18. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2016. november 24-i ülésére

Tárgy:   Forgalmirend változás a Selyem úton
Készítette:   Pardi László
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal, a Lidl áruház és az Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium igen magas forgalma miatt jelentősen megnőtt a Selyem úton parkoló gépjárművek száma, mely mára már forgalom akadályozó tényezőként jelentkezik.
Javasoljuk, hogy a három intézmény környezetében a közterületi parkolás kerüljön megtiltásra „Megállni tilos" jelzőtáblák és tájékoztató táblák kihelyezésével.  Mindhárom intézmény rendelkezik saját parkolóval.
A táblák kihelyezésének költsége megközelítőleg bruttó 60.000 Ft, mely az utak fenntartására szolgáló költségvetési szakfeladatból finanszírozható, tehát külön forráskijelölésre nincs szükség.

Az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló 20/1984. (XII. 21.) KM rendelet 2. § (1) bek. (mely kimondja hogy, az utak forgalmának szabályozása - a 3. §-ban foglalt kivételekkel -, valamint a közúti jelzések elhelyezése, fenntartása, üzemeltetése és eltávolítása a (2)-(10) bekezdésben meghatározott kiegészítésekkel és kivételekkel az út kezelőjének a feladata), valamint az 1988. évi I. törvény 8. § (1) bek. a pontja alapján helyi közutak forgalmának szabályozása az Önkormányzat feladata.

Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására.

Döntéshozói vélemények

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság     A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Változás jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Közlekedés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Selyem út, Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal, a Lidl áruház és az Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium előtti szakaszán a gépjárművek megállását korlátozza úgy, hogy a Selyem út 124. szám előtt 2 db, az Október 6. ltp. előtt és a Selyem út és Fő út kereszteződésében 1-1 db „Megállni tilos„ jelzőtáblát helyeztet ki.
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe