10. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2015. április 30-i ülésére

Tárgy:   Mobilbusz Közlekedési Kft beszámolója a 2014. évi helyi autóbusz közlekedéssel kapcsolatos közszolgáltatási feladatainak ellátásáról.
Készítette:   Ambrózi Erzsébet
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
 
Gyomaendrőd város helyi közforgalmú autóbusz közlekedésével kapcsolatos feladatokat 2008. május 1. és 2016. április 30. között a kiírt pályázatot elnyert Mobilbusz Közlekedési Kft látja el. Gyomaendrőd Város Önkormányzata és a Kft. között 2008 április 14-én kelt, és azóta többször módosított közszolgáltatási szerződés 9. pontja értelmében a szolgáltató évente köteles beszámolót készíteni a végzett tevékenységéről.  A beszámolóban ki kell térni az utasforgalom alakulására, be kell mutatni a végzett utasszám vizsgálatokat, ismertetni kell a lakossági észrevételekkel kapcsolatban tett intézkedéseket. Tartalmaznia kell a helyi autóbuszos személyszállítással kapcsolatos költségek alakulását, és az önkormányzati támogatás felhasználását. A Mobilbusz Közlekedési Kft. a mellékletben szereplő beszámolót készítette el.
 
A személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012 évi XLI. törvény 5§ (5) bekezdése, továbbá az Európai Parlament és a Tanács 1370/2007/EK rendelete 7. cikk (1) bekezdése alapján az érintett önkormányzat felelősségi körébe tartozó előző évi személyszállítási közszolgáltatási tevékenységről szóló összevont jelentést a tárgyévet követő év május 31-ig készíti el, mely jelentést az önkormányzat a honlapján közzéteszi.
 
Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztésben foglaltakat vitassa meg, az alábbi határozati javaslatot fogadja el.  

 


Döntéshozói vélemények

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság  

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság javasolja a Képviselő – testületnek, hogy fogadja el a Mobilbusz Közlekedési Kft (5502 Gyomaendrőd, Micsurin u 20.) helyi autóbusz közlekedéssel kapcsolatos közszolgáltatási feladatainak 2014. évi ellátásáról szóló beszámolóját. Utasítsa a jegyzőt, hogy az elfogadott jelentést a www.gyomaendrod.hu honlapon tegye közzé.

 
Döntési javaslat

"Beszámoló elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Közlekedés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete elfogadja a Mobilbusz Közlekedési Kft (5502 Gyomaendrőd, Micsurin u 20.) helyi autóbusz közlekedéssel kapcsolatos közszolgáltatási feladatainak 2014. évi ellátásáról szóló beszámolóját. Utasítja a jegyzőt, hogy az elfogadott jelentést a www.gyomaendrod.hu honlapon tegye közzé.
 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2015. 05. 31.
Felelős: Dr. Csorba Csaba
Hivatali felelős: Pardi László

« Vissza
Vissza a főmenübe