27. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2017. május 25-i ülésére

Tárgy:   Gyomaendrőd, 1090 hrsz. alatti ingatlan bérleti pályázatának eredménye
Készítette:   Pardi László
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A 218/2017 (IV.27.) Gye. Kt. határozat alapján kiírásra került a 1090 hrsz-ú, 3,9171 ha nagyságú ingatlanból 250 m2 nagyságú területet hosszú távú bérletre vonatkozó pályázat.
 
A pályázati feltételek:
 
1.       Gyomaendrőd Város Önkormányzata a tulajdonát képező Gyomaendrőd, 1090 hrsz. alatt lévő „kivett vízmű” megnevezésű ingatlan 250 m2-es területét felajánlja bérbeadás útján történő hasznosításra, közműszolgáltatás profilkötöttség mellett. A benyújtott pályázatban be kell mutatni az ingatlan hasznosítási célt.
2.       Pályázatot nyújthatnak be azok a természetes- és jogi személyek, valamint jogi személyiség nélküli társaságok, akik a pályázati kiírásban meghatározott feltételeknek megfelelnek.
3.       A bérleti szerződés időtartama: határozott 12 éves idejű. 
4.       A bérleti díj mértékére a pályázónak kell ajánlatot tennie. A bérleti díjra tett ajánlat nem lehet kevesebb 800.000,- Ft + ÁFA/év összegnél.
5.       Az önkormányzat a bérlőnek nem biztosít támogatást a működéshez, valamint az ingatlan fenntartásához. A bérlőt terheli az összes jogszabályok által meghatározott működtetéssel kapcsolatos feltételek biztosítása.
6.       Ajánlati kötöttség ideje: min. 30 nap
7.                Gyomaendrőd Város Önkormányzata a bérleti szerződés megszűnését követően nem tart igényt az ingatlanon bérlő általi kialakított építményekre, fejlesztésére. Az ingatlanon megvalósított értéknövelő beruházást Gyomaendrőd Város Önkormányzata nem téríti meg a bérlőnek. A bérleti szerződés megszűnését követően az ingatlant az eredeti állapot szerint helyre kell állítani. A szerződés megkötése a pályázat eredményének kihirdetését követő 8 napon belül.
8.       A pályázathoz csatolni kell, 30 napnál nem régebbi igazolást, mely szerint a pályázónak nincs lejárt köztartozása a Nemzeti Adó és Vámhivatal és Gyomaendrőd Város Önkormányzata, valamint annak helyi adóhatósága felé.
 
A pályázat benyújtási határidejéig (2017. május 19. 16:00 óra) 1 db pályázat érkezett be, melynek feladója a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.
 
A benyújtott pályázatot a csatolt melléklet tartalmazza.
 
A Kft. a pályázatához becsatolt egy tulajdonosi hozzájárulás tervezetet is, mely a létesítendő adótorony engedélyeztetésére és építésére vonatkozik. A határozati javaslatban szereplő döntés természetesen csak a bérleti szerződéssel együtt érvényes.

Döntési javaslat

"Pályázat eredménye"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÖNKORMÁNYZATI INGATLAN
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Gyomaendrőd, Vízműsor utcában lévő 1090 hrsz.-ú kivett vízmű terület megnevezésű ingatlanból 250 m2 nagyságú területrész hosszú távú bérletre meghirdetett nyílt pályázati felhívásra a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., (1134 Budapest, Váci út 35.) beérkezett ajánlatát érvényesnek és eredményesnek nyilvánítja.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., (1134 Budapest, Váci út 35.) Gyomaendrőd, Vízműsor utcában lévő 1090 hrsz.-ú kivett vízmű terület megnevezésű ingatlanból 250 m2 nagyságú terület bérletére tett ajánlatát az alábbi feltételek mellett.
1.      Bérleti díj: nettó 800.000,- Ft/év,
2.      Az ingatlanon tervezet tevékenység: távközlési adótorony létesítés és üzemeltetés

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő – testülete felhatalmazza Toldi Balázs polgármestert a bérleti szerződés megkötésére és a szükséges jognyilatkozatok megtételére.  

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., (1134 Budapest, Váci út 35.) által a Gyomaendrőd, Vízműsor utcában lévő 1090 hrsz.-ú ingatlanra tervezett „BE15155_ Gyomaendrőd Nyugat” kódszámú mobiltelefon bázisállomás létesítéséhez és működtetéséhez hozzájárul a 1090 hrsz.-ú ingatlan bérleti szerződése megkötését követően.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 05. 31.
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Pardi László


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe