3. napirendi pont
BEJELENTÉS
A Német Nemzetiségi Önkormányzat
2015. június 11-i ülésére

Tárgy:   Örökségtár szerkesztőségével kötött megállapodás realizálása
Készítette:   Hack Mária elnök, Ugrainé Gróf Éva
Előterjesztő:   Hack Mária elnök

 

Tisztelt Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete!
 
Gyomaendrőd Német Nemzetiségi Önkormányzata 47/2014. (XII. 8.) NNÖ. határozatával döntött a kapcsolat felvétel lehetőségéről az Örökség- Kultúra szerkesztőségével és szerződéskötésről a gyomaendrődi németek tudományos-ismeretterjesztő szöveges kiadványainak / összeállításainak E-megjelenítésével, folyamatos anyaggyűjtésével (kulturális örökség, népszokások, rendezvények, stb.) kapcsolatban, bruttó 76.200 Forint értékben.
 A nemzetiségi önkormányzat elnöke a megjelenést követően igazolja a teljesítést és engedélyezi a szerkesztőség átutalásos számlájának kifizetését.
 
Az „Együttműködési szerződés” megkötésre került. A feladatalapú támogatás megítélésekor a forintosítás is megtörtént, az összeg a rendelkezésünkre áll. Nem látom akadályát, hogy önkormányzatunk ne vállalja fel a Maléth István: Gyoma evangélikus családkönyve 1830-1920 dokumentum elektronikus megjelenítését. Összege: 60.000Ft+27% ÁFA, azaz bruttó 76.000Ft.
 
Vállaltuk továbbá 48/2014.(XII.8.) NNÖ határozatában Sághy Gyula: Békés megyei deportáltak, avagy a „Málenkij Robot”című filmjének a megjelentetését a Tudásbázisban, melynek összege bruttó 88.900Ft. A videó film megjelenítését is fontosnak tartjuk, de ennek a lehetőségétől elállunk, illetve átcsoportosítjuk a következő évre. A nemzetiségi Önkormányzat 2015. évi költségvetési kereteit figyelembe véve a munkatervében betervezett programjai megfelelő szinvonalon történő megvalósítása érdekében válik szükségessé a feladat átcsoportosítás 2016. évre,  amennyiben lehetőség nyílik pályázat benyújtásával próbálja ellensúlyozni a felmerülő költséget.
 
Az önkormányzatunk 2015. évben  pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőhöz (EMET) mindkét megállapodásban szereplő összeg finanszírozásához. A pályázat forráshiány miatt elutasításra került.
 
Kérem aTtisztelt Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületét az előterjesztést tárgyalja meg és döntsön az együttműködési megállapodás realizálásáról a döntési javaslatban foglaltaknak megfelelően.
 

 


1. döntési javaslat

"Örökségtár szerkesztőségével kötött megállapodás realizálása "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Költségvetés, zárszámadás
A Német Nemzetiségi Önkormányzat a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 47/2014.(XII.8.) NNÖ határozata alapján az "Örökség-Kultúra" Oktatási E-Tudásbázis szerkesztőséggel kötött együttműködési megállapodást (a Maléth István: Gyoma evangélifus családkönyve1830-1920 dokumentun elektronikus megjelenítését a Tudásbázisban) fenntartja, a megállapodásban foglaltak szerint teljesíti.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2015. 09. 30.
Felelős: Hack Mária
Hivatali felelős: Ugrainé Gróf Éva

2. döntési javaslat

"Örökségtár szerkesztőségével kötött megállapodás realizálása "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Költségvetés, zárszámadás
A Német Nemzetiségi Önkormányzat a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 48/2014.(XII.8.)NNÖ határozata alapján az "Örökség-Kultúra" Oktatási E-Tudásbázis Szerkesztőségggel kötött megállapodás módosítását ( Sághy Gyula: Békés megyei deportáltak, avagy a "Málenkij Robot" című filmjének megjelentetését a Tudásbázisban) kezdeményezi azzal, hogy annak teljesítését átütemezi 2016. évre, a felmerülő költségek finanszírozására pályázatot nyújt be az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőhöz.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2015. 09. 30.
Felelős: Hack Mária
Hivatali felelős: Ugrainé Gróf Éva

« Vissza
Vissza a főmenübe