9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2015. szeptember 24-i ülésére

Tárgy:   Beszámoló az oktatási vagyon működtetéséről
Készítette:   Kovácsné Rácz Julianna
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság, Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

Tisztelt Képviselő – testület!
 
Az oktatási vagyon működtetésének tapasztalatairól, a 2015. május hónaptól szeptember elejéig terjedő időszakban elvégzett feladatokról nyújtunk tájékoztatást a Képviselő-testület részére.
 
A 2015. évi nyári karbantartási munkálatok felmérésével kapcsolatban tervezett bejárásra 2015. április 15-én és 16-án került sor. A munkálatok kivitelezését öt Ajánlattételi kategóriában (festési, javítási munkálatok; bádogos munkálatok; épületgépészet; nyílászáró korszerűsítés; világítástechnika) rögzítettük. Az elbírálás során kategóriánként, a legalacsonyabb összesített bruttó ajánlati árat adó kivitelező szakember nyert.
Az ütemezett karbantartási munkálatok június végén kezdődtek és augusztus 31-ig fejeződtek be. Az elbírálás során kategóriánként, a legalacsonyabb összesített bruttó ajánlati árat adó kivitelező szakember nyert.
A munkálatok során az előzetesen felmért igényeknek megfelelően az alábbi munkálatok kerültek kivitelezésre:
-        osztálytermek, hálóhelyiségek teljes javítása és festése
-        ajtók javítása, festése
-        homlokzatjavítás, festés
-        vízvezetékek átvizsgálása, javítása
-        térburkolat javítása
-        járdalapok újratöltése
-        lábazatjavítás, festés
-        PVC padló cseréje
-        radiátor - és csőfestés
-        csatornafestés, csere, javítás
-        csapadékvíz elvezetése
-        nyílászáró cserék, ajtó beépítés
-        fényforrások felülvizsgálata, lámpatest cserék
-        radiátor beépítése, termosztát cseréje
Az említett munkálatokon kívül megvalósult még: tornatermi labdafogó háló vásárlása, székek újrakárpitozása, homokozó kialakítása, kerítés építése.
A közoktatási intézményekben foglalkoztatott technikai állomány az ütemezésnek megfelelően végezte el a kötelező tisztasági meszeléseket.
A Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola Fő úti telephelyén a Start közmunka program segítségével három osztályteremben PVC padló csere történt, továbbá padok, szemetesládák és udvari fák köré magas virágágyások kerültek telepítésre.
 
A közoktatási intézményekben folyamatosan végezzük a tűzoltó készülékek karbantartását a Jozaf – TEAM Kft. tájékoztatásai alapján; illetve az érintés-, tűz-, villámvédelmi mérések felülvizsgálatát, jegyzőkönyvek aktualizálását.
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzata illetve a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyomaendrődi Tankerülete között létrejött Megállapodás alapján önkormányzatunk a megállapodásban rögzített időszakonként továbbszámlázza a fenntartót terhelő tételeket (nyomatkészítő eszközök nyomatdíja, telefondíj –a fenntartót érintő hívások esetében).
A Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft. takarítói és karbantartói állománya bérére, járulékaira ebben az évben az alábbi utalások történtek az önkormányzat részéről.
  
 
Időszak
Oktatási intézményekben munkát végző technikai állományhoz kapcsolódóan
Nem oktatási intézményben munkát végző technikai állományhoz kapcsolódóan (Könyvtár)
2014. december
2.023.811 Forint
74.157 Forint
2015. január
2.376.116 Forint
74.157 Forint
2015. február
2.051.116 Forint
74.157 Forint
2015. március
2.196.966 Forint
74.157 Forint
2015. április
2.191.168 Forint
74.157 Forint
2015. május
2.177.554 Forint
74.157 Forint
2015. június
2.074.455 Forint
74.157 Forint
2015. július
1.942.524 Forint
74.157 Forint
Összesen
17.033.710 Forint
593.256 Forint
 
Az oktatási vagyon működtetéséhez kapcsolódóan 2015. augusztus 31-ig közel 31 millió Forint kiadás jelentkezett.
 
Itt szeretnénk röviden tájékoztatni a Képviselő-testületet az óvodai neveléshez kapcsolódó nyári felújítási munkákról is. Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. februárjában döntött a Gyermekliget, Tulipános és Csemetekert óvodákban szükséges felújítási munkálatokról. 2015. június 25-én a Gyomaszolg Ipari Park Kft.-vel megkötött Vállalkozási szerződések keretein belül került megvalósításra a Gyermekliget Óvoda vizesblokkjának felújítása 2.698.457 Forint értékben, illetve a Csemetekert Óvoda vizesblokk felújítása, 967.411 Forint összegben. A 2015. Július 9-én megkötött Vállalkozói szerződés alapján 1.389.184. Forint összegben a Tulipános Óvoda homlokzat felújítása valósult meg. A felújítási munkák befejeződtek, a munkák finanszírozása részben az óvodákat megillető 2014. évi kiegészítő önkormányzati támogatásból, a 2015. évre kalkulált működési támogatásból, valamint önkormányzati saját erőből történt.
 
 
Kérem a Tisztelt Testületet, szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni és a beszámolót elfogadni.


Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság   A Bizottság javasolja a beszámoló elfogadását.
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság   A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a beszámoló elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Beszámoló az oktatási vagyon működtetéséről"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete elfogadja az oktatási vagyon 2015. év májustól szeptember elejéig terjedő időszak működtetését bemutató beszámolót.
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe