7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
2016. augusztus 24-i ülésére

Tárgy:   A Regionális Hulladékkezelő Kft. 2016. évi 1-6 havi gazdálkodásáról szóló beszámoló
Készítette:   Csényi István
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő - testület!

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkérte [313/2016.(VI.29.) önkormányzati határozat] a gazdasági társaságok ügyvezetőit, hogy a képviselő-testület augusztus havi ülésére terjesszék be a 2016. 1-6 havi gazdálkodásukról szóló beszámolót, továbbá a gazdasági társaságok Felügyelő Bizottságai tegyenek javaslatot arra vonatkozóan, hogy milyen intézkedéseket hozzanak a társaságok annak érdekében, hogy a Kft-k ne negatív eredménnyel zárják a 2016-os gazdasági évet.

A Regionális Hulladékkezelő Kft. elkészítette a 2016. június 30-ig terjedő időszak gazdálkodásáról szóló beszámolóját. A társaság taggyűlése, valamint a Felügyelő Bizottság a beszámolót tudomásul vette.

A társaság gazdálkodásának 1–6 hónap adózás előtti eredménye 15,4 millió Ft, amely az időarányosan tervezett 2,8 millió Ft nyereségtől 12,6 millió Ft-tal több.

A bevételek 6 millió forinttal haladták meg a tervezett összeget. Ezen belül a hulladékártalmatlanítás 7 millió forinttal magasabb az üzleti terv szerinti értéktől.

A beszámoló kitér arra, hogy az első féléves gazdálkodási eredmény ellenére a Kft likviditási gondokkal küzd, mivel 95 millió forintos kintlévősége van. Ennek az összegnek több mint 80 %-a két gazdálkodó szervezet – szinte azonos nagyságú – tartozásából áll.

A társaság jelzi a beszámolójában, hogy eddig az adó- és járulékfizetési kötelezettségének, valamint a szállítói számlák kiegyenlítésének eleget tudott tenni, azonban az egyre növekvő követelésállomány miatt veszélybe kerülhet a fizetőképessége.

Az 1-6 hónap gazdálkodási adatait az előterjesztés mellékletét képező beszámoló részletesen taglalja.

Kérem a T. Képviselő-testülettől az előterjesztés megtárgyalását és az alábbi döntési javaslat elfogadását.  


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság    
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"A Regionális Hulladékkezelő Kft. 2016. évi 1-6 havi gazdálkodásáról szóló beszámoló jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy mint a Regionális Hulladékkezelő Kft.​  résztulajdonosa, a megismerést követően hagyja jóvá a Kft.  2016. 1–6. hónap gazdálkodásáról készített beszámolót. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe