20. napirendi pont
TÁJÉKOZTATÓ
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2014. május 20-i ülésére

Tárgy:   Raiffeisen Mindenki ebédel 2014. nyár
Készítette:   Weigertné Szilágyi Erika
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő
Véleményező bizottság:   Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság, Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
 
A Gyermekétkeztetési Alapítvány az alapító okiratában meghatározott feladatával összhangban pályázatot írt ki annak érdekében, hogy hazánk településein ne csak a szorgalmi időszakban, hanem azon kívül hétvégeken, iskolai szünetekben (tavasz, nyár, tél) minden óvodás és általános iskolás korú gyermek rendszeresen táplálkozzék.
A pályázatot kizárólag települési önkormányzatok nyújthatják be. A kedvezményezettek a szegénysorban élő óvodás, illetve általános iskoláskorú gyermekek (3-14 év), akiket a település oktatási intézményei jelölik ki. Egy családból több gyermek is kijelölhető.
A pályázó települések közül maximum 10 pályázó lehet nyertes, országosan kb. 300 gyermek 6 havi ellátására nyílik lehetőség. Egy település alapesetben 30 gyermek ellátására nyújthat be pályázatot.
Önrész biztosítása az Önkormányzatok részéről nem igényelt.
Egy gyermek fél éves ellátása a jelen pályázat keretében átlagosan 45.000 Ft-ba kerül. Ez magában foglalja a 2014. év június 20-tól 2014. december 31-ig valamennyi hétvégére 1-1 adag, a nyári szünetre naponta 1-1 adag, így fél évre minimum 80 adag ennivaló átadását.
Az alapítványi szállítmányok tartalmaznak mélyhúzott fóliával ellátott, forró vízben melegíthető készételeket, melyek tárolása, kezelése hűtést igényel. Így a helyszínen szükséges biztosítani egy legalább 180 liter nagyságú hűtőszekrényt! Külön tisztiorvosi engedélyre, képzett személyzetre és különlegesen kialakított tárolóhelyre nincs szükség.
A pályázat elbírálásának módja:
A határidőig beérkezett pályázatokat az Alapítvány kuratóriuma és külső tanácsadói értékelik. A beérkezett pályázatok számától és a települések helyének eloszlásától függően dönt azokról a pályázókról, akik a Raiffeisen Bank Zrt. által a Facebook.com weboldalra felkerülnek a nyilvános szavazásra (maximum 20 település). A nyilvános szavazáson minden olyan magyar és külföldi állampolgár szavazhat, akinek internetes elérhetősége van és regisztrált Facebook tag. A nyertes pályázók (maximum 10 település) az internetes szavazáson legtöbb szavazatot kapott településekből kerülnek ki. A weben történő szavazás 2014. május 23. napján indul és 2014. június 10. napjával zárul.
Polgármesteri döntés szerint az öregszőlői településrészen szegénysorban élő gyermekek közül kerül kiválasztásra 30 kisgyermek a Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola nevelői által, nyertes pályázat esetén. Az alapítványi szállítmányokat az IKSZT épületében, az ottani alkalmazottak veszik majd át és osztják ki az érintett gyerekeknek.
A pályázat beérkezési határideje 2014. május 15. 23:59 éjfél. Önrész biztosítására nincsen szükség, a pályázathoz határozatot csatolni nem kell.
 
Mivel a pályázat benyújtási határideje korábbi, mint a Képviselő-testület soron következő ülésének dátuma, így jelen formában kívánjuk tájékoztatni a Tisztelt Képviselő-testületet a pályázat benyújtásáról.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a Tájékoztatóban foglaltak tudomásul vételére.

 

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  

A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a tájékoztatóban foglaltak tudomásul vételét javasolja a Képviselő-testületnek.

 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság  

A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a tájékoztatóban foglaltak tudomásul vételét.

 
Döntési javaslat

"Raiffeisen Mindenki ebédel 2014. nyár"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Pályázat benyújtása
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a Raiffeisen Mindenki Ebédel 2014 nyár pályázati felhívás alapján elkészített pályázat benyújtásáról szóló tájékoztató elfogadását.

 

Támogatás elnyerése esetén a program megvalósításának időtartama 2014. június 20. – 2014. december 31.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: - AZONNALI VÉGREHAJTÁS -
Hivatali felelős: - NINCS FELELŐS KIJELÖLVE-

« Vissza
Vissza a főmenübe