22. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2017. szeptember 28-i ülésére

Tárgy:   Alapítványok támogatása
Készítette:   Omiliákné Csikós Anikó
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület! 
 
A Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszergazdasági Oktatási – Képzési Alapítvány, valamint az Országos Mentőszolgálat Alapítvány egyedi támogatási kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz.
 
Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. §. 4. pontja értelmében a Képviselő-testület hatáskörében nem ruházható át az alapítványi forrás átadása, átvétele. A kérelmek az előterjesztés mellékletében találhatóak.
 
A Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszergazdasági Oktatási – Képzési Alapítvány „95 éves a szakképzés Gyomaendrődön” címmel könyvet kíván kiadni, melynek megjelenését 2017. október 23-ra tervezik. A könyv megjelenéséhez kér anyagi támogatást az alapítvány.
 
Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a gyomaendrődi mentőállomás mentőautóinak felszereltségének javítása céljából speciális égési kötszerek vásárlására kér támogatást az önkormányzattól.
 
A Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszergazdasági Oktatási – Képzési Alapítvány részére 25.000,-Ft az Országos Mentőszolgálat Alapítvány részére 50.000,-Ft támogatás megállapítását javasoljuk a polgármesteri alap terhére.
 
Kérem a Képviselő-testületet szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    A Bizottság javasolja a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszergazdasági Oktatási – Képzési Alapítvány részére 25.000,-Ft az Országos Mentőszolgálat Alapítvány részére 50.000,Ft támogatás megállapítását a polgármesteri alap terhére.
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság     A Bizottság javasolja a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszergazdasági Oktatási – Képzési Alapítvány részére 25.000,-Ft az Országos Mentőszolgálat Alapítvány részére 50.000,Ft támogatás megállapítását a polgármesteri alap terhére.
 
1. döntési javaslat

"Alapítványok támogatása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszergazdasági Oktatási – Képzési Alapítványrészére 25.000,-Ft, azaz huszonötezer Forint támogatást állapít meg. A támogatás forrása a Gyomaendrőd Város Önkormányzatának 2017. évi költségvetéséről szóló 7/2017 (II. 21.) önkormányzati rendelet 6. §-ában meghatározott Polgármesteri Alap. A Képviselő-testület felhatalmazza Toldi Balázs polgármestert valamennyi jognyilatkozat megtételére és aláírására. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"Alapítványok támogatása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Országos Mentőszolgálat Alapítvány részére 50.000,-Ft azaz ötvenezer Forint támogatást állapít meg. A támogatás forrása a Gyomaendrőd Város Önkormányzatának 2017. évi költségvetéséről szóló 7/2017 (II. 21.) önkormányzati rendelet 6. §-ában meghatározott Polgármesteri Alap. A Képviselő-testület felhatalmazza Toldi Balázs polgármestert valamennyi jognyilatkozat megtételére és aláírására. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe