9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
2017. szeptember 18-i ülésére

Tárgy:   Népligeti Sporttelep fejlesztésére pályázati lehetőség
Készítette:   Petényi Roland
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzata pályázatot nyújthat be a Magyar Labdarúgó Szövetség Telephely korszerűsítési programjának keretében az amatőr csapatok, valamint a Bozsik programban résztvevő gyermekek sportolási lehetőségét kiszolgáló infrastruktúra fejlesztésére.
 
A pályázat keretében a támogatott az MLSZ, a pályázónak nem kell a saját erőn kívül mást teljesítenie, mivel minden beszerzési, közbeszerzési eljárás az MLSZ által kiválasztott vállalkozón keresztül történik. A nyertes pályázónak a bruttó költségvetés 30 %-át kell biztosítania.
 
Pályázni lehet:
- Új pályavilágítás kialakítására (200 lux 21.590.000,-Ft; 350 lux 4 oszlopos megoldás 35.814.000,-Ft; 350 lux 6 oszlopos megoldás 33.020.000,-Ft),
- Pályavilágítás felújítására 8.001.000,-Ft, (ebben az esetben pályázó határozhatja meg a műszaki tartalmat),
- Kiegészítő eszközök beszerzésére, mely lehet cserepad, eredményjelző, labdafogó háló, kerítés, mobil lelátó.
A beszerzendő, kiépítendő eszközök esetében az egységárak hozzávetőlegesen meghatározásra kerültek az MLSZ részéről, viszont a közbeszerzésnél eltérő ár is kiderülhet.
Abban az esetben állhatunk el a szerződéstől, ha több mint 10 %-kal magasabb áron sikerülne csak beszerezni a kívánt eszközöket.
 
A pálya hiányosságait figyelembe véve egy 150 fős lelátó, valamint 100 méter hosszban a kerítés kiépítése lenne szükséges a választható fejlesztések közül. A tervezett fejlesztés költségvetése 4 254 500 Ft, melyhez 1 276 350 Ft önerőt kell biztosítani (857 250 Ft a lelátó és 419 100 Ft a kerítés esetében).
Polgármester Úr egyeztetett a Gyomaendrődi Gyermeklabdarúgó Egyesülettel az önrészről, melynek eredményeképpen a kerítésre eső önrészt az Egyesület biztosítja.
A pályázat benyújtási határideje 2017. szeptember 18. A pályázat határidőben benyújtásra került.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztésben foglaltakat tekintse át, és hozza meg döntését.

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  
 A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság az előterjesztés határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek. 
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság  
 A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság az előterjesztés határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek. 
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság  
 Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság az előterjesztés határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek. 
 
Döntési javaslat

"Népligeti Sporttelep fejlesztésére pályázati lehetőség"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Pályázat benyújtása
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzata jóváhagyja a benyújtott pályázatot a Magyar Labdarúgó Szövetség Telephely korszerűsítési programjára, a Népligeti Sporttelepen (5502 Gyomaendrőd belterületi 6239 helyrajzi szám) kerítés és 150 fős lelátó kiépítése érdekében, bruttó 4 254 500 Ft összegű költségvetéssel, melyhez 1 276 350 Ft önerőt biztosít a 2016. évi szabad maradvány terhére.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 09. 28.
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Petényi Roland

« Vissza
Vissza a főmenübe