19. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2014. december 9-i ülésére

Tárgy:   Gyomaendrődi Liget Fürdő Kft. ügyvezetőjének megbízása
Készítette:   Hoffmanné Szabó Gabriella
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság, Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság, Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
A Gyomaendrődi Liget Fürdő és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Fürdő) ügyvezető igazgatójának határozott időre szóló megbízása 2014. december 31-én lejár. Vass Ignácot a Gyomaendrőd Város Képviselő-testület 287/2012. (V.16.) Gye. Kt. határozata alapján kötött Megbízási szerződéssel, 2012. június 1. napjától 2014. december 31. napjáig bízta meg a Képviselő-testület az ügyvezető igazgatói (továbbiakban: ügyvezetői) feladatok ellátásával.
A Gyomaendrődi Liget Fürdő Kft. legfőbb döntéshozó szerve a Ptk. 3:109. § (2) bekezdésben biztosított hatáskörében eljárva az ügyvezetői feladatok ellátására – az 516/2014. (XI.6.) Gye. Kt. határozatnak megfelelően – pályázatot tett közzé.
A pályázati kiírásra – a benyújtási határidőnek megfelelően – 2014. december 2-án, 12 óráig 9 darab pályázat érkezett be.
 
A pályázatok a bizottsági ülések anyagaival megküldésre kerültek, újbóli megküldésre nem kerül sor. A pályázatok tartalmát összefoglaló táblázat az előterjesztés melléklete.
 
 
Fentiek alapján a következő határozati javaslatot terjesztem a Tisztelt Képviselő-testület elé.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  

A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési bizottság javasolja, hogy a Képviselő-testület nyílvánítsa érvénytelenné a pályázatot.

 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság  

Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság javasolja, hogy a Képviselő-testület nyílvánítsa érvénytelenné a pályázatot.

 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság  

A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság javasolja, hogy a Képviselő-testület nyilvánítsa érvénytelenné a pályázatot.

 
Döntési javaslat

"Gyomaendrődi Liget Fürdő Kft. ügyvezetőjének megbízása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, mint a Gyomaendrőd Liget Fürdő és Szolgáltató Kft. alapítója és kizárólagos tulajdonosa az ügyvezető igazgató álláshelyet megbízás útján kívánja betölteni.

 Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Gyomaendrőd Liget Fürdő és Szolgáltató Kft. kizárólagos tulajdonosa a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. 3:114. §-ban foglaltakra figyelemmel megbízza ………………………………………………………………………………… szám alatti lakost 2015. január 1. napjától 2019. december 31. napjáig a Kft ügyvezetői feladatainak ellátásával, egyben jóváhagyja a határozat részét képező megbízási szerződést azzal, hogy megállapítja a megbízási díját és egyéb költségeit a következők szerint:

Megbízási díj: havi bruttó …………………. Ft, azaz: ………………………………………….forint,

Saját gépkocsi használatára: havi …………….. Ft, melyet a Polgármester igazol.

 A Képviselő-testület utasítja a polgármestert az alábbi megbízási szerződés megkötésére:

 

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS

 

Amelyet kötöttek az alább megjelölt szerződő felek, az alulírott helyen, időpontban, a következők szerint:

 

1. Szerződő felek

 

1.1.        Gyomaendrőd Város Önkormányzata, képviseletében Toldi Balázs polgármester, mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó)

Székhely: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.

Törzsszám: 725525

Adószám: 15725527-2-04

 

1. 2.     …………………………………...……(név), mint megbízott (a továbbiakban: Megbízott)

Született: ………….………………, …….. . ……… . ………. .

Anyja neve: …………………………………

Adóazonosító: ……………………………

 

2. Előzmények

 

2. 1. Gyomaendrőd Város Önkormányzata a Gyomaendrődi Liget Fürdő és Szolgáltató Kft.-t, a Gyomaendrőd városában található termálfürdő (a továbbiakban: Fürdő) üzemeltetésre hozta létre.

  

3. A megbízás tárgya

 

3. 1. A Megbízó Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete ………./2014.(XII.18.) Gye. Kt. határozata alapján, jelen szerződés szerinti tartalommal megbízza a Megbízottat a Gyomaendrődi Liget Fürdő és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatói (továbbiakban: ügyvezetői) feladatainak ellátásával, megbízási jogviszony keretében, határozott időre, 2015. január 1. napjától kezdődően 2019. december 31. napjáig, a Megbízott a megbízást a jelen szerződésben rögzített tartalommal elfogadja, és vállalja ennek teljesítését.

 3. 2. Az ügyvezetői megbízást a jelen szerződésben, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban: Ptk.) és a Gazdasági Társaság Alapító Okiratában, a vonatkozó szabályzatokban, és az irányadó jogszabályokban foglaltak szerint köteles ellátni.

 

4. A Megbízott feladatai, kötelezettségei

 

A Megbízott feladati és kötelezettségei a következők:

 

a)      ellátja a Fürdő irányítását, ügyvezetését,

b)     köteles meghozni, a Fürdő Alapító Okirata (továbbiakban: Alapító Okirat), a jelen szerződés, valamint a vonatkozó szabályzatok, jogszabályok szerinti döntéséket,

c)      irányítja és felügyeli a Fürdő gazdálkodását,

d)     az ügyvezető képviseli a Fürdőt a harmadik személyek irányában, gyakorolja a cégjegyzési jogot az Alapító Okirat és jelen szerződésben rögzítettek szerint,

e)      gyakorolja munkáltatói jogot a Fürdő munkavállalói felett, a munkáltatói jog gyakorlása átruházható az Alapító Okirat, illetve a Gazdasági Társaság Szervezeti és Működési Szabályzatában rögzítettek szerint,

f)       köteles a Megbízó és a Fürdő Felügyelő-bizottsága részére rendszeresen a Gazdasági Társaság ügyeiről felvilágosítást adni, a társaság üzleti könyveibe és irataiba való betekintést lehetővé tenni,

g)     a Fürdő számviteli törvény szerinti beszámolójának, adóbevallásainak határidőben történő elkészíttetése,

h)     gondoskodni a Fürdő üzleti könyveinek szabályszerű vezetéséről,

i)        köteles megtenni a jogszabályban rögzített bejelentéseket a Cégbíróság részére,

j)        köteles ellátni határidőben mindazokat, a fent nem említett feladatokat, melyeket a jogszabályok, irányadó szabályzatok határoznak meg.

 

5. A Megbízó feladatai, kötelezettségei

 

5. 1. A Megbízó határidőben biztosítja a Megbízott számára a feladata ellátásához szükséges információkat.

5. 2. A Megbízó, a Fürdő Alapítója, illetve a nevében eljáró személy, szervezet határidőben meghozza a hatáskörébe tartozó, a Fürdő működéséhez szükséges döntéseket.

5. 3. Biztosítja a Megbízó a Megbízott számára a megbízási feladatai ellátásához szükséges feltételeket.

5. 4. A Megbízó esedékessége szerint megfizeti a Megbízott számára a jelen szerződés szerinti megbízási díjat és költségtérítést.

 

6. Megbízási díj, költségtérítés

 

a)      A Megbízottat az ügyvezetői feladatok ellátásért havi bruttó …………………….. Ft, azaz ………………………………………….. forint összegű megbízási díj illeti meg. Az SZJA tv. és vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével a megállapított megbízási díj minden tárgyhót követő hónap 05. napjáig kerül számfejtésre a Liget Fürdő könyvelését végző iroda által. Megbízottnak, egy összegben a Megbízott által megadott bankszámlájára történő átutalás útján történik a kifizetés.

b)     A Megbízott részére az SZJA tv. szabályai szerint a Megbízó havonta biztosítja a saját személygépkocsija a jelen szerződés teljesítéséhez kapcsolódó használatáért havi ………………….. Ft elszámolását, továbbá a feladat ellátásához kapcsolódó mobiltelefon használat költségeinek elszámolását.

c)      Egyéb költségtérítésre a Megbízott csak külön előzetes írásbeli megállapodás alapján jogosult.

 

7. A megbízási szerződés megszűnése

 

  1. A Fürdő tulajdonosi jogait gyakorló Önkormányzat a Ptk. 3:25. § (1) bekezdés c) pontja alapján jogosult a Megbízottat, mint ügyvezetőt a tisztségből bármikor, indoklási kötelezettség nélkül visszahívni.
  1. A Megbízott a Ptk. 3:25. § (3) és (4) bekezdése alapján az ügyvezetői tisztségről bármikor lemondhat, ha azonban a Fürdő működőképessége ezt megkívánja, a lemondás csak annak bejelentésétől számított hatvanadik napon válik hatályossá.

3.       A lemondás hatályossá válásáig a Megbízott a halaszthatatlan döntéseket köteles meghozni.

 

4.       Megszűnik a jelen megbízási szerződés a következő esetekben:

a)      a megbízás időtartamának lejártával,

b)     ha a Megbízott az ügyvezetői tisztségből visszahívásra kerül, a visszahívás időpontjában,

c)      törvényben szabályozott kizáró ok következik be a Megbízott személyével kapcsolatosan,

d)     amennyiben az ügyvezető lemond a tisztségéről, a Ptk. 3:25. § (3) (4) bekezdése szerint megállapított időpontban,

e)      a törvényben meghatározott esetben.

 

 8. Vegyes rendelkezések

 

1.       Megbízott vezető tisztségviselőnek minősül. A Megbízott a ügyvezetői feladatokat az ilyen tisztséget betöltő személyektől elvárható gondossággal, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben meghatározott felelősségi szabályok mellett tartozik ellátni.

2.        Megbízott a Ptk. 2:47. § (1), (2) és (3) bekezdése alapján köteles az üzleti titkot megőrizni.

3.       A felek rögzítik, hogy a jelen szerződés csak írásban és közös megegyezéssel módosítható.

  1. Jelen megbízási szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Gazdasági Társaság Alapszabályának, egyéb szabályzatok, illetve vonatkozó jogszabályok rendelkezései az irányadóak.

 

 Jelen szerződést a felek elolvasás és közös értelmezése után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírták.

 

 Gyomaendrőd, 2014. december 31.

 

 

 

                                                                                                                 

                              Megbízó                                                            Megbízott

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe