7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
2016. szeptember 19-i ülésére

Tárgy:   Tájékoztató a Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Kft. fejlesztési elképzeléseiről
Készítette:   Petényi Roland, Weigertné Szilágyi Erika
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Kft. fejlesztési elképzeléseivel Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015 és 2016 folyamán több alkalommal foglalkozott.
A témával kapcsolatosan 2016. márciusi soros ülésén a Képviselő-testület úgy döntött, hogy a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal és a Kft. ügyvezetője keressen pályázati forrást a Fürdő rövid távú fejlesztési elképzeléseinek megvalósítására és ezt terjessze a Képviselő-testület elé.
Pályázati lehetőség a mai napig nem nyílt meg, viszont a Fürdő ügyvezetője összeállított két csökkentett tartalmú fejlesztési elképzelést, amelyet szeretnénk bemutatni a Képviselő-testületnek.
A fejlesztési elképzelések megvalósításához üzemeltetési és megtérülési kalkulációk is készültek, melyek jelen előterjesztés mellékleteként megküldésre kerülnek a Képviselő-testületnek.
Az egyik fejlesztési elképzelés szerint – melyet a Képviselő-testület korábban már megismert – egy 5 csúszdatestből álló csúszdapark kerülne kialakításra csúszdaindító toronnyal, örvény- és érkező medence kialakításával, minden közmű, illetve engedélyezési eljárással kompletten, a szükséges teljes infrastruktúrával. A tervezett összes kivitelezési költség mintegy nettó 123.500.000 Ft lenne.
 
A másik fejlesztési elképzelés szerint egy Spray Park kerülne kialakításra egy db családi csúszda kivitelezésével együtt. A teljes bekerülési költség nettó 30.860.484 Ft, mely tartalmazza a kivitelezési és tervezési költségeket is. Amennyiben a Képviselő-testület valamelyik fejlesztés megvalósítását szükségesnek minősíti, abban az esetben a forrás elkülönítése is szükségessé válik a költségvetésben.
 
Mindkét beszerzés tervezésekor figyelembe kell venni, hogy a Liget Fürdő Nonprofit Kft. a közebszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 5. § (1) bekezdés d) pontja szerint ajánlatkérő szervezetnek minősül. Mind az első, mind a második fejlesztési elképzelés kalkulált költsége jelenleg meghaladja a  Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény 68. § (1) bekezdésében meghatározott közbeszerzési értékhatárokat, ez utóbbit természetesen a beszerzés megvalósulásakor érvényes jogszabályi rendelkezések alapján kell majd vizsgálni.

 
A Fürdő vezetője által összeállított megtérülési számítások című melléklet, melyet a Képviselő-testület korábban kért, az előterjesztés mellékleteként megküldésre kerül. Az anyag a megtérülési kalkuláció mellett látványterveket és a tervezett fejlesztési területet is bemutatja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztést megtárgyalni szíveskedjen és döntését határozat formájában hozza meg. 
 

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság javasolja a T. Képviselő-testületnek, hogy a 2017-évi költségvetési koncepció tervezésekor a csúszdapark fejlesztéshez szükséges 123.500.000 Ft kerüljön figyelembevételre.

 

 A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság nem javasolja a Képviselő-testületnek a Spray park megvalósítását.

 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság   A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság az előterjesztés határozat szerinti elfogadását javasolja a T. Képviselő-testületnek.
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság   Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság javasolja a T. Képviselő-testületnek, hogy a 2017-évi költségvetési koncepció tervezésekor a csúszdapark fejlesztéshez szükséges 123.500.000 Ft kerüljön figyelembevételre.
 
Döntési javaslat

"Tájékoztató a Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Kft. fejlesztési elképzeléseiről"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Kft. által bemutatott fejlesztési elképzeléseket megismerte.

A fejlesztési elképzelésekről szóló tájékoztatóban foglaltakat tudomásul veszi.  
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Petényi Roland

« Vissza
Vissza a főmenübe