13. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2017. augusztus 31-i ülésére

Tárgy:   Dr. Ágoston Sándor könyvkiadás támogatási kérelme
Készítette:   Omiliákné Csikós Anikó
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
Dr. Ágoston Sándor történész – ny. középiskolai tanár a mellékelt kérelemmel fordult Önkormányzatunkhoz. Kérelmében megfogalmazza, hogy 2018. március 15-én az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából szeretné megjelentetni „A hazáért és a szabadságért – előre! * Büdiek és szentmihályiak a dicsőséges 1848-49-es szabadságharcban” című könyvét, melynek alcíme „Vasvári Pál őrnagy vezette Rákóczi-szabadcsapatban harcoltak”. A könyv 10 fejezetből áll, mely 280-300 oldalas lesz, 8-10 színes oldallal.
A készülő könyvből vett adatok alapján Gyomáról- Endrődről 20 fő állt be a Rákóczi-szabadcsapatba.
Jelen kérelmében 100 ezer forint szponzori támogatást kér az Önkormányzattól a könyv nyomdai munkálatainak költségeihez.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztést megtárgyalására döntésének meghozatalára.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    A Bizottság a 2. döntési javaslat elfogadását javasolja.
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    A Bizottság a 2. döntési javaslat elfogadását javasolja.
 
1. döntési javaslat

"Dr. Ágoston Sándor könyvkiadás támogatási kérelme"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete Dr. Ágoston Sándor kérelmére a 2018. március 15-én tervezett megjelenésű  „A hazáért és a szabadságért – előre! * Büdiek és szentmihályiak a dicsőséges 1848-49-es szabadságharcban” című könyv megjelenéshez 100.000,-Ft azaz százezer forint támogatást nyújt a ……………………………………………………….. terhére.
A Képviselő-testület felkéri Toldi Balázs polgármestert a támogatási szerződés megkötésére, a szükséges jognyilatkozatok megtételére.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"Dr. Ágoston Sándor könyvkiadás támogatási kérelme"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete Dr. Ágoston Sándor kérelmét, - „A hazáért és a szabadságért – előre! * Büdiek és szentmihályiak a dicsőséges 1848-49-es szabadságharcban” című könyv kiadásának támogatására - elutasítja, tekintettel arra, hogy nincs a 2017. évi költségvetésben erre meghatározott forrás.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe