11. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2013. június 27-i ülésére

Tárgy:   Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola telephelybővítésének véleményezése
Készítette:   Mag Barbara
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő
Véleményező bizottság:   Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyomaendrődi Tankerületének igazgatója tájékoztatta Gyomaendrőd Város Önkormányzatát a Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményátszervezésével, telephelybővítésével kapcsolatban és ehhez a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 83. § (4) bekezdésének h) pontja alapján az Önkormányzat, mint működtető beleegyezését kérte, amely kérelem az előterjesztés mellékletét képezi.
 
A Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, a Kner Imre Gimnázium és Kollégium, valamint a Mérei Ferenc Pedagógiai Szakszolgálat intézményekre vonatkozóan az átszervezések I. ütemének felterjesztése a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ eljárásrendjének és a jogszabályoknak megfelelően megtörtént.
 
Az átszervezés II. ütemében a törvényes működés biztosítása érdekében a Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 84. § (8) bekezdésére hivatkozva telephelybővítést kezdeményez a Kis Bálint Általános Iskola 5500 Gyomaendrőd, Hősök útja 45-47. sz. alatti valamint a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola és Kollégium 5621 Csárdaszállás, Arany János utca 2. sz. alatti általános iskolai feladat-ellátási helyeire vonatkozóan.
 
Indoklás:
A Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a 2012/2013-as tanév kezdetétől folytat művészeti oktatást a fent említett feladat-ellátási helyeken annak ellenére, hogy azokat a 2012. december 31. napjáig hatályos alapító okirata nem tartalmazta.
A telephelybővítésre vonatkozó átszervezés nem jelentene többletterhet sem a tanulóknak, sem a szülőknek, sem pedig Gyomaendrőd Város Önkormányzatának.
 
Az Önkormányzat 2013. június 3-ai levelében előzetesen tájékoztatta Gyomaendrőd Tankerületének igazgatóját az intézményátszervezéssel, telephelybővítéssel kapcsolatos támogató szándékáról (a levél az előterjesztés mellékletét képezi).
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni, és azt a döntési javaslat szerint elfogadni.

 


Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság  

A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Képviselő-testület számára.

 
Döntési javaslat

"Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola telephelybővítésének véleményezése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 83. § (4) bekezdésének h) pontja alapján támogatja a Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola telephelybővítését, a Kis Bálint Általános Iskola 5500 Gyomaendrőd, Hősök útja 45-47. sz. alatti valamint a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola és Kollégium 5621 Csárdaszállás, Arany János utca 2. sz. alatti általános iskolai feladat-ellátási helyeire vonatkozóan.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe