6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2015. június 25-i ülésére

Tárgy:   Dévaványa Város Önkormányzatának kérelme szakrendelések biztosításával kapcsolatban
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Dévaványa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete szemészeti, bőrgyógyászati és fül-orr-gégegyógyászati szakrendeléseket kíván biztosítani helyben a dévaványai lakosok számára, ha lehetséges a Városi Egészségügyi Intézmény telephelyeként.
Valánszki Róbert Dévaványa Város Polgármestere azzal a kéréssel fordult a Képviselő-testülethez, hogy a fenti szakrendelések tekintetében a Képviselő-testület a soron következő ülésén pozitív döntéssel tegye lehetővé azt, hogy az említett egészségügyi ellátások Dévaványán helyben megvalósulhassanak.
 
Az írásos megkeresést követően a hivatal megkérte dr. Torma Éva intézményvezető főorvos asszonyt, hogy a kérelemmel kapcsolatban írásban küldje meg állásfoglalását. Főorvos asszony írásban az alábbiakban reagált a Dévaványa Város Önkormányzatának kérelmére:
 
„Dévaványa Város Önkormányzata (ügyiratszám: II-2/1560/2015.) – szóbeli egyeztetés után – írásban is megkereste polgármester urat három szakellátás ügyében. Dévaványa városa az ezzel járó pénzügyi terheket vállalja, biztosítja a minimum feltételeket. Gyomaendrőd Város lakosságának ellátásában a dévaványai telephelyek zavart nem okoznak. Az érintett szakorvosokkal egyeztettem, a lehetőségekről beszéltünk. Valánszki Róbert polgármester úr, ha kedvező döntés születik, személyesen tárgyal a szemész, bőrgyógyász, fül-orr-gégegyógyászati szakorvosokkal. A részleteket érintő kérdésekre bizottsági ülésig is készséggel válaszolok.”

Jogi akadálya nincs annak, hogy az intézmény Dévaványán helyben biztosítsa az említett szakrendeléseket, a gyomaendrődi lakosok ellátásában zavart nem okoz a telephelyek működtetése, ezért javaslom a Képviselő-testület számára a kérelem pozitív elbírálását.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet szíveskedjen az elterjesztést megtárgyalni és azt a határozati javaslat szerint elfogadni.
 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság  
A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Képviselő-testület számára.

 
Döntési javaslat

"Dévaványa Város Önkormányzatának kérelme szakrendelések biztosításával kapcsolatban"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Egészségügy
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete helyt ad Dévaványa Város Önkormányzat kérésének, támogatja, hogy az általa fenntartott Városi Egészségügyi Intézmény Dévaványán telephelyet létesítsen három szakrendelés - szemészeti, bőrgyógyászati és fül-orr-gégegyógyászati – ellátására.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe