7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2017. október 18-i ülésére

Tárgy:   Kállai Ferenc Kulturális Központ kérelme
Készítette:   Omiliákné Csikós Anikó
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
Weigertné Gubucz Edit a Kállai Ferenc Kulturális Központ mb. intézményvezetője kérelmet nyújtott be a Képviselő-testülethez.,
Kérelmében előadja, hogy a nyár folyamán az intézmény egy fiatalt GINOP pályázat keretében tudott térítésmentesen foglalkoztatni, ami hatékonyan segítette a munkavégzést.
Szeretné, az Ifjúsági Garancia GINOP 5.2.1-14-2015-00001 számú pályázat 6+3 havi konstrukcióját igénybe venni. Ennek értelmében legfeljebb 6 hónapig, a munkabér és a ténylegesen fizetendő szociális hozzájárulási adó 100 %-os megtérítése, valamint legfeljebb további 3 hónapig támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettsége van az intézménynek, a támogatási időszak felében megegyező időtartamban.
A legfeljebb 3 hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettség a 2018. évi költségvetésben 661.000,-Ft többletköltséget jelent az intézménynek járulékkal együtt.
A pályázatot szeretnék 2017. november 1-től kihasználni, melynek keretében a pályázatban résztvevő fiatal ingyenes képezhető OKJ-s képzés keretében, az intézmény számára szükséges szakirány felé.
A kérelem az előterjesztés mellékletében található.
Kérem a T. Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, döntésének meghozatalára.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    A Bizottság javasolja a döntési javaslat elfogadását.
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság   A Bizottság javasolja a döntési javaslat elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Kállai Ferenc Kulturális Központ kérelme"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja a Kállai Ferenc Kulturális Központ által benyújtandó GINOP 5.2.1-14-2015-00001 számú pályázat megvalósítását, mely egy fő legfeljebb 6 +3 hónapig történő foglalkoztatására nyújt lehetőséget.
A Képviselő-testület a 2018. év költségvetési rendeletében biztosítja a GINOP 5.2.1-14-2015-00001 számú pályázatban részt vevő egy fő vonatkozásában a támogatott időszakon túli továbbfoglalkoztatási kötelezettség során jelentkező 661.000,-Ft összköltség forrását.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe