11. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2017. június 21-i ülésére

Tárgy:   Gyomaközszolg Kommunális Közszolgáltató Nonprofit Kft. beszámolója az április 30-ig terjedő időszak gazdálkodásáról
Készítette:   Csényi István
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Gyomaközszolg Kommunális Közszolgáltató Nonprofit Kft. elkészítette a 2017. április 30-ig terjedő időszak gazdálkodásáról szóló beszámolóját. A beszámolót a társaság felügyelő bizottsága megtárgyalta, és elfogadta azt.
 
A társaság gazdálkodásának 1 – 4 hónap eredménye a nem közszolgáltatási tevékenység esetében 1.109 eFt, amely 458 eFt-al több az időarányos tervezettnél. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység eredménye -15.690 eFt, amely 15.685 eFt-al kevesebb az időarányos tervezettnél. Ennek meghatározó oka, hogy a bevételeknél még nem szerepel a 2017. 03. havi 19 millió Ft összegű számla.
 
Az első négy hónap alatt az értékesítés nettó árbevétele a nem közszolgáltatási tevékenység esetében 5.529 eFt, amely 1.552 eFt-al több az időarányos tervezettnél.  A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység esetében 29.835 eFt, amely 21.190 eFt-al kevesebb az időarányos tervezettnél.
 
A nem közszolgáltatási tevékenység esetében az anyagjellegű ráfordítás teljesítés 41,%-kal, míg a személyi jellegű ráfordítás 29%-kal haladta meg a tervezettet. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység esetében az anyagjellegű ráfordítás teljesítés 9,%-kal, míg a személyi jellegű ráfordítás 14%-kal marad el a tervezettől.
 
A beszámolási időszakban a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak 33.714.274,-Ft összegű kintlévőség behajtása került átadásra, amelyből 22.388.924,-Ft-ot sikerült beszedni. A társaság tartozása a 2017.04.30-i állapot szerint 44.482.318,-Ft, ebből 17.929.062,-Ft összeget tesz ki a Regionális Hulladékkezelő Kft.-nek meg nem fizetett lerakói díj.
 
Az 1-4 hónap gazdálkodási adatait az előterjesztés mellékletét képező beszámoló részletesen taglalja.
 
A Társaság taggyűlése korábban döntött arról, hogy a tulajdonosok folytassanak tárgyalásokat a DAREH Bázis Nonprofit Kft.-vel. A társaság a közszolgáltatási tevékenység szolgáltatási díjának mértékére 1,8 Ft/l ajánlatot tett.  
 
A társaság jelzi, hogy a működés feltételeinek biztosításához szükség lehet önkormányzati támogatásra.
 
Kérem a Képviselő-testülettől az előterjesztés megtárgyalását és az alábbi döntési javaslat elfogadását.  

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    A Bizottság javasolja a beszámoló elfogadását.
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság   A Bizottság javasolja a beszámoló elfogadását. 
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság   A Bizottság javasolja a beszámoló elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Beszámoló elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a Gyomaközszolg Kommunális Közszolgáltató Nonprofit Kft. 2017. 1–4. hónap gazdálkodásáról készített beszámolóját.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe