1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2016. október 27-i ülésére

Tárgy:   GYÜSZ-TE megállapodásban vállalt éves feladatterv és beszámoló
Készítette:   Petényi Roland
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 68/2016. (II.11.) Gye. Kt. határozatával módosította a Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesülettel (Továbbiakban GYÜSZ-TE) 2015-ben kötött együttműködési megállapodást.
Az hatályban lévő megállapodás II. fejezet 5. pontja értelmében a TDM szervezet évente feladattervet készít (melynek része a marketingterv) és ezt a KT elé terjeszti elfogadásra. Emellett a szervezet - a megállapodás II. fejezet 6. pontja értelmében - évente 2 alkalommal beszámolót készít (idényfelkészülés, idényelemzés), melyet a Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési bizottság elé terjeszt. A bizottság elnöke az ülés után tájékoztatja a Képviselő-testületet a beszámolóban foglaltakról. A beszámoló, valamint a marketing és feladatterv jelen előterjesztés része.
 
A megküldött anyagban a GYÜSZ-TE megfontolásra javasolja, hogy szükség lenne városi turisztikai koncepció összeállítására, amelyben az önkormányzat meghatározhatná a turisztikai fejlesztések irányvonalát.
A 2017 évre összeállított, az előterjesztés mellékletét képező marketing költségtervben több javaslat is szerepel tervezett marketingfeladatokra.  Az egyes marketingfeladatokhoz eltérő finanszírozó, illetve finanszírozási forrás került meghatározásra. A hivatal kérésére a terv kiegészítésre került egy melléklettel (Marketing terv 2017 melléklet, szintén csatolásra kerül), mely egyértelműen tartalmazza, hogy ki és milyen forrásból finanszírozná a tervezett marketing feladatot.
 
A részletezésből egyértelműen kiderül, hogy az Önkormányzat kapott a GYÜSZ-TE - től egy opcionális ajánlatot, a tervezett feladatok elvégzésére. A GYÜSZ-TE által ajánlott ár 2.824.482 Ft. A Marketing és Feladattervben a GYÜSZ-TE jelezte, hogy célszerű lenne egy tartalékkeretet is képezni, mely 282.448 Ft lenne. 
Amennyiben pozitív Képviselő-testületi döntés születik, úgy a teljes 3.106.930 Ft -ot, vagy a felsorolt marketing feladatok elvégzéséhez kapcsolódó költségelemeket a 2017-es évre vonatkozó Költségvetés készítésekor figyelembe kell venni, mint tervezett marketingtevékenységre fordítandó összeg.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztésben foglaltakat tekintse át, és hozza meg döntését. 

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a határozati javaslatot elfogadásra javasolja, azzal a kiegészítéssel, hogy november közepéig az érintett intézmények a jövő évi programjaikat költségvetéssel együtt egyeztessék le a Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottságkoordinálásával a marketing feladatok meghatározása érdekében.
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság    A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a GYÜSZTE 2017. évi feladattervének elfogadását javasolja, ugyanakkor a marketingtevékenységhez kapcsolódó pénzügyi kötelezettség vállalását nem javasolja a Képviselő-testületnek. 
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság a GYÜSZTE 2017. évi feladattervének elfogadását javasolja a Képviselő testületnek. A Bizottság nem javasolja, hogy a Képviselő-testület a marketingtevékenységhez kapcsolódó pénzügyi kötelezettséget vállaljon. 
 
Döntési javaslat

"GYÜSZ-TE megállapodásban vállalt éves feladatterv és beszámoló"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1.
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 68/2016. (II.11.) Gye. Kt. határozata alapján megkötött ​hatályos megállapodás II. fejezetének 5. pontja értelmében a GYÜSZ-TE, mint TDM szervezet által elkészített 2017. évre vonatkozó feladattervét (melynek része a marketingterv) megismerte, az abban foglaltakkal egyetért, azonban pénzügyi kötelezettséget nem vállal.

2.
A Képviselő-testület a 2017 évre vállalt marketingterv költség mellékletben szereplő költségeket megismerte, a GYÜSZ-TE által adott marketingfeladatokra vonatkozó opcionális ajánlatokat megismerte, a költségeket nem vállalja.
 
3.
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 68/2016. (II.11.) Gye. Kt. határozata alapján élő megállapodás II. fejezet 6. pontja értelmében a GYÜSZ-TE, mint TDM szervezet 2016. októberi beszámolóját, a Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság véleményével elfogadja. 

Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 10. 27.
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Petényi Roland

« Vissza
Vissza a főmenübe