3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
2017. november 20-i ülésére

Tárgy:   Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft. 2017. 1-9. hónap gazdálkodási beszámolója
Készítette:   Csényi István
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft. elkészítette a 2017. szeptember 30-ig terjedő időszak gazdálkodásáról szóló beszámolóját. Az előterjesztés készítés időpontjáig a Felügyelő Bizottság véleménye még nem állt rendelkezésre, amely Képviselő-testületi ülésre beterjesztésre kerül.
A társaság gazdálkodásának 1-9. hónap adózás előtti eredménye 1.416 ezer Ft veszteség, amely az első félévhez képest csökkent. Az építőipari kivitelezéseknél továbbra sem sikerült pozitív eredményt elérni. Az év hátralévő részében az előzetes kalkulációk alapján az építőipari tevékenység minimálisan, de nyereséges lesz. Összességében a társaságnak a 2017. évi gazdálkodása várhatóan nullszaldós lesz.
A 2017. évre tervezett bevételek (130.133 ezer Ft) 82 %-ka, a kiadásoknak (129.776 ezer Ft) pedig 83 %-ka teljesült. A beszámoló táblázatba foglaltan részletezi tevékenységenként a bevételeket és kiadásokat, kiemelve az önkormányzati támogatás mértékével. A beszámoló kitér az egyes tevékenységek negatív eredményeinek az okaira.
 
A beszámoló kiemeli a kintlévőségek rendezésének szükségességét. Amennyiben 2018. első negyedévében továbbra is fennállnak azok, akkor az Önkormányzatnak előleget kell biztosítani a társaság részére a „Közszolgáltatási szerződés” terhére a fizetőképesség megőrzése érdekében. A kintlévőségek behajtásra az intézkedések megtörténtek.
Az 1-9. hónap gazdálkodási adatait az előterjesztés mellékletét képező beszámoló részletesen taglalja.
 
Kérem a Képviselő-testülettől az előterjesztés megtárgyalását és az alábbi döntési javaslat elfogadását.  

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság    
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"A beszámoló elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft. 2017. 1-9. hónap gazdálkodásáról készített beszámolóját. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe