12. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2016. október 27-i ülésére

Tárgy:   A Gyomaközszolg Kommunális Közszolgáltató Nonprofit Kft. Állami Számvevőszéki ellenőrzésének jelentésére készített intézkedési terv
Készítette:   Szilágyiné Bácsi Gabriella
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
 
Az Állami Számvevőszék 2016. évben ellenőrizte a Gyomaközszolg Kommunális Közszolgáltató Nonprofit Kft. hulladékgazdálkodási közfeladat ellátását érintő 2011-2014. évi gazdálkodási tevékenységének szabályszerűségét.
 
A számvevőszéki vizsgálat párhuzamosan folyt a közszolgáltató kft-nél és az önkormányzatnál. Az Állami Számvevőszék által megküldött jelentésben 13 javaslat került megfogalmazásra a kft. ügyvezetője részére.
 
Az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény 33. § (1) bekezdése értelmében a jelentésben megfogalmazott megállapítások és javaslatok megvalósítására intézkedési tervet kell összeállítani, melyet a jelentés kézhezvételétől számított 30 napon belül szükséges az Állami Számvevőszék részére megküldeni.
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. október 12-ei ülésén kérte fel a Gyomaközszolg Kft. ügyvezető igazgatóját az ellenőrzésre összeállított intézkedési terv testület elé történő beterjesztésére.
Az intézkedési tervet a Gyomaközszolg Kft. Felügyelő Bizottsága 2016. október 14-i ülésén megtárgyalta, a képviselő-testület az előterjesztés mellékleteként olvashatja.  
 
 
Kérem a Tisztelt Testületet, szíveskedjen az előterjesztést megvitatni és a Gyomaközszolg Kft. által a számvevői jelentésre összeállított Intézkedési Tervet tudomásul venni.

Döntési javaslat

"Gyomaközszolg Kft. ÁSZ ellenőrzés megállapításaira összeállított intézkedési tervének megismerése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megismerte a Gyomaközszolg Kommunális Közszolgáltató Nonprofit Kft. hulladékgazdálkodási közfeladat ellátását érintő 2011-2014. évi gazdálkodási tevékenységének szabályszerűségi ellenőrzéséhez kapcsolódó számvevői jelentésre összeállított Intézkedési Tervét. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe