18. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2013. augusztus 21-i ülésére

Tárgy:   Többlet kátyúzási munkálatok
Készítette:   Pardi László
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő
Véleményező bizottság:   Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A 117/2013. (III. 28.) Gye. Kt. határozata alapján közbeszerzési érték határ alatti útfelújítási beruházást indítottunk, mely minimum 300 m2 kátyúzást, 1268 fm hézagkiöntést és 2021,5 m2 útfelújítást tartalmazott.
Az Önkormányzat célkitűzése a rendelkezésre álló költségvetési forrás maximális kihasználása, ezért az ajánlatkérése során nem az ajánlati ár csökkentés, hanem a benne foglalt műszaki tartalom nagyságának növelését kértük az ajánlatadóktól, ezért kértük, hogy ajánlatuk versenyképességét a rendelkezésünkre álló forráskeret maximális kihasználása mellett a kátyúzási mennyiség (minimum 300 m2) növelésével emeljék.
 
Az ajánlatkérést 3 Békés-megyei telephellyel működő útépítési gazdasági társaságnak küldtük ki:
  • Turák Hungary Kft
  • Swietelsky Magyarország Kft
  • Duna Aszfalt Kft
 
A felhívásra az alábbi ajánlatok érkeztek:
1. Ajánlattevő neve: Turák Hungary Kft.
Az ellenszolgáltatás összege: 14.878.375 Ft
Kátyúzási mennyiség: 300 m2
 
2. Ajánlattevő neve: Swietelsky Magyarország Kft
Az ellenszolgáltatás összege: 14.855.305
Kátyúzási mennyiség: 600 m2
 
3. Ajánlattevő: Duna Aszfalt Kft
            Nem nyújtott be ajánlatot
 
A hiánypótlási eljárást követően a legjobb ajánlatot adó Swietelsky Magyarország Kft-vel megkötésre került a vállalkozási szerződés.
 
A vállalkozó alvállalkozóként a teljesítésbe bevonta a Gyomaszolg Ipari Park Kft.
 
A nagyfelületű aszfaltozások során a kivitelező jelezte, hogy a kiírásban szereplő szélességi paraméterek megtartása a későbbiekben minőségi problémát okozhatnak, ezért javasolta azok módosítását így újabb 150 m2-el megnövelésre került a kátyúzási mennyiség.
 
A kivitelezés hiánytalanul teljesült a szerződésben foglalt határidőig és a műszaki átadás-átvétel 2013. augusztus 16-án megtörtént.
Az átadást megelőzően a Gyomaszolg Ipari Park Kft, mint közútkezelő írásban jelezte, hogy a szerződés alapján kivitelezett 750 m2 kátyúzáson felül további, mintegy 150 m2 mennyiségű balesetveszélyes kátyú található, melyek kijavítás hosszú távú minőségi fejlesztést jelentene a város életében.
A kivitelező 5400 Ft+áfa/m2 összegben határozta meg ajánlatában a kátyúzás kivitelezési díját, tehát a 150 m2 mennyiségű többlet kátyúzás költsége 810.000 Ft + áfa (bruttó 1.028.700 Ft)
 
A 2013 évi költségvetésben 20 millió forint került elkülönítésre útfelújításra, melyből bruttó 97.231 Ft felhasználásra került a Kis Bálint utcai táblázásra, 18.866.323 Ft felhasználásra kerül az útfelújításra és kátyúzásra.
A rendelkezésre álló 1.036.446 Ft megfelelő fedezetet biztosíthat a többlet kátyúzási munkálatok elvégzésére.
A rendelkezésre álló idő rövidsége miatt (bizonytalan őszi időjárás) a kátyúzási munkálatok támogatása esetén javasoljuk, hogy a korábban bekért ajánlatok figyelembe vételével a Swietelsky Magyarország Kft-vel kerüljön megkötésre a vállalkozási szerződés.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  

A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy támogassa a 150 m2 mennyiségű többlet kátyúzás munkálatok elvégzését, a munkálatokhoz szükséges bruttó 1.028.700 Ft összeget a kötvényforrás terhére elkülönített 20 millió forint összegű útfelújítási keretösszeg terhére biztosítsa.

 
Döntési javaslat

"Többlet kátyúzás támogatása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Építési, beruházási ügyek
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy támogassa a 150 m2 mennyiségű többlet kátyúzás munkálatok elvégzését, a munkálatokhoz szükséges bruttó 1.028.700 Ft összeget a kötvényforrás terhére elkülönített 20 millió forint összegű útfelújítási keretösszeg terhére biztosítsa.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2013. 08. 21.
Felelős: Várfi András
Hivatali felelős: Pardi László

« Vissza
Vissza a főmenübe