8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2016. szeptember 21-i ülésére

Tárgy:   A Békés Megyei Culinary Team támogatási kérelme
Készítette:   Szilágyiné Bácsi Gabriella
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő– testület!
 
 
2016. augusztus 22-én kelt levelében Ambrus György, a Békés Megyei Culinary Team managere az előterjesztéshez mellékelt kérelemmel fordult Gyomaendrőd Város polgármesteréhez és Képviselő-testületéhez.
 
A Békés Megyei Culinary Team 2008-ban indult először az erhfurti Gasztronómiai Olimpián abból a célból, hogy megismerve az új trendeket hozzájáruljanak hazánk és Békés megye gasztronómiai fellendüléséhez.
 
Az első nemzetközi megmérettetés óta már több jelentős világversenyen képviselték hazánkat, a Magyar Nemzeti Válogatott tagjaiként is. A nemzeti válogatott nyolc tagjából négyen Gyomaendrőd megbecsült polgárai, a város példamutató vendéglátósai.
 
2016-ban a németországi Erhfurtban kerül megrendezésre a XXVI. Gasztronómiai Olimpia, melyen ismételten indulni kíván a Békés Megyei Culinary Team. Az Olimpián való részvétel költségeihez való hozzájárulását kéri a Culinary Team a Képviselő-testülettől 300.000 forint összegben.
 
A csapat tagjai az Olimpián büszkén viselnék Gyomaendrőd város címerét. A támogatás összegét a Békés Megyei Culinary Team Alapítványa tudja fogadni.
 
 
Kérem a Tisztelt Testületet, szíveskedjen a kérelmet megvitatni és döntését meghozni.

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a támogatás biztosítását.
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a döntési javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Támogatás biztosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Költségvetés, zárszámadás
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Békés Megyei Culinary Team Alapítványa részére 300.000 forint összegű támogatást biztosít. A támogatás összege a Békés Megyei Culinary Team XXVI. Gasztronómiai Olimpián való részvételi költségeinek finanszírozására fordítható. A támogatás forrásaként az Önkormányzat 2015. évi szabad maradványát jelöli ki. Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza polgármesterét a támogatási szerződés megkötésére. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe