzati tulajdonú, Gyomaendrőd, Fő út 2. szám alatti ingatlanból használatba kapott 2 db helyiséget összesen 46 m2 alapterülettel. Az épület további 6 helyiségében a Térségi Szociális Gondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata ( továbbiakban: gyermekjóléti szolgálat ) végzi a feladatát.
Gyomaendrőd Város Önkormányzata valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közötti megállapodás alapján az intézmény működtetője Gyomaendrőd Város Önkormányzata lett. Az oktatási, nevelési feladtok ellátáshoz szükséges eszközök Klebelsberg Intézményfenntartó Központ ingyenes használatába kerülnek.
 
A pedagógiai szakszolgálat munkájának bővülése kapcsán a használatba vett 2 helyiség kevés, ezért az előzetes megbeszélések során felvetődött annak a lehetősége, hogy az egész épületet használatba vegye. A Fő út 2. szám alatti épület teljes használatba adásával a fenntartás költségei az önkormányzatot fogják terhelni.
 
Ennek feltétele, hogy a gyermekjóléti szolgálatnak helyet kell biztosítani. A gyermekjóléti szolgálat munkatársaival történt egyeztetés alapján helyszíni szemlét tartottunk a volt Fő út 85. szám alatti óvoda épületében. A helyszíni szemle alapján a jelenlévők kisebb átalakítások és felújítási munkák elvégzése után alkalmasnak találják a gyermekjóléti szolgálat működtetését. Egyetértés alakult ki abban, hogy az épület helyiségei, műszaki állapota, a városban való elhelyezkedése kapcsán a szolgálat további tevékenysége jó feltételek között folytatható. A telek méreténél és a jelenlegi beépítettségénél fogva további fejlesztésekre ad lehetőséget a jövőben.
 
Hivatalos megkeresés még nem érkezett a pedagógiai szakszolgálat vagy KLIK részről a Fő út 2. szám alatti épület teljes használatára vonatkozóan.
 
A Tisztelt Képviselő – testületet arra kérjük, hogy a jelen előterjesztés alapján támogassa a gyermekjóléti szolgálat Fő út 85. szám alatt lévő épületbe való átköltöztetését.
Az átalakítási és felújítási munkák felmérése folyamatban van.

 

 


Döntéshozói vélemények

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság  

A Bizottság támogatja aTérségi Szociális Gondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat átköltöztetését a Fő út 85. szám alatt lévő ingatlan épületébe.

 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  

A Bizottság támogatja a Térségi Szociális Gondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat átköltöztetését a Fő út 85. szám alatt lévő ingatlan épületébe.

 
Döntési javaslat

"A Fő út 85. szám alatti ingatlan használatba adása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete támogatja a Térségi Szociális Gondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata átköltöztetését a Fő út 85. szám alatt lévő ingatlan épületébe.
 
Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete a végleges döntését a Békés Megyei Pedagógia Szakszolgálat Gyomaendrődi Tagintézménye Fő út 2. szám alatti teljes épülethasználatra bejelentett igénye, annak fenntartási költségei, továbbá a Fő út 85. szám alatti épület átalakítási és felújítási munkák felmérése ismertében hozza meg.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe