3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
2016. január 18-i ülésére

Tárgy:   Pedagógiai Szakszolgálat kérelme
Készítette:   Pardi László
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság, Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A pedagógiai szakszolgálat munkatársainak létszáma 2016. január 1-től 1 fővel bővült, mely következtében a Fő út 2 szám alatti épület adottságai már nem megfelelőek a hatékony munkavégzésre.
Hunya Krisztina a szakszolgálat vezetője a megfelelő feltételek biztosítása érdekében kérte az Önkormányzat segítségét.
Az üggyel kapcsolatban 2015. december hónapban egy személyes egyeztetésre került sor, melyen felmerült a Gyomaendrőd, Mirhóháti út 11. szám alatti volt munkaügyi központ épületének alsó szintjének átalakítása.
A helyszíni egyeztetés során az alábbi helyiségek kialakítására tettünk javaslatot:
  • 1 db foglalkoztató torna szoba
  • 1 db pszichológiai szoba
  • 2 db váró helyiség
  • 1 db iroda helyiség
  • 1 db tanári szoba
  • 1 db vezetői iroda
Kiegészítő munkálatok: vizesblokk felújítás (pelenkázó kialakítása, dolgozói, látogatói és gyermek WC kialakítása), villanyszerelési munkálatok, fűtésszerelési munkálatok, festés, parketta felújítás.
 
A belső átalakítási munkálatok során gipszkarton válaszfalak kerülnének kialakításra.
 
Az átalakítási munkálatok elvégzésére készült költségbecslés alapján a kivitelezési díj bruttó 3,4 millió forint.
 
Amennyiben a Képviselő-testület támogatja a pedagógiai szakszolgálat kérését, és a Mirhoháti utca 11. szám alatti épület földszintjét ingyenesen a rendelkezésükre bocsátja és vállalja az átalakítási költségeket, úgy a kivitelezési díj beépítésre kerül a 2016. évi költségvetés tervezetébe és annak elfogadása után megkezdődhet az átalakítás.
 
Kérem a T. Képviselő-testülettől a határozati javaslat elfogadását. 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy támogassa a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyomaendrődi Tagintézmény helyiségigényére vonatkozó kérelmét. A Gyomaendrőd, Mirhóháti utca 11. szám alatti épület földszintjét ingyenes adja használatba és 3,4 millió forintot különítsen el a 2016. évi költségvetésben az  épület földszinti részének átalakítási munkáira.
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság    A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy támogassa a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyomaendrődi Tagintézmény helyiségigényére vonatkozó kérelmét. A Gyomaendrőd, Mirhóháti utca 11. szám alatti épület földszintjét ingyenes adja használatba és 3,4 millió forintot különítsen el a 2016. évi költségvetésben az  épület földszinti részének átalakítási munkáira.
 
Döntési javaslat

"Épület átalakítás támogatása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Építési, beruházási ügyek
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy támogassa a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyomaendrődi Tagintézmény helyiségigényére vonatkozó kérelmét. A Gyomaendrőd, Mirhóháti utca 11. szám alatti épület földszintjét határozatlan időre ingyenes adja használatba és 3,4 millió forintot különítsen el a 2016. évi költségvetésben az  épület földszinti részének átalakítási munkáira.
Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 03. 30.
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Pardi László

« Vissza
Vissza a főmenübe