8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2014. június 17-i ülésére

Tárgy:   " Lélekkel a Körösök mentén" megnevezésű projekthez kapcsolódó szakmai munkacsoport létrehozása
Készítette:   Dr. Csorba Csaba jegyző
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő
Véleményező bizottság:   Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete eredményesen pályázott a „Lélekkel a Körösök mentén”cím alatt a DAOP-2.1.1/J-12-2012-0007. pályázati felhívásra. A támogatási szerződés megkötése megtörtént a projekt előrehaladásáról rendszeresen tájékoztatást kap a Tisztelt Testületet. A pályázat olyan turisztikai fejlesztések megvalósítását tűzte ki célul melyek szervesen kötődnek a vallási hagyományokhoz és a Körös ökológiájához. A projekthez kapcsolódó műszaki tartalom jól kimunkált, a kivitelezést előkészítő eljárások megindultak, előreláthatólag határidőben befejeződnek. Az egyes célterületek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, többletfoglalkoztatást biztosítanak, melyek fedezetéül a hasznosításból származó bevételek szolgálnak. A projekt abban az esetben képes önfenntartóvá válni, amennyiben kezdetétől folyamatosan magas szakmai ismereteken alapul, kapcsolódnak kiegészítő rendezvények. Ezeken keresztül megismerhetővé válnak a hagyományok, kidolgozásra kerülnek a hosszútávra szóló programok, folyamatosan bővíthetők a bevonható célterületek. A közvélemény legkevésbé a zarándoklatról tájékozott, annak ellenére, hogy ez a célterület alkalmas leginkább arra, hogy a jövőben olyan új szereplőket vonzzon a településünkre, akik korábban nem jártak itt, továbbá alkalmas arra, hogy az Önkormányzat további határon átnyúló kulturális, gazdasági kapcsolatot alakítson ki. A projekt ennek a hosszú folyamatnak jelentheti a kiindulását, melyet hosszú és fáradságos munka követ.
Ehhez szükséges olyan személyi feltételeket teremteni, akik ismereteikkel támaszul szolgálhatnak a célkitűzések megvalósításához, megfelelő tudással rendelkeznek ahhoz, hogy az elképzelések kidolgozását követően a projekt ne csak kérész életű fellángolás legyen, hanem folyamatosan bővülő, gazdagodó programsorozat, mely a szakmai igényességre, toleranciára és múltunk tiszteletére épül.
A szakmai munkacsoport közreműködne a projekt nyilvánosságát, zarándoklatot érintő események, tájékoztatók, publikációk szakmai véleményezésében, továbbá a projekt fizikai megvalósulását követően az eredmények kiértékelésében, célkitűzések meghatározásában. Döntési jogosultsággal nem rendelkezik, véleményező javaslattevő szervezet, tagjai javadalmazásban nem részesülnek, az ideutazás, és itt tartózkodás költségeit kell megtéríteni a nem helyben lakó tagjai részére.
Az alábbi személyeket javaslom felkérni a szakmai munkacsoport tagjaivá:
1. Dr. Bartha Elek MTA doktora
Debreceni Egyetem rektorhelyettese
Lakcím: 4032 Debrecen, Úrrétje út 24.
2. Dr. Dénes Zoltán kanonok, egyetemi tanár
Lakcím: Mezőhegyes, Kölcsey út 9.
3. Dr. Laurinyecz Mihály esperes, plébános
Lakcím: Orosháza, Deák Ferenc út 18.
4. Czank Gábor plébános
Lakcím: Gyomaendrőd, Fő út 1.
5. Szécsi Imre katolikus ifjúsági program koordinátor
Lakcím: 6782 Mórahalom, Béke út 14.
6. Dr. Szonda István igazgató néprajzi szakfelügyelő
Lakcím: Gyomaendrőd, Kovács Imre út 48.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  

A bizottság egyhangúlag javasolja a döntési javaslat elfogadását.

 
Döntési javaslat

"" Lélekkel a Körösök mentén" megnevezésű projekthez kapcsolódó szakmai munkacsoport létrehozása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a „Lélekkel a Körösök Mentén” megnevezésű projekt vallás turisztikai elemének megvalósításának, így különösen a nyilvánosság szakmai megalapozásának, jövőbeni fejlesztésének véleményezésére szakmai munkacsoportot hoz létre. A szakmai munkacsoport véleményezési és javaslattételi jogkörrel rendelkezik. Tagjai javadalmazásban nem részesülnek, vidéki tagjai részére az utazás és Gyomaendrődön tartózkodás költségeit az Önkormányzat saját költségvetése biztosítja.
Utasítja a Képviselő-testület, hogy a szakmai munkacsoport tagjaival a megbízási szerződést az előző bekezdésben foglaltaknak megfelelő tartalommal határozatlan időre kösse meg.
A szakmai munkacsoport tagjai:
1. Dr. Bartha Elek MTA doktora
Debreceni Egyetem rektor helyettese
Lakcím: 4032 Debrecen, Úrrétje út 24.
2. Dr. Dénes Zoltán kanonok, egyetemi tanár
Lakcím: Mezőhegyes, Kölcsey út 9.
3. Dr. Laurinyecz Mihály esperes, plébános
Lakcím: Orosháza, Deák Ferenc út 18.
4. Czank Gábor plébános
Lakcím: Gyomaendrőd, Fő út 1.
5. Szécsi Imre katolikus ifjúsági program koordinátor
Lakcím: 6782 Mórahalom, Béke út 14.
6. Dr. Szonda István igazgató néprajzi szakfelügyelő
Lakcím: Gyomaendrőd, Kovács Imre út 48.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 07. 31.
Felelős: Várfi András
Hivatali felelős: Dr. Csorba Csaba

« Vissza
Vissza a főmenübe