14. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2014. május 20-i ülésére

Tárgy:   Pályázat benyújtása a helyi közösségi közlekedés támogatására
Készítette:   Ambrózi Erzsébet, Mile Erika
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő
Véleményező bizottság:   Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság, Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
 
A nemzeti fejlesztési miniszter 21/2014.(IV.18.) NFM rendelete a helyi közösségi közlekedés támogatásáról szól, mely támogatás benyújtására önkormányzatunk is jogosult. Pályázni kizárólag a helyi közlekedés működtetésének, folyamatos üzemeltetésének és eszközfenntartási ráfordításainak finanszírozására lehet. A benyújtás elektronikusan, majd postai formában történik (a Magyar Államkincstár közreműködésével), határidő 2014. 06. 10. A támogatási kérelemhez csatolni kell az önkormányzat határozatát az alábbiakról:
- a helyi személyszállítási közszolgáltatást tárgyév január 1-től december 31-ig folyamatosan fenntartja.
- a helyi közlekedés működtetéséhez, (folyamatos üzemeltetéséhez és eszközfenntartási ráfordításaihoz) valamint fejlesztéséhez a tárgyévet megelőző évre vonatkozóan december 31-i fordulónappal szolgáltatóként mennyi Ft nettó összegű, saját forrásból származó vissza nem térítendő önkormányzati támogatást számolt el.
- pályázati eljárás útján vagy pályázati eljárás nélkül a közszolgáltatással közvetlenül megbízva kötötte meg a közszolgáltatóval a közszolgáltatási szerződést.  
 A támogatás összege önkormányzatunk esetében a közszolgáltatási kötelezettségek teljesítéséért járó ellentételezés mértékéig igényelhető azzal, hogy az nem eredményezheti a szolgáltató túlfinanszírozását.
A támogatás 25%-át 2014. szeptember 5-ig, ezt követően a fennmaradó támogatást 3 egyenlő részletben, havonta az önkormányzat számlájára utalják, mely összeget 3 napon belül a szolgáltató részére át kell utalni. A rendeltetésszerű felhasználásról december 31-i fordulónappal az éves költségvetési beszámoló részeként kell elszámolni.
 
Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztésben foglaltakat vitassa meg, az alábbi határozati javaslatot fogadja el.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  

A bizottság támogatta a nyilatkozat megtételét és a pályázat benyújtását.

 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság  

A bizottság támogatta a nyilatkozat megtételét és a pályázat benyújtását.

 
Döntési javaslat

"Pályázat benyújtása a helyi közösségi közlekedés támogatására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: KÖZÉRDEKŰ KÖTELEZETTSÉG VÁLL.
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági, Turisztika, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek a pályázat benyújtását a nemzeti fejlesztési miniszter 21/2014.(IV.18.) NFM rendelete alapján a helyi közösségi közlekedés támogatására. Az önkormányzat határozatában nyilatkozza ki:
- a helyi személyszállítási közszolgáltatást tárgyév január 1-től december 31-ig folyamatosan fenntartja.
- a helyi közlekedés működtetéséhez, (folyamatos üzemeltetéséhez és eszközfenntartási ráfordításaihoz) valamint fejlesztéséhez a tárgyévet megelőző évre (2013 évre) vonatkozóan december 31-i fordulónappal a Mobilbusz Közlekedési Kft. részére 17 700 000 Ft nettó összegű, saját forrásból származó vissza nem térítendő önkormányzati támogatást számolt el.
- a közszolgáltatási szerződést a pályázati eljárás útján nyertes közszolgáltatóval (Mobilbusz Közlekedési Kft.) kötötte meg 2008. április 14-én (105/2008.(III.27.) Gye. Kt. számú határozata

Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 06. 10.
Felelős: Várfi András
Hivatali felelős: Mile Erika

« Vissza
Vissza a főmenübe