14. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2016. szeptember 29-i ülésére

Tárgy:   dr. Varga Imre ügyvéd megbízási szerződésének módosítása
Készítette:   Dr. Uhrin Anna jegyző
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Dr. Varga Imre ügyvéd úr megbízási jogviszony keretében látja el Gyomaendrőd Város Önkormányzatának általános jogi tanácsadási, okirat szerkesztési, közbeszerzési szakértői feladatait.
A Közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) meghatározza a közbeszerzési eljárás előkészítése, lebonyolítása során az eljárásba bevont személyekre vonatkozó szakmai követelményeket. A bíráló bizottság tagjainak rendelkeznie kell a közbeszerzés tárgya szerinti szakmai, közbeszerzési, jogi és pénzügyi szakértelemmel.
A 14/2016. (V. 25.) MvM rendelet határozza meg a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói feladatok ellátására vonatkozó speciális szabályokat. A Kbt. az ajánlatkérőnek kötelezően előírta, hogy meghatározott beszerzések esetén (uniós értékhatár felett) kötelező a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó bevonása az eljárásba.
A szaktanácsadó a közbeszerzési eljárás szakszerű lefolytatásáért felel. A szaktanácsadó a felelősségvállalás érdekében külön felelősségbiztosítással rendelkezik.
 
A jogszabályi változások szükségessé teszik az ügyvédi megbízási szerződés módosítását, tekintettel arra, hogy a szaktanácsadói feladatok ellátása nem képezi az ügyvédi tevékenység részét. A szaktanácsadói feladatok ellátására új megbízási szerződés megkötésére van szükség. Az ügyvédi megbízási szerződés módosításának tervezetét és a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói feladatok ellátására vonatkozó megbízási szerződés tervezetét a döntési javaslat tartalmazza.
A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó részére fizetendő díj költségvetési forrását az egyes közbeszerzési eljárás lefolytatásáról rendelkező testületi döntésnél szükséges kijelölni.
 
Tisztelettel kérem a Képviselő-testülettől a döntési javaslatban szereplő megbízási szerződések elfogadását.  

1. döntési javaslat

""dr. Varga Imre ügyvéd megbízási szerződésének módosítása" "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Testületi ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete dr. Varga Imre ügyvéd megbízási szerződésének módosítását az alábbiak szerint fogadja el:

 
Tervezet
MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS
MÓDOSÍTÁSA
 
mely egyrészről a Gyomaendrőd Város Önkormányzata  (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. képviselő: Toldi Balázs polgármester), mint megbízó (továbbiakban: Megbízó),
másrészről pedig Dr. Varga Imre ügyvéd (5600 Békéscsaba, Kinizsi u. 13.), mint megbízott (továbbiakban: Megbízott) között a következő feltételek szerint jött létre
 
A szerződő felek a 2011. július 07. napján aláírt és többször módosított megbízási szerződést közös megegyezéssel az alábbiak szerint módosítják 2016. október 1. napjától kezdődően.
 
Megbízási szerződés 1. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:
 
1.         Megbízó megbízza a Megbízottat általános jogi tanácsadásra, amely magában foglalja:
-        a polgári jogi, munkajogi, közszolgálati, közigazgatási jogi ügyeket. Ebbe nem tartozik bele az esetlegesen felmerülő peres ügyek képviselete. Ezekben az ügyekben a Megbízott külön megbízás alapján vállalja a feladatok ellátását.
-        Megbízás keretében kapcsolattartó: polgármester, illetve a jegyző. A Megbízott azonban köteles az Önkormányzati, a képviselő-testületet érintő ügyekben a képviselő- testületi tagok részére is konzultációs lehetőséget biztosítani. Utasítást azonban kizárólag a kapcsolattartó adhat.
-        A Megbízott köteles az önkormányzat vagyoni ügyeiben a Megbízó utasításának megfelelően teljeskörűen eljárni tanácsadói feladatokat ellátni, okiratokat szerkeszteni, a jogszabályokban meghatározott esetekben azokat ellenjegyezni és az ingatlan-nyilvántartási eljárásban, valamint az adóhatósági eljárásban a képviseletet ellátni.
-        A Megbízott a közbeszerzési eljárások során a Megbízó külön megbízása alapján részt vesz a bírálóbizottságban a jogi szakértelem biztosításában.
 
Megbízási szerződés 3. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:
 
3. A Megbízó a jogi ügyek intézéséért az OTP Bank Nyrt-nél vezetett 11733003-20091729 sz. számlájára havi 150.000.- Ft + ÁFA, azaz Egyszázötvenezer forint + ÁFA, összesen 190.500.- Ft, azaz Egyszázkilencvenezer-ötszáz forint megbízási díjat havonta, az esedékes hónapban az ügyvéd által kiállított számla ellenében átutalással teljesít.
 
Egyebekben a megbízási szerződés változatlan tartalommal marad érvényben.
 
Felek jelen szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt cégszerűen, jóváhagyólag írják alá.
 
Gyomaendrőd, 2016. szeptember  hó ……. nap
                                                                                             
                        Megbízó                                                                   Megbízott
 
Záradék:
Jelen megállapodás aláírását Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete …/2016. (IX.29.) Gye. Kt. határozatával hagyta jóvá. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

""Megbízási szerződés felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói feladatok ellátására”"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Testületi ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete dr. Varga Imre, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói feladatok ellátására vonatkozó megbízási szerződését az alábbiak szerint fogadja el:
Tervezet
MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS
 
mely egyrészről a Gyomaendrőd Város Önkormányzata  (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. képviselő: Toldi Balázs polgármester), klasszikus ajánlatkérő, mint megbízó (továbbiakban: Megbízó),
 
 másrészről pedig Dr. Varga Imre ügyvéd, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó (5600 Békéscsaba, Kinizsi u. 13.; lajstromszám: 00449; adószám: 44584162-2-24 , bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11733003-20091729), mint megbízott (továbbiakban: Megbízott) között a következő feltételek szerint jött létre:
 
1.      A Megbízó megbízza a Megbízottat a saját költségvetése terhére vagy olyan támogatással megvalósuló beszerzés esetén, amely nem tartalmaz a közbeszerzési költségek elszámolására vonatkozó lehetőséget, az általa indítandó közbeszerzési eljárásban az alábbi tevékenységek elvégzésére:
 
a)      a teljes közbeszerzési eljárás lebonyolítása
b)     közbeszerzési eljárás lebonyolításához szükséges, a megbízó közbeszerzési szabályzatában és a jogszabályokban meghatározott szaktanácsadói feladatok teljesítése és okiratok ellenjegyzése
c)      az eljárás során a bírálóbizottságba kijelölés esetén a közbeszerzési szakértelem biztosítása
d)     a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban kezdeményezett jogorvoslati eljárásokban az ajánlatkérő képviselete
e)      Az átadott felhasználó név és jelszó kizárólag a megbízás keretei között, annak teljesítése érdekében történő felhasználása
 
Felek megállapodnak, hogy az olyan beszerzések esetében, amikor az adott beszerzés finanszírozása pályázati forrásból történik és az tartalmazza a közbeszerzési eljárás lefolytatásával kapcsolatos költségeket, a közbeszerzési eljárás teljeskörű lefolytatására és a jogszabályban meghatározott felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói feladatok elvégzésére és a közbeszerzési szakértelem biztosítására külön megállapodást kötnek.
 
2.      A közbeszerzési eljárásokban a Megbízó feladatát képezi:
 
a)      A közbeszerzési eljárások megindításához szükséges döntések meghozatala és a Kbt-ben meghatározott, az eljáráshoz szükséges dokumentumok átadása
b)     Közbeszerzési Értesítőben megjelenő hirdetmények feladása
c)      A nemzeti eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárásoknál az eljárást megindító felhívás és a közbeszerzési dokumentumok megküldése az ajánlattevőknek
d)     A közbeszerzési eljárások megindításának KBA-ba történő bejelentéssel egyidejűleg a Megbízott meghatalmazottként való megjelölése. A Kbt. 43. § (1) bekezdés szerinti kötelezettségek teljesítése a Közbeszerzési Hatóság által működtetett közbeszerzési adatbázisban (KBA) történő közzétételek teljesítése
e)      A Megbízott feladatainak teljesítése érdekében a Közbeszerzési Értesítőben a közlemények közzététele, valamint a KBA-ba való hozzáférés érdekében a Megbízó felhasználói nevének és jelszavának a Megbízott részére történő átadása.
 
3.      A Megbízott kijelenti, hogy nem érdekelt gazdálkodó szervezet és vele kapcsolatban nem állnak fenn az összeférhetetlenségi feltételek, és a megbízást elfogadja. Az összeférhetetlenségre vonatkozóan minden egyes eljárás esetén a Megbízott köteles nyilatkozni arra vonatkozóan, hogy vele szemben a Kbt-ben meghatározott kizáró és összeférhetetlenségi ok nem áll fenn.
 
4.      A Megbízott a feladatait az ajánlatkérő szabályzatában foglaltak szerint létrehozott bizottságokkal együttműködve, és a bizottságok által meghatározottak szerint, a jogszabályoknak megfelelően végzi.
 
5.      Megbízottnak az ajánlatkérő részéről az eljárás során hozott döntéseivel szemben – a Kbt és a Ptk. szabályai szerinti – felelőssége a Megbízott által adott szakvéleménnyel kapcsolatban áll fenn. Megbízott tájékoztatja a Megbízót, hogy a jogszabály által megkívánt felelősség-biztosítással (a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenységekre vonatkozóan) rendelkezik.
 
6.      A Megbízottat a jelen szerződés alapján elvégzett feladat teljesítéséért a közbeszerzési eljárás megindításakor megjelölt becsült érték bruttó 1 %-a összegű megbízási díj illeti meg.
 
7.      Felek megállapodnak, hogy a Megbízót terhelik a Közbeszerzési Értesítőben közzétételre kerülő hirdetmények közzétételével járó költségek.
 
8.      A Megbízott a 6.) pontban rögzített megbízási díjat az írásbeli összegezés ajánlattevők részére történő megküldését követő 10 napon belül a Megbízó által kiállított teljesítési igazolás alapján jogosult elszámolni és a számlát benyújtani.
 
9.      Megbízó kötelezettséget vállal arra, hogy a Megbízott által benyújtott számla összegét a számla kézhezvételétől számított 8 napon belül a Megbízott bankszámlájára átutalja.
 
10.Szerződő felek e szerződés teljesítése során felmerült vita esetére hatáskörtől függően kikötik a Gyulai Járásbíróság, illetve a Gyulai Törvényszék kizárólagos illetékességét.
 
11.A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk., a Kbt. és az ehhez kapcsolódó, illetve a hatályos jogszabályok rendelkezései az irányadók.
 
Fentiekkel egyetértve felek a jelen szerződést, mint akaratukkal mindenben egyezőt cégszerűen aláírják.
 
Gyomaendrőd, 2016. szeptember ………..
 
………………………                                   ………………………………….
          Megbízó                                       Felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó
                                                                                            Megbízott
Záradék:
Jelen megállapodás aláírását Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő - testülete …/2016. (IX.29.) Gye. Kt. határozatával hagyta jóvá.
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

3. döntési javaslat

"Közbeszerzési szaktanácsadó részére fizetendő díj forrásának kijelölése "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Testületi ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó részére fizetendő díj költségvetési forrását az adott közbeszerzési eljárás lefolytatásáról rendelkező testületi döntésnél jelöli ki. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe