5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
2016. október 17-i ülésére

Tárgy:   Beszámoló a Gyomaendrődi Földkezelő Kft. 1-9. havi gazdálkodásáról
Készítette:   Csényi István
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

Gyomaendrődi Földkezelő Kft. ügyvezetője elkészítette a 2016. év 1-9 havi gazdálkodásáról szóló beszámolót.
 
A társaság az önkormányzati tulajdonú mezőgazdasági földterületeken való gazdálkodás céljából lett létrehozva. A társaság az elmúlt háromnegyed évben érdemi gazdálkodási tevékenységet nem folytatott.
 
Az  önkormányzati tulajdonú termőföldekre kötött haszonbérleti szerződések közül 2016. szeptember 30. napjával 4 termőföld szerződése lejárt, melyeknek területe összesen 88,42 ha.
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. október 12.-ei rendkívüli ülésén, úgy döntött, hogy a termőföldek hasznosításának jogát a többségi befolyása alatt álló Kft. javára engedi át haszonbérlet jogcímén 10 éves időtartamra. A haszonbérleti díj mértéke a mindenkori egy hektárra eső SAPS támogatás. Ennek megfelelően a termőföldekre vonatkozó haszonbérleti szerződések megkötése folyamatban van, valamint evvel párhuzamosan elkezdődtek a termőföldek állapotfelmérései. Ezen adatok begyűjtését követően elkészül a vetési terv, majd az azt követő üzleti terv is.
 
A beszámoló az előterjesztés melléklete tartalmazza.
 
Kérem a T. Képviselő-testülettől az előterjesztés megtárgyalását és az alábbi döntési javaslat elfogadását.

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    A Bizottság javasolja a beszámoló elfogadását.
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság     A Bizottság javasolja a beszámoló elfogadását.
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    A Bizottság javasolja a beszámoló elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Beszámoló elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a Gyomaendrődi Földkezelő Kft. 2016. 1–9. hónap gazdálkodásáról készített beszámolóját. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe