5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
2016. június 21-i ülésére

Tárgy:   Városi Egészségügyi Intézmény laboratóriumának működtetése
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!  
 
2015. december 30-án, majd 2016. február 1-én Gyomaendrőd Város Önkormányzata, valamint a Városi Egészségügyi Intézmény, mint megrendelők és az ATTENTUS Kft., mint szolgáltató megállapodtak a laboratóriumi szolgáltatások kiegészítő finanszírozásában. A 2016. február 1-i megállapodás 2016. július 31-ig hatályos. A szolgáltató vállalta, hogy 760 000 pont értékű szolgáltatást nyújt a Városi Egészségügyi Intézményben levett vér és vizeletminták vizsgálatára. Ugyanakkor Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 23/2016. (I. 28.) Gye. Kt. határozatával vállalta, hogy a zökkenőmentes betegellátás érdekében a 760 000 pont feletti teljesítményt 0,74 Ft/pont értékben megtéríti a szolgáltatónak. A 2016. február 1-i megállapodás április 25-i módosításában a szolgáltató - Dr. Hajzer Ildikó klinikai laboratóriumi szakorvos közreműködésével- térítésmentesen biztosítja a Városi Egészségügyi Intézmény laboratóriumának szakorvosi felügyeletét.
 
A Képviselő-testület a Városi Egészségügyi Intézmény igazgatóját bízta meg a laboratóriumi szolgáltatás működtetési lehetőségeinek megvizsgálásával.
Az elvégzett feladatról készített jelentését valamint szakmai állásfoglalását Dr. Lemák György igazgató úr írásban megküldte az önkormányzat részére, mely az előterjesztés mellékletét képezi.
 
Dr. Lemák György állásfoglalásában javasolja a hatályban lévő megállapodás meghosszabbítását.
 
A Hivatal felülvizsgálta a megállapodást, tekintettel arra, hogy az intézmény feladatai között szerepel a laboratórium működtetése, javasoljuk a Képviselő-testületnek, hogy utasítsa az intézmény vezetőjét a feladat-ellátására vonatkozó szerződés szolgáltatóval való megkötésére 2017. december 31. napjáig.
A labor működtetéséhez szükséges kiegészítést 2016. december 31. napjáig az intézmény biztosítsa a rendelkezésére álló bevételeinek terhére. A feladat ellátásához 2017. évben szükséges kiegészítés költségviselőjéről a Képviselő-testület a 2017. évi költségvetési rendelet összeállításakor döntsön annak függvényében, hogy hogy alakul a Városi Egészségügyi Intézmény 2016. évi maradványa.
 
Kérem a Képviselő-testületet szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni és azt a határozati javaslat szerint elfogadni:   

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság   A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Képviselő-testület számára. 
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság   A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Képviselő-testület számára. 
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság    A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Képviselő-testület számára.
 
Döntési javaslat

"Szerződés kötés a laboratórium folyamatos működtetésének biztosítása céljából"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Egészségügy
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete utasítja a Városi Egészségügyi Intézményt, hogy a laboratórium folyamatos működtetésének biztosítása céljából kössön szerződést 2017. december 31. napjáig az általa javasolt Szolgáltatóval.
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete utasítja a Városi Egészségügyi Intézményt, hogy a laboratórium működtetéséhez szükséges kiegészítést 2016. december 31. napjáig a rendelkezésére álló 2015. évi szabad maradványa terhére biztosítsa.
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a feladat ellátásához 2017. évben szükséges kiegészítés költségviselőjéről a 2017. évi költségvetési rendelet összeállításakor dönt annak függvényében, hogy hogy alakul a Városi Egészségügyi Intézmény 2016. évi maradványa. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe