17. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
2016. március 21-i ülésére

Tárgy:   Nagylaposi játszótér eszközeinek bővítése
Készítette:   Szabóné Galambos Éva
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

 Tisztelt Képviselő-testület!
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. évben játszóteret alakított ki a Gyomaendrőd Mester utcában. A játszótéren egy kétüléses lengőhinta, egy mérleghinta és egy rugós nyuszi került telepítésre. Ebben az évben képviselői javaslatra felmerült annak a lehetősége, hogy a játszótéri eszközök száma bővítésre kerüljön egy "Vár I." elnevezésű kombinált eszközzel. A „Vár I." központi eleme egy nagytorony. Egyik oldalán egy csúszda (rozsdamentes fém), szemközti oldalán pedig egy létrás mászóháló helyezkedik el.
Árajánlatokat kértünk a kombinált eszközre a kecskeméti Hetes Kft-től, Nyisztor Zoltánné egyéni vállalkozótól és a Magyar Játszótér Kft-től. A beérkezett ajánlatok alapján a legkedvezőbb árajánlatot a Magyar Játszótér Kft. adta, mely alapján a kombinált eszköz telepítéssel bruttó 900.000,- Ft-ba kerül. Az árajánlatban az ütéscsillapító kialakítása további költséggel (15 m3 homok) jár.  
A fenti ajánlati összeg nem fér bele a működési céltartalékba helyezett (képviselői tiszteletdíjról való lemondás) 840.000.-Ft-os összegébe. Amennyiben a Képviselő-testület úgy dönt, hogy a játszótéri eszköz telepítése megvalósuljon, abban az esetben a 2016. évi költségvetésben játszótér építésre elkülönített 5 millió forint terhére a különbözetet biztosíthatja.
A játszóteret használatba venni csak a Magyar Szabványügyi Testület által  végzett, a biztonsági követelményeknek való megfelelést ellenőrző vizsgálatot követően lehet, melynek költségét az árajánlat nem tartalmazza (kb. 40.000 Ft)
Kérem a T. Képviselő-testülettől az előterjesztés megtárgyalását és a döntési javaslat elfogadását. 

Döntési javaslat

"Nagylaposi játszótér eszközeinek bővítése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Környezetvédelem
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a Nagylaposi játszótéren 1 db „Vár I." elnevezésű játszótéri eszköz telepítését, melynek bruttó költsége 900.000 Ft. A játszótéri eszközbeszerzés forrását 840.000,- Ft erejéig a 2/2016. (II.12.) költségvetési rendelet 7. mellékletének 34. sorából biztosítja, a fennmaradó 60.000,- Ft-ot pedig a 8. melléklet 33. sorából. A 2016. évi költségvetési rendelet soron következő módosításakor a működési céltartalékok között megtervezett 840.000,- Ft kerüljön átcsoportosításra a fejlesztési kiadások közé.
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a szükséges jognyilatkozatok megtételére. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe