7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2015. október 29-i ülésére

Tárgy:   Gyomaendrőd Településrendezési eszközök 4. és 5. módosítása véleményezési szakaszának lezárása
Készítette:   Kmetykó János főépítész
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Gyomaendrőd Város Képviselő Testülete 216/2015 (IV.30)  KT sz. határozatában hozzájárult  a Településrendezési Eszközök 4. és 5. sz. módosításának előkészítéséhez. A módosítás a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletben (továbbiakban: rendelet) foglalt eljárási szabályok szerint folyamatban van. A rendelet 39. § (2), (3) bekezdésében foglaltak szerint a véleményezési szakasz Képviselő Testületi döntéssel (határozattal) zárható le.
 
39. § (1) Véleményeltérés esetén a polgármester egyeztetést kezdeményezhet, amelyről jegyzőkönyvet kell készíteni.
(2) A véleményezést követően a beérkezett véleményeket - egyeztetés esetén a jegyzőkönyvet is - ismertetni kell a képviselő-testülettel, amelyek elfogadásáról vagy el nem fogadásáról a képviselő-testület dönt. A vélemény, észrevétel el nem fogadása esetén a döntést indokolnia kell.
(3) A véleményezési szakasz lezárul a (2) bekezdés szerinti döntés dokumentálásával és közzétételével.”
 
A véleményezési szakaszban beérkezett véleményeket, valamint  az azokra adott válaszokat az előterjesztés melléklete tartalmazza. (Vélemények 4.sz. módosítás, Véleményezési szakasz összesítő 4.sz módosítás)
A TESZK 4. sz. módosításához a Békés Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály Építésügyi Osztálya és Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke  adott észrevételeket tartalmazó véleményt. Az észrevételekben több pontban kifogásolták  a TESZK módosításban alkalmazott szakmai megoldásokat., ezért az eltérő vélemények egyeztetésére 2015. október 14.-én Gyomaendrőd Város Polgármestere egyeztető tárgyalást hívott össze.  Az egyeztetésen az észrevételekre adott válaszok elfogadásra kerültek, így  eltérő vélemény nem maradt, a véleményezési szakasz lezárható.

Döntéshozói vélemények

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság    A bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a döntési javaslatok elfogadását. 
 
1. döntési javaslat

"Gyomaendrőd Településrendezési eszközök 4. módosítása véleményezési szakaszának lezárása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Rendelet alkotás, szabályozás
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Képviselő Testülete hozzájárul a 216/2015 (IV. 30.) Gye. Kt. határozattal indított TESZK 4.sz. módosítás partnerségi egyeztetési és a véleményezési szakaszának lezárásához az alábbiak szerint:
Gyomaendrőd Város Képviselő Testülete megismerte a város Településrendezési Eszközére vonatkozó 4.sz. módosítás terveit. A tervezett módosítással kapcsolatban a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletben meghatározott, előzetes tájékoztatási szakaszra és véleményezésre biztosított határidőn belül a partnerségi egyeztetésbe bevontak és az államigazgatási szervek részéről  érkezett észrevételeket megismerte, az észrevételek egyeztetésének eredményét tudomásul vette, azokat elfogadja. A fentiek alapján Gyomaendrőd város Képviselő Testülete a Településrendezési Eszközök 4.sz. módosítására vonatkozó véleményezési és partnerségi egyeztetési szakaszt lezárja. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"Gyomaendrőd Településrendezési eszközök 5. módosítása véleményezési szakaszának lezárása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Rendelet alkotás, szabályozás
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Képviselő Testülete hozzájárul a 216/2015 (IV. 30.) Gye. Kt. határozattal indított TESZK 5. sz. módosítás partnerségi egyeztetési és a véleményezési szakaszának lezárásához az alábbiak szerint:
Gyomaendrőd Város Képviselő Testülete megismerte a város Településrendezési Eszközére vonatkozó 5.sz. módosítás terveit. A tervezett módosítással kapcsolatban a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletben meghatározott véleményezésre biztosított határidőn belül a partnerségi egyeztetésbe bevontak és az államigazgatási szervek részéről  érkezett észrevételeket megismerte, az észrevételek egyeztetésének eredményét tudomásul vette, azokat elfogadja. A fentiek alapján Gyomaendrőd város Képviselő Testülete a Településrendezési Eszközök 5.sz. módosítására vonatkozó véleményezési és partnerségi egyeztetési szakaszt lezárja. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe