23. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2015. szeptember 24-i ülésére

Tárgy:   Endrődiek Baráti Köre Egyesület beadványa
Készítette:   Omiliákné Csikós Anikó
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság, Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Az Endrődiek Baráti Köre Egyesület elnöke Tímár Imre megkereste Önkormányzatunkat, melyben kezdeményezik a Gyomaendrődi Ki kicsoda? című kiadvány újbóli kiadását.
Javaslatuk indoka, hogy a kiadvány 2004-ben került kiadásra, szükséges a javítása és bővítése. Megjelenésének időpontjának 2017 évet javasolják, Gyoma újratelepülésének 300. évfordulóját. A kiadvány kiadójának a Képviselő-testületet, felelős szerkesztőnek Dinyáné Bánfi Ibolya intézményvezetőt javasolják, valamint a kiadvány belső munkálatainak székhelyéül a Városi Könyvtárat. A 2004-ben megjelent kiadvány anyagi fedezetét is leírják megkeresésükben.
2015.szeptember 7-én újabb beadvány érkezett az Endrődiek Baráti Köre, a Honismereti Alapítvány, és a Szülőföld Baráti Kör részéről, melyben támogatást kérnek a Gyomanedrődi Ki Kicsoda? című kiadvány újbóli, bővített változatának megjelentetéséhez, valamint segítségként kérik, hogy az Önkormányzat nevezzen meg egy intézményt háttérintézményként a kiadvány elkészítésére vonatkozóan.
A beadványok az előterjesztés mellékletét képezik.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, az előterjesztés megtárgyalására, döntési javaslat elfogadására.


Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság   A bizottság a döntési javaslat elfogadását javasolja.
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság   A bizottság a döntési javaslat elfogadását javasolja a Képviselő-testületnek.
 
Döntési javaslat

"Endrődiek Baráti Köre Egyesület beadványa "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért azzal a kezdeményezéssel, hogy 2017. évben újból kiadásra kerüljön a Ki Kicsoda? című kiadvány. A kiadvány megjelentetésével kapcsolatos szerkesztői feladatokról, a megjelenéshez szükséges önkormányzati támogatásról további egyeztetéseket követően dönt a Képviselő-testület.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe