35. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2015. december 3-i ülésére

Tárgy:   Gyomaendrődi Mentő Alapítvány, illetve Országos Mentőszolgálat Alapítvány támogatása
Készítette:   Omiliákné Csikós Anikó
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság, Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság

 Tisztelt Képviselő-testület! 
 
A Gyomaendrődi Mentő Alapítvány, valamint az Országos Mentőszolgálat Alapítvány támogatási kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz. 
A Gyomaendrőd Mentő Alapítvány a felújított mentőállomás berendezési tárgyainak beszerzésére kéri a támogatást. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány céljai, hogy segítsék az OMSZ gépparkjának és berendezéseinek műszaki fejlesztését, a dolgozók munkakörülményeinek javítását, a bajtársaik nagyobb társadalmi megbecsülését, és edukációs programjaikon keresztül növeljék a lakosság elsősegély nyújtási ismeretét. 
Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. §. 6. pontja értelmében a Képviselő-testület hatáskörében nem ruházható át az alapítványi forrás átadása, átvétele.Fentiek értelmében javasoljuk, hogy a Képviselő-testület hagyja jóvá a támogatás nyújtását a két alapítvány részére. A támogatás forrásául Gyomaendrőd Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015 (II. 15) önkormányzati rendelet 6. §-ában meghatározott Polgármesteri Alap 400.000,-Ft-ot javasoljuk. 
A Gyomaendrődi Mentő Alapítvány részére 20.000,-Ft, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány részére 30.000,-Ft támogatás jóváhagyását javasoljuk. 
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni a döntési 
Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    A Bizottság javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek a döntési javaslatok elfogadását.
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    A Bizottság javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek a döntési javaslatok elfogadását.
 
1. döntési javaslat

"Gyomaendrődi Mentő Alapítvány, illetve Országos Mentőszolgálat Alapítvány támogatása "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Gyomai Mentő Alapítvány részére nyújtott 20.000,-Ft, azaz Húszezer Forint támogatástjóváhagyja. A támogatás forrása az 1/2015 (II. 15) önkormányzati rendelet 6. §-ában meghatározott Polgármesteri Alap. A Képviselő-testület felhatalmazza Toldi Balázs polgármestertvalamennyi jognyilatkozat megtételére és aláírására.   


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"Gyomaendrődi Mentő Alapítvány, illetve Országos Mentőszolgálat Alapítvány támogatása "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Országos Mentőszolgálat Alapítvány részére nyújtott 30.000,-Ft, azaz Harmincezer Forint támogatást jóváhagyja. A támogatás forrása az 1/2015 (II. 15) önkormányzati rendelet 6. §-ában meghatározott Polgármesteri Alap. A Képviselő-testület felhatalmazza Toldi Balázs polgármestertvalamennyi jognyilatkozat megtételére és aláírására. 
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe