12. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2015. augusztus 27-i ülésére

Tárgy:   ÁROP-1.A.3 pályázat megvalósításához menedzsment és szakmai megvalósítók kinevezése
Készítette:   Petényi Roland
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság, Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Miniszterelnökség Közigazgatási Programok Lebonyolítási Főosztálya 2015. július 3-án kelt levelében örömmel értesítette Önkormányzatunkat, hogy az ÁROP-1.A.3-2014-2014-0009 számú, „Területi együttműködések az esélyegyenlőség és felzárkóztatás elősegítése érdekében a Gyomaendrődi járás területén” c. pályázatunk támogatásban részesült. Az elfogadott elszámolható összköltség 22 millió Ft, a projekt 100 %-os támogatási intenzitású. Az Irányító Hatóság vezetője feltételes támogató nyilatkozattal támogatta a pályázatot. A hiánypótlás és a Támogatási Szerződés megkötése folyamatban van.
A megvalósítás időtartama: 2015. augusztus 1. – 2015. november 30.
 
PROJEKTMENEDZSMENT
Ahhoz, hogy a program lebonyolítása gördülékenyen haladjon, mihamarabb szükség van a projektmenedzsment kijelölésére.
A projektmenedzsment részére fizetendő megbízási díjak, munkáltatót terhelő járulékok a projekt elszámolható költségeként beépítésre kerültek a pályázat költségvetésébe, a feladatokat 3 fő látja el.
- projektmenedzser feladata a projekt megvalósítása során a Közreműködő Szervezettel való kapcsolattartás, a projekt tényleges és teljes körű megvalósításának koordinálása. Kapcsolattartás, beszámolási és tájékoztatási kötelezettség az önkormányzat felé.
- pénzügyi vezető feladata a projekt teljes körű pénzügyi lebonyolítása, elszámolása.
- projektasszisztens feladata az előrehaladási, záró- és utánkövetési jelentések elkészítésében való közreműködés, árajánlatok bekérésének ügyintézése a projektmenedzser irányítása mellett, kifizetési kérelmek összeállításában aktív részvétel, projektmenedzserrel való folyamatos kapcsolattartás.
A menedzsment tagjaira vonatkozóan -2015. augusztus hónaptól várhatóan 2015. november hónap 30-ig, mely 4 hónap foglalkoztatást jelent- az alábbi személyeket javasoljuk:
Kijelölt személy
Feladatellátás
Pardi László
projektmenedzser
Szilágyiné Bácsi Gabriella
pénzügyi vezető
Mile Erika
projektasszisztens
 
SZAKMAI MEGVALÓSÍTÓ
A szakmai megvalósítók részére fizetendő megbízási díjak, munkáltatót terhelő járulékok a projekt elszámolható költségeként beépítésre kerültek a pályázat költségvetésébe, a feladatokat 3 fő látja el.
- szakmai megvalósító feladata a járási HEP szakértők munkájának összefogása, munkacsoportok kialakítása, elkészülő tanulmányok és akciótervek szakmai véleményezése, a megvalósítási szakasz intézkedéseinek mérése.
- szakmai koordinátorok feladata a járási HEP szakértők munkájának összefogása, workshopok és rendezvények szervezése a megvalósítási szakasz intézkedéseinek nyomonkövetése.
Szakmai megvalósítókra vonatkozóan az alábbi személyeket javasoljuk 2015. augusztus hónaptól várhatóan 2015. november hónap 30-ig mely 4 hónap foglalkoztatást jelent a tagok esetében:
Kijelölt személy
Feladatellátás
Pál Jánosné
szakmai megvalósító
Weigertné Szilágyi Erika
szakmai koordinátor
Kürtiné Erdősi Klára
szakmai koordinátor
Az érintettekkel folytatott egyeztetés során a projektmenedzsment tagjai és a szakmai megvalósítók is hozzájárultak az előterjesztés nyílt ülésen történő megtárgyalásához.
Kérem a tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megvitatására, döntéshozatalra.
 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság   Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság a döntési javaslatokban foglaltakat egyhangúlag támogatta.
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság   A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság egyhangúlag támogatta a döntési javaslatokban foglaltakat.
 
« Vissza
Vissza a főmenübe