26. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2016. szeptember 29-i ülésére

Tárgy:   A Gyomaszolg Ipari Park Kft. és a Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Kft. alapító okiratának módosítása
Készítette:   Dr. Uhrin Anna jegyző
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Gyomaszolg Ipari Park Kft. és a Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Kft. alapító okiratának módosítása vált szükségessé, mert megszűnt a könyvvizsgáló jogviszonya és ezt a tényt át kell vezetni az alapító okiraton is.
·         A Gyomaszolg Ipari Park Kft. alapító okirata annyiban módosul, hogy a 10. pontban rögzítésre kerül: a társaságnak 2016. június 1. napjától kezdődően nincs állandó könyvvizsgálója.
·         A Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Kft. alapító okirata annyiban módosul, hogy a 16. pontban rögzítésre kerül: társaságnak 2015. február 24. napjától kezdődően nincs állandó könyvvizsgálója.
  
Tisztelettel kérem a Képviselő-testülettől a döntési javaslatok elfogadását.

1. döntési javaslat

""Gyomaszolg Ipari Park Kft. alapító okiratának módosítása" "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő- testülete a Gyomaszolg Ipari Park Építő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság alapító okiratát az alábbiakban módosítja:
 
 
ALAPÍTÓI HATÁROZAT
a GYOMASZOLG IPARI PARK
Építő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Alapító okiratának módosítása
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, mint a Gyomaszolg Ipari Park Építő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság alapítói jogait gyakorló testület a társaság alapító okiratát – …/2016.(IX.29.) Gye.Kt.sz. határozatával – az alábbiak szerint módosítja:
  
1. Az alapító okirat 10. pontjának szövege az alábbiakra módosul:
 
A társaságnak 2016. június 1. napjától kezdődően nincs állandó könyvvizsgálója.
 
 
Az alapító okirat egyéb rendelkezései változatlan tartalommal maradnak érvényben.
 
 
Gyomaendrőd, 2016. szeptember 29.
 
 
                                                                                  Gyomaendrőd Város Önkormányzata
                                                                                  képv.: Toldi Balázs polgármester
 
 
Ellenjegyzem:”

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

""Gyomaszolg Ipari Park Kft. alapító okiratának egységes szerkezének elfogadása” "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő- testülete Gyomaszolg Ipari Park Építő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratát az alábbiak szerint fogadja el:
 
„A
GYOMASZOLG IPARI PARK
Építő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
ALAPÍTÓ OKIRATA
a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva
 
1./ Az egyszemélyes korlátolt felelősségű társaság (továbbiakban: társaság) cégneve:
GYOMASZOLG IPARI PARK Építő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített cégneve: GYOMASZOLG IPARI PARK Kft.
 
2./ A társaság székhelye: 5500 Gyomaendrőd, Ipartelep u. 2.
A társaság honlapja: www.gyomaendrod.com
A társaság e-mail elérhetősége: info@gyomaszolgiparipark.hu
 
3./ Az alapító neve és székhelye:
Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.)
 
4./ A társaság főtevékenysége:
41.20 ’08       Lakó- és nem lakó épület építése
 
5./ A társaság határozatlan időre alakul, tevékenységének kezdete: 1991.december 30.
 
6./ A társaság törzstőkéje: 139.630.000,- Ft, azaz Százharminckilencmillió-hatszázharmincezer forint.
 
7./ Az alapító törzsbetétje:
- 93.366.060,- Ft, azaz Kilencvenhárommillió-háromszázhatvanhatezer-hatvan forint pénzbeli betétből,
- 46.263.940,- Ft, azaz Negyvenhatmillió-kétszázhatvanháromezer-kilencszáznegyven forint nem pénzbeli betétből áll, amely utóbbiból 42.261.444,- Ft ingatlan, és 4.002.496,- Ft tárgyi eszköz a jogutódi vagyonleltár- tervezetben a jegyzett tőke részét képező vagyontárgyak jegyzékében meghatározottak szerint.
A rendelkezésre bocsátás módja és határideje:
Az alapító a pénzbeli betétből 23.366.060,-Ft pénzbeli betétet és a nem pénzbeli betétjét már teljes egészében a társaság rendelkezésére bocsátotta. Az alapító 2010. május 15. napjáig 56.000.000,-Ft pénzbeli betétet, 2010. június 10. napjáig további 14.000.000,-Ft pénzbeli betétet bocsát a társaság rendelkezésére.
 
8./ A társaság ügyvezetője
Név: Dinya József lakcím: 5500 Gyomaendrőd, Arany János u. 14. szám alatti lakos 2016. május 1. napjától 2021. április 30. napjáig.
Az alapító évente, a számviteli törvény szerinti beszámoló elfogadások köteles megtárgyalni az ügyvezető előző üzleti évben végzett munkájának értékeléseit és határoznia a részére megadható felmentvény tárgyában.
 
9./ Az ügyvezető önállóan képviseli a társaságot.
A cégjegyzés akként történik, hogy a géppel vagy kézzel előírt, előnyomott vagy nyomtatott cégnév alá önállóan írja a nevét a hiteles cégaláírási nyilatkozatnak megfelelően.
 
10./ A társaság könyvvizsgálója A társaságnak 2016. június 1. napjától kezdődően nincs állandó könyvvizsgálója.
 
11./ Az alapító kijelenti, hogy az általa korábban Építő és Szolgáltató Üzemként működtetett intézmény által végzett tevékenységért a társaság helytáll.
A volt Építő és Szolgáltató Üzem tevékenységének lezárásakor fennálló követelések és kötelezettségek az önkormányzatot illetik.
Az önkormányzat felhatalmazza a társaságot a követelések behajtására és a kötelezettségek teljesítésére.
A különbözetként fennmaradó összeget a társaság köteles az önkormányzat számlájára átutalni.
 
12./ A társaságnál a taggyűlési hatáskörbe tartozó kérdésekben az alapító dönt és erről a vezető tisztségviselőket írásban köteles értesíteni.
Ugyanazon személy nem lehet egyidejűleg az egyszemélyes társaság és – ha az alapító gazdálkodó szervezet – e gazdálkodó szervezet vezető tisztségviselője, illetve felügyelő bizottságának tagja.
A társaság és annak tagja (alapító) közötti szerződés érvényességéhez a szerződés írásba foglalása szükséges.
A társaság saját üzletrészét nem szerezheti meg. Ha a társaság az üzletrészek felosztása vagy a törzstőke felemelése folytán új tagokkal egészül ki és így többszemélyes társasággá válik, a tagok kötelesek az alapító okiratot társasági szerződésre módosítani.
Egyebekben a társaságra a többszemélyes társaságokra vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.
 
Az alapító döntésre vonatkozó előterjesztést az alapító a felügyelő bizottság elnökének, valamint az ügyvezetőnek küldi meg. A véleményezésre jogosultak 8 napon belül kötelesek véleményüket írásban közvetlenül az alapítónak megküldeni. Ha a felügyelő bizottság valamely tagjának különvéleménye van, akkor a felügyelő bizottság elnöke azt is köteles megküldeni az alapítónak a felügyelő bizottság véleményével együtt.
Az alapító csak akkor hozhat döntést, ha a véleményezésre jogosultak a döntés tervezetét véleményezték, vagy erre nyitva álló határidő eredménytelenül eltelt.
Az ügyvezető köteles nyilvántartást vezetni az alapítói döntések tervezetéről, az azokra adott véleményekről és az alapító döntéseiről. Az írásos véleményeket és az alapítói döntéseket a döntéstől számított 30 napon belül letétbe kell helyezni a Cégbíróságon. Az alapító döntéseit az érintettekkel postai úton, illetve a társaság székhelyén létesített hirdetőtáblára 15 napra történő kifüggesztéssel is közölni kell.
A társaság és az alapító közötti szerződést az aláírástól számított 30 napon belül a Cégbíróságon letétbe kell helyezni, kivéve a tevékenységi körbe tartozó, szokásos nagyságrendű szerződést.
A társaság köteles az okirat aláírásától számított 30 napon belül a Cégbírósághoz – letétbe helyezés céljából – benyújtani azt az okiratot is, amely bárki számára ingyenesen vagyont juttat, feltéve, hogy annak összege (értéke) az egymillió forintot meghaladja. Az összeghatár szempontjából a két éven belül ugyanannak a személynek vagy szervezetnek nyújtott juttatásokat össze kell számítani.
 
13./A társaság felügyelő bizottsága:
A társaság működésének ellenőrzését háromfős felügyelő bizottság látja el.
A társaság Felügyelő Bizottsági tagja
 
     Kissné Bálint Éva (an.: Novák Ilona) 5502 Gyomaendrőd, Mikes Kelemen u. 28.  szám alatti lakos 2015. október 01. napjától 2019. november 15. napjáig,
 
     Marsiné Giricz Erzsébet (an.: Hornok Regina) 5500 Gyomaendrőd, Kisfok u. 1. szám alatti lakos 2014. november 15. napjától 2019. november 15. napjáig,
 
     Szujó Zsolt (an.: Fülöp Katalin) 5502 Gyomaendrőd, Apponyi u. 36/1 szám alatti lakos 2014. november 15. napjától 2019. november 15. napjáig,
 
A felügyelő bizottság ellenőrzi a társaság ügyvezetését. A beszámolóról az alapító a felügyelő bizottság írásbeli jelentésének birtokában dönthet. Ha a felügyelő bizottság szerint az ügyvezetés tevékenysége jogszabályba vagy a létesítő okiratba ütközik, ellentétes az alapító határozataival, a létesítő okiratba ütközik, vagy egyébként sérti a gazdasági társaság érdekeit a felügyelő bizottság erről az alapítót értesíti a szükséges döntés meghozatala érdekében.
A felügyelő bizottság saját tagjai közül választ elnököt. A felügyelő bizottság ülése akkor határozatképes, ha a tagjai legalább kétharmada jelen van. Ha a felügyelő bizottság tagjainak száma a létesítő okiratban megállapított szám alá csökken az ügyvezetés a felügyelő bizottság rendeltetésszerű működésének helyreállítása érdekében erről az alapítót értesíteni köteles.
Az alapító a Gyomaendrődi Ipari Park területén lévő, a társaság tulajdonát képező ingatlanok eladásával kapcsolatos szerződések megkötését, a temetkezési díjak és a lakásbérleti díjak meghatározására vonatkozó ügyvezető döntést a felügyelő bizottság előzetes jóváhagyásához köti (ügydöntő felügyelő bizottság). Felügyelő bizottság az e körben tett intézkedéseiről az alapítónak köteles a képviselő testület legközelebbi ülésén beszámolni. Ha a felügyelő bizottság a jogügylet, szerződés, döntés jóváhagyását megtagadja, az ügyvezető jogosult az alapítóhoz fordulni. Ebben az esetben az alapító határozhat a döntés jóváhagyásától.
 
14./ A jelen alapító okiratban nem szabályozott kérdésekben a 2013. évi V. tv. (Ptk.) rendelkezéseit kell alkalmazni.
 
 
A jelen egységes szerkezetű, hatályosított alapító okirat elkészítését az alapító okirat 8. pontjában bekövetkezett változások indokolták, melyet vastagon, dőlt betűvel szövegezett megjelölést tartalmaznak.
 
 
Gyomaendrőd, 2016. szeptember 29.
 
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzata
                                                                                  képv.: Toldi Balázs polgármester
  
 
Ellenjegyezte:”

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

3. döntési javaslat

"" A Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Kft. alapító okiratának módosítása" "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő- testülete a Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Kft. alapító okiratát az alábbiakban módosítja:
 
„A Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Szolgáltató Kft.
 
ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÁSA
 
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, mint a Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Szolgáltató Kft. alapítói jogait gyakorló testület a Kft. alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja a Gyulai Törvényszék Cégbírósága Cgt.04-16-000272/2. számú végzésében foglaltaknak megfelelően.
 
1./ Az alapító okirat 16. pontjának szövege az alábbiakra módosul:
 
A társaságnak 2015. február 24. napjától kezdődően nincs állandó könyvvizsgálója.
 
 
Az alapító okirat egyebekben nem változik.
 
 
                                                          Gyomaendrőd Város Önkormányzata
                                                          képv.: Toldi Balázs polgármester
 
 
 
Ellenjegyezte:”

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

4. döntési javaslat

"" A Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Kft. alapító okiratának egységes szerkezének elfogadása” "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő- testülete a Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Kft. egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratát az alábbiak szerint fogadja el:
 
„A
 
Gyomaendrődi Liget Fürdő
Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
Egységes szerkezetbe foglalt
Alapító Okirata
 
 
 
1.)       A társaság cégneve:
Gyomaendrődi Liget Fürdő Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
 
2.)       Rövidített cégnév:   
Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Kft.
 
3.)       A társaság alapítója:
            Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.)
 
4.)       A társaság székhelye:
            5500 Gyomaendrőd, Erzsébet liget 2. sz.
 
5.)       A társaság határozatlan időre alakul.
 
6.)       A társaság tevékenysége:
 
            Főtevékenység:
            Fizikai közérzetet javító szolgáltatás
 
A társaság egyéb tevékenységei:
            Víz-, gáz-, fűtés-, légkondicionáló-szerelés
            Egyéb épületgépészeti szerelés
            Gyógyászati termék kiskereskedelme
            Egyéb máshová nem sorolt új áru kiskereskedelme
            Szállodai szolgáltatás
            Üdülési és egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás
Kempingszolgáltatás
Éttermi-, mozgó vendéglátás
Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése
Reklámügynöki tevékenység
Szabadidős-, sporteszköz kölcsönzése
Egyéb foglalás
Egyéb humán-egészségügyi ellátás
Máshová nem sorolt egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység
 
           
7.)       A társaság törzstőkéje:
 
7.1.     A társaság törzstőkéje 3.200.000,- Ft.
 
7.2.         Az alapító üzletrésze 3.200.000,- Ft.
Az alapító 3.100.000,- Ft vagyoni hozzájárulást már korábban teljes egészében a társaság rendelkezésére bocsátotta.
Az alapító további 100.000,- Ft pénzbeli vagyoni hozzájárulást a társasági szerződés aláírását követő 5 napon belül a társaság bankszámlájára történő befizetéssel bocsátja a társaság rendelkezésére.
 
8.)       Az alapító tag kötelessége a társasággal szemben a törzsbetét szolgáltatására (mint főszolgáltatásra) terjed ki.
            Az alapító mellékszolgáltatási kötelezettséget nem vállal.
 
9.)       A nyereség felosztása, veszteségek fedezése, pótbefizetés:
 
A gazdasági társaság tevékenységéből származó nyereség a tagok között nem osztható fel, hanem az a gazdasági társaság vagyonát gyarapítja.
Az esetleges veszteségek fedezésére az alapító pótbefizetés teljesítéséről dönthet. Ez a pótbefizetési kötelezettség nem haladhatja meg a törzsbetét 10 %-át.
A pótbefizetési kötelezettségről az alapító évente egy alkalommal határoz. A pótbefizetést előíró határozat meghozatala esetén a befizetést a határozat meghozatalától számított maximum 30 napon belül kell teljesíteni. A pótbefizetési kötelezettség teljesítése a társaság bankszámlájára történő befizetéssel történik.
A pótbefizetés összege a törzsbetétet nem növeli.
A veszteség pótlásához nem szükséges pótbefizetést vissza kell fizetni, a visszafizetésre csak a törzsbetétek teljes befizetése után kerülhet sor.
 
10.)     A törzstőke felemelése:
 
            Amennyiben az alapító törzsbetétjét teljes egészében a társaság rendelkezésére bocsátotta, az alapító a törzstőke felemeléséről rendelkezhet. A felemelt törzstőkét - a társaság törzstőkén felüli vagyonából történő törzstőke-emelést kivéve – az új törzsbetétek befizetésével (szolgáltatásával) kell fedezni.
            Az új törzsbetét megszerzéséhez közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozat szükséges. A nyilatkozatban meg kell jelölni az esetleges vállalt mellékszolgáltatásokat is, illetve ki kell jelenteni, hogy a nyilatkozattevő a társasági szerződés rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismeri el. A törzsbetétek legkisebb összegére, megfizetésének módjára, esedékességére, a késedelem jogkövetkezményeire, nem pénzbeli betét (apport) értékére és a betétet szolgáltató tag felelősségére vonatkozó rendelkezéseket az új törzsbetétekkel kapcsolatban is alkalmazni kell.
            Az alapító a törzstőke felemelését a törzstőkén felüli vagyonából is elrendelheti.
 
11.)     A törzstőke leszállítása:
 
A törzstőke leszállítására a Ptk. 3:202-3:206. §-ai alkalmazandóak.
 
12.)     A társaságnál a taggyűlési hatáskörbe tartozó kérdésekben az alapító dönt és erről a vezető tisztségviselőket írásban köteles értesíteni.
A társaság és az alapító közötti szerződés érvényességéhez a szerződés írásba foglalása és a Cégbíróságon történő letétbe helyezése szükséges.
A társaság saját üzletrészét nem szerezheti meg. Ha a társaság az üzletrészek felosztása vagy a törzstőke felemelése folytán új tagokkal egészül ki és így többszemélyes társasággá válik, a tagok kötelesek az alapító okiratot társasági szerződésre módosítani.
Egyebekben a társaságra a többszemélyes társaságokra vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.
 
13.)     Az alapítói döntésre vonatkozó előterjesztést az alapító a Felügyelő Bizottság elnökének, valamint az ügyvezetőnek küldi meg. A véleményezésre jogosultak 8 napon belül kötelesek véleményüket írásban közvetlenül az alapítónak megküldeni. Ha a Felügyelő Bizottság valamely tagjának különvéleménye van, akkor a Felügyelő Bizottság elnöke azt is köteles megküldeni az alapítónak a Felügyelő Bizottság véleményével együtt.
Az alapító csak akkor hozhat döntést, ha a véleményezésre jogosultak a döntés tervezetét véleményezték vagy az erre nyitva álló határidő eredménytelenül telt el.
Az ügyvezető köteles nyilvántartást vezetni az alapítói döntések tervezetéről, az azokra adott véleményekről és az alapító döntéseiről. Az írásos véleményeket és az alapítói döntéseket a döntéstől számított 30 napon belül letétbe kell helyezni a Cégbíróságon. Az alapító döntéseit az érintettekkel postai úton, illetve a társaság székhelyén létesített hirdetőtáblára 15 napra történő kifüggesztéssel is közölni kell.
 
A társaság és az alapító közötti szerződést az aláírástól számított 30 napon belül a Cégbíróságon letétbe kell helyezni, kivéve a tevékenységi körbe tartozó, szokásos nagyságrendű szerződést.
 
A társaság köteles az okirat aláírásától számított harminc napon belül a Cégbírósághoz - letétbe helyezés céljából - benyújtani azt az okiratot is, amely bárki javára ingyenes vagyont juttat, feltéve, hogy annak összege (értéke) az egymillió forintot meghaladja. Az összeghatár szempontjából a két éven belül ugyanannak a személynek vagy szervezetnek nyújtott juttatásokat össze kell számítani.
 
14.)     Az ügyvezető:
 
A társaságnak egy ügyvezetője van.
 
A társaság ügyvezetője a 2015. január 01. napjától 2019. december 31. napjáig terjedő időtartamra Gera Krisztián (an.: Petri Rozália) 5900 Orosháza, Gizella u. 12. szám alatti lakos.
 
A társaság cégjegyzése akként történik, hogy a kézzel vagy géppel előírt, előnyomott vagy nyomtatott cégnév alá az ügyvezető önállóan írja nevét az aláírási címpéldánynak megfelelően.
 
Az ügyvezető díjazását az alapító állapítja meg és látja el az ügyvezetővel kapcsolatos egyéb munkáltatói jogokat is.
           
Az alkalmazottak felett a munkáltatói jogokat az ügyvezető gyakorolja.
 
Az ügyvezető köteles:
 
-        a társaság tagjairól nyilvántartást vezetni (tagjegyzék),
-        az üzleti könyveket szabályszerűen vezetni és az alapítónak az üzleti könyvekbe és egyéb irataiba való betekintést biztosítani,
-        gondoskodni a társaság mérlegeinek és vagyonkimutatásainak elkészítéséről, vezetéséről, folyamatos karbantartásáról,
-        az alapító ülésein meghatározott program alapján, illetve felhívásra tájékoztatást adni,
-        az alapítói határozatokat a határozatok könyvébe bevezetni,
-        a társasági törvény által előírt esetekben bekövetkezett változásokat a Cégbíróságnál bejelenteni.
 
Az ügyvezető az ilyen tisztséget betöltő személytől általában elvárható gondossággal köteles eljárni. Kötelezettségei megszegésével a társaságnak okozott kárért a polgári jog általános szabályai szerint felelős. Nem terheli felelősség az ügyvezetőt, ha a határozat vagy intézkedés ellen tiltakozott, és tiltakozását az alapítónak bejelentette.
 
Az ügyvezető személyében vagy képviseleti jogosultságában beállt minden változást a cégjegyzékbe való bejegyzés és közzététel végett a Cégbíróságnál haladéktalanul be kell jelenteni.
 
Az alapító évente, a számviteli törvény szerinti beszámoló elfogadásakor köteles megtárgyalni
az ügyvezető előző üzleti évben végzett munkájának értékeléseit és határoznia a részére megadható
felmentvény tárgyában.
 
15.)     A társaság Felügyelő Bizottsága:
 
A társaság működésének ellenőrzését három fős Felügyelő Bizottság látja el.
A társaság  Felügyelő Bizottságának tagjai a 2014. november 15. napjától 2019. november 15. napjáig terjedő időtartamra:
 
-          Papp István (an: Oláh Margit) 5500 Gyomaendrőd, Budai Nagy Antal u. 43. szám alatti,
-          Márjalaki József (an: Gonda Ilona) 5500 Gyomaendrőd, Egressy út 5. szám alatti és
-          Poharelec László (an: Oláh Ilona) 5500 Gyomaendrőd, Bajcsy Zs. u. 66. szám alatti lakosok
 
A Felügyelő bizottság ellenőrzi a társaság ügyvezetését. A vezető tisztségviselőktől, illetve a gazdasági társaság vezető állású munkavállalóitól felvilágosítást kérhet, a társaság könyveit és iratait megvizsgálhatja.
 
Az alapító a társaság által üzemeltetett Liget Fürdő belépőjegy-árainak meghatározására vonatkozó ügyvezetői döntést és a Liget Fürdő területén fekvő egyes helyiségekre vonatkozó bérleti szerződések megkötését a Felügyelő Bizottság előzetes jóváhagyásához köti (Ügydöntő Felügyelő Bizottság). A Felügyelő Bizottság  e körben tett intézkedéseiről az alapítónak köteles a Képviselő-testület legközelebbi ülésén beszámolni. Ha a Felügyelő Bizottság a jogügylet, szerződés jóváhagyását megtagadja, az ügyvezető jogosult az alapítóhoz fordulni. Ebben az esetben az alapító határozhat a jogügylet jóváhagyásáról.
 
16.)     A társaság könyvvizsgálója
 
A társaságnak 2015. február 24. napjától kezdődően nincs állandó könyvvizsgálója.
 
17.)     Az alapító okirat módosítása:
 
            Az alapító okirat módosításához az alapító határozata szükséges.
 
18.)     A társaság megszűnése:
 
            A társaság megszűnésére a 2013. évi V. törvény rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.
            A társaság jogutód nélküli megszűnése esetén a végelszámolásra, illetve a felszámolási eljárásra vonatkozó hatályos szabályok az irányadók.
            A hitelezők kielégítése után megmaradó vagyonból először az esetleges pótbefizetéseket kell visszafizetni, a többi részt az alapítónak kell visszafizetni.
 
19.)     Jelen alapító okiratban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.
 
            Az alapító okirat nem tartalmaz a 2013. évi V. törvénnyel összhangban nem álló rendelkezést (2013. évi CLXXVII. törvény 12. § (2) bek).
 
 
Gyomaendrőd, 2016. évi szeptember hó 29. napján
 
 
A jelen egységes szerkezetű alapító okirat a Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete …/2016. (IX. 29.) Gye. Kt. határozatával kapcsolatos módosításokat tartalmazza vastag, dőlt betűvel szedve. Az ellenjegyzés a módosított részekre vonatkozik.
 
 
Ellenjegyezte:”
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe