9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2016. június 29-i ülésére

Tárgy:   Orvosi Ügyelet közbeszerzése
Készítette:   Nyíri Szmolár Eszter
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzata 2016. május 26.-án összefoglaló tájékoztatás közzétételével induló „Orvosi ügyeleti szolgáltatás Gyomaendrődön 2016-2018." tárgyú Kbt. 113. § (1) bekezdése szerinti közbeszerzési eljárást indított. Az összefoglaló tájékoztatót a Közbeszerzési Hatóság tette közzé, az abban megadott határidőig bárki - aki alkalmasnak ítélte magát a feladatra - jelezhette részvételi szándékát az eljárásban.
A nyilvános felhívás során egy gazdasági szereplő jelezte részvételét (Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. Debrecen), illetve a Kbt. 113. § (2) bekezdése alapján további három meghívott részére került megküldésre az ajánlati felhívás. Egy gazdasági szereplő jelezte, hogy nem tud részt venni az eljárásban (a Főnix-Med Zrt.).
Az ajánlattételi határidő lejártáig egy ajánlat érkezett be, a Békés-Medical Egészségügyi Szolgáltató Kft. részéről. Az ajánlat az előterjesztés készítésekor vizsgálat alatt áll. Előzetesen elmondható, hogy ajánlatát megfelelően nyújtotta be, de a Kbt. 69. § (4) bekezdése alapján további igazolások benyújtására lett felszólítva nevezett Ajánlattevő. Az igazolások beérkezését követően bírálja el az ajánlatot a Bíráló bizottság.
Döntés azonban csak abban az esetben hozható, ha biztosított a rendelkezésre álló anyagi fedezet. Az orvosi ügyelet finanszírozása két oldalú, egyrészt a Szolgáltató megállapodást köt az OEP-pel támogatásra, másrészt az Önkormányzattal szerződik kiegészítő finanszírozásra, amennyiben a feladat ellátása ezt indokolja. Gyomaendrődön a jelenleg hatályos szerződés szerint a havi kiegészítő finanszírozási díj nettó 999.000.- Ft. A beérkezett ajánlat azonban meghaladja a költségvetésben tervezett értéket, a havi kiegészítő finanszírozási díj nettó 1.139.000.- Ft. Ez 2015.évben nettó 560.000.- Ft + ÁFA, bruttó 711.200.- Ft többletköltséget jelent, melyre szükséges forrást kijelölni. Forrásként a 2015. évi szabad pénzmaradványt lehetséges megjelölni, a 2017. évi költségvetés készítése során pedig éves szinten nettó 13.668.000.- Ft + ÁFA, bruttó 17.358.360.- Ft költséggel kell számolni.
Amennyiben a Tisztelt Képviselő-testület hozzájárul a plusz forrás kijelöléséhez, úgy a döntést követően ülésező Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság meg tudja hozni a közbeszerzési eljárás eredményéről szóló döntését.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a döntés meghozatalára!

Döntési javaslat

"Orvosi Ügyelet közbeszerzése - többletforrás kijelölése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Egészségügy
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2016. május 26.-án összefoglaló tájékoztatás közzétételével induló „Orvosi ügyeleti szolgáltatás Gyomaendrődön 2016-2018." tárgyú Kbt. 113. § (1) bekezdése szerinti közbeszerzési eljárás kapcsán a feladat ellátására további 711.200.- Ft többletforrást biztosít a 2015. évi szabad pénzmaradvány terhére.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 06. 29.
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Nyíri Szmolár Eszter

« Vissza
Vissza a főmenübe