4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2015. december 15-i ülésére

Tárgy:   A Jelen és a jövő Gyermekeiért alapítvány kérelme
Készítette:   Csényi István
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

Tisztelt Képviselő – testület!

Paróczai Zoltán elnök a Jelen és a jövő Gyermekeiért alapítvány képviseletében megkereste Gyomaendrőd Város Önkormányzatát. Szeretnék a Gyomaendrőd - Nagylapos, Mester utca 19. szám alatti idősek klubja épület jelenleg üresen álló termét bérbe venni sikeres pályázat esetén 26 hónap időtartamra. A termet a kiszolgáló helyiségekkel együtt ( vizesblokk, konyha, folyosó ) kívánják használni.
 
Az alapítvány pályázni kíván Holdudvar Tanodaprogram megvalósítására. A program keretében Gyomaendrőd Város külterületein, elsősorban Nagylaposon és Öregszőlőben élő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat kívánják bevonni az oktatásba.
A 7640 helyrajzi számú ingatlan Gyomaendrőd Város Önkormányzata törzsvagyonát képezi, amely korlátozottan forgalomképes.
Az épületben lévő terem jelenleg használaton kívül van. A Térségi Szociális Gondozási Központ vezetőjével történt egyeztetés alapján nincs akadálya a helyiség használatba adásának. 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának az önkormányzati vagyon szabályozásáról szóló 14/2003. (VI. 5.) rendelete ( továbbiakban: Rendelet ) 13/A. § (1) bekezdése alapján az Önkormányzat a tulajdonában lévő vagyontárgyakat a Képviselő-testület döntése vagy törvényi kötelezettsége alapján adhatja ingyenes használatba.
 
A Nemzeti vagyonról szóló törvény  vagyonhasznosításra vonatkozó szabályozásai alapján kizárólag közfeladat ellátása ( ideértve a lakosság közszolgáltatásokkal való ellátását, valamint az e feladatok ellátásához szükséges infrastruktúra biztosítását is ) esetén a használati szerződés ingyenesen köthető. A használónak a használattal járó közüzemi szolgáltatások díját meg kell térítenie.
Az ingyenes használatra vonatkozó használati szerződést a Rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.
 
A használati szerződés megkötésének feltétele: Jelen és a jövő Gyermekeiért Alapítvány és a Támogató szervezet egymással támogatási szerződést kössön egymással.
 
Kérem a T. Képviselő-testülettől az előterjesztés megtárgyalását és a döntési javaslat elfogadását. 

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Az Alapítvány pályázatának a támogatása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja a Jelen és a jövő Gyermekeiért Alapítványnak a nagylaposi és öregszőlői hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók részére indítandó „Tanoda programok támogatása” című projekt megvalósítását.
 
Amennyiben a Jelen és a jövő Gyermekeiért Alapítvány sikeresen pályázik a „Tanoda programok támogatása” című EFOP 3.3.1-15 kódszámú projektre, akkor a Gyomaendrőd (Nagylapos), Mester utca 19. szám alatti ingatlan (7640 hrsz.) épületében lévő termet, a kiszolgáló vizesblokk, konyha, folyosó helyiségekkel együtt 26 hónap határozott időtartamra ingyenesen használatba adja.
 
A használatba adás célja: a nagylaposi és öregszőlői hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók részére indítandó „Tanoda programok támogatása” című projekt megvalósításához helyszín biztosítása, ahol a program részeként szabadidős, kulturális tevékenység és mentorálási tevékenység zajlik majd.
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy sikeres pályázat esetén kösse meg a használati szerződést és a szükséges nyilatkozatokat tegye meg. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe