5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
2016. április 18-i ülésére

Tárgy:   Fő út 66. szám alatti ingatlan használati joga
Készítette:   Csényi István
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő – testület!

Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete a 2014. év május havi ülésén döntött [297/2014.(V.29.) önkormányzati határozat] arról, hogy 2 év időtartamban a Fő út 66. szám alatti ingatlant haszonkölcsön szerződés alapján használatba adja a Roma Polgárjogi Szövetségnek. A haszonkölcsön szerződés 2014. augusztus 11. napján került aláírásra.
 
A Roma polgárjogi Szövetség az eltelt időszakban az ingatlan állagát megóvta, a kisebb javításokat elvégezte, az üzemeltetéssel kapcsolatos áram, gáz és víz közműszolgáltatások díjait határidőre megfizette.
 
Az ingatlan használata ellenőrizve volt, a műszaki állapotban nem következett be romlás.  A jelenlegi műszaki állapotról fotók készültek, melyek az előterjesztés mellékletében megtalálhatók.
 
A Roma Polgárjogi Szövetség legalább 10 évvel kívánja meghosszabbítani a szerződést, a kérelemben részletezett különböző programok megvalósítása érdekében.
 
A 10 éves időtartam hosszútávú kötelezettség vállalás. Figyelemmel a szövetség kérelmére és tevékenységére 5 év időtartamot javaslok a szerződés meghosszabbításához.
 
A 6477 helyrajzi számú ingatlan Gyomaendrőd Város Önkormányzata üzleti vagyonát képezi, amely forgalomképes.
A Nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény értelmében a hasznosítására vonatkozó szerződés csak természetes személlyel vagy átlátható szervezettel köthető. A hasznosításra irányuló szerződés határozatlan vagy legfeljebb 15 éves határozott időre köthető, amely időszak egy alkalommal legfeljebb 5 évvel meghosszabbító abban az esetben, ha a hasznosításra jogosult valamennyi kötelezettségét szerződésszerűen, késedelem nélkül teljesítette.
A haszonkölcsön szerződés meghosszabbításának jogszabályi alapja: Gyomaendrőd Város Önkormányzatának az önkormányzati vagyon szabályozásáról szóló 14/2003. (VI. 5.) rendelete 13/A. § (1) bekezdése. A szabályozás alapján az önkormányzat a tulajdonában lévő vagyontárgyakat a Képviselő-testület döntése alapján ingyenes használatba adhatja.
 
Kérem a T. Képviselő-testülettől az előterjesztés megtárgyalását és a döntési javaslat elfogadását. 

Döntéshozói vélemények

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság    A Bizottság a Határozati javaslatnak megfelelően támogatja a Fő út 66. szám alatti ingatlan használatba adását a Roma Polgárjogi Szövetségnek.
 
Döntési javaslat

"Használati jogviszony meghosszabbítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete a Gyomaendrőd Város Önkormányzata és Roma Polgárjogi Szövetség között a Gyomaendrőd, Fő út 66. szám alatti ( 6477 hrsz. ) ingatlan használatára 2014. augusztus 11-én létrejött haszonkölcsön szerződést 2016. augusztus 12. napjától 5 év határozott időtartamra meghosszabbítja.
Az ingatlanhasználat biztosításának célja: a Roma Polgárjogi Szövetség működésének, közösségi programjai megvalósításának segítése.
 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a haszonkölcsön szerződés aláírására, a szükséges jognyilatkozatok megtételére.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe